Nor-Maali mukana Voikkaan vanhan ratasillan korjauksessa

31/7/2019

Voikkaan ja Kuusaan välinen vanha rautatiesilta on ollut kevyen liikenteen kulkuväylänä 80-luvulta saakka. Huhtikuussa 2019 aloitettu remontti on nyt edennyt hyvää tahtia ja 1/3 sillasta on pinnoitettu Nor-Maalin tuotteilla, LIVI B.1 SILKO-järjestelmän mukaisesti.

Korroosiotyö Korkal vastaa yli 220 metrisen sillan pinnoitustyöstä, jossa maalattavaa pinta-alaa kertyy
yhteensä noin 30 000 m2.

Projektin on määrä valmistua syyskuussa 2019.

SILKO-maalausjärjestelmä LIVI B.1, EPPUR 250/3-FeSa2½ (Sa2)

Normastic 405 AL 100 μm
Normastic 405 100 μm
Normadur HB 50 μm
Yhteensä 250 μm

Projektissa käytetyt tuotteet

Normastic 405 AL on vähäliuotteinen rautakiille- ja alumiinipigmentoitu paksukalvoepoksimaali, joka sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita. Tuotetta suositellaan käytettäväksi teräspintojen pohjamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Normastic 405 AL soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille. Tuotetta voidaan käyttää myös alumiinivärisenä kertamaalina kotelo- ja levyrakenteissa. Maalin yleisimpiä käyttökohteita ovat sillat, paperikoneet, merimerkit sekä laivat. Tuote soveltuu myös makea-ja merivesiupotuskohteisiin.

Normastic 405 on rautakiillepigmentoitu paksukalvoepoksimaali, jota voidaan käyttää pohja- sekä pintamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Tuotetta voidaan käyttää myös kertamaalina kotelo-, palkki- ja levyrakenteissa. Kuten Normastic 405 AL, sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita ja se soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille.  Betonipinnoilla Normastic 405 suositellaan käytettäväksi prosessiteollisuudessa ja kosteissa varasto- ym. sisätiloissa betoniseinien ja -kattojen suojamaalina rasitusluokissa C2-C5.

Normadur HB on puolikiiltävä akryylipolyuretaanipintamaali, joka kovettuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Tuotetta käytetään teräsrakenteiden, laivojen, säiliöiden ja ajoneuvojen pintamaalina epoksi- ja polyuretaanimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5, kun tavoitellaan hyvää kiillon ja värisävyn säilyvyyttä. Voidaan käyttää myös pohjamaalina polyuretaanimaaliyhdistelmissä, sekä kertamaalina metallipinnoilla rasitusluokassa C2.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022 Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.