Nor-Maali mukana Voikkaan vanhan ratasillan korjauksessa

31/7/2019

Voikkaan ja Kuusaan välinen vanha rautatiesilta on ollut kevyen liikenteen kulkuväylänä 80-luvulta saakka. Huhtikuussa 2019 aloitettu remontti on nyt edennyt hyvää tahtia ja 1/3 sillasta on pinnoitettu Nor-Maalin tuotteilla, LIVI B.1 SILKO-järjestelmän mukaisesti.

Korroosiotyö Korkal vastaa yli 220 metrisen sillan pinnoitustyöstä, jossa maalattavaa pinta-alaa kertyy
yhteensä noin 30 000 m2.

Projektin on määrä valmistua syyskuussa 2019.

SILKO-maalausjärjestelmä LIVI B.1, EPPUR 250/3-FeSa2½ (Sa2)

Normastic 405 AL 100 μm
Normastic 405 100 μm
Normadur HB 50 μm
Yhteensä 250 μm

Projektissa käytetyt tuotteet

Normastic 405 AL on vähäliuotteinen rautakiille- ja alumiinipigmentoitu paksukalvoepoksimaali, joka sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita. Tuotetta suositellaan käytettäväksi teräspintojen pohjamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Normastic 405 AL soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille. Tuotetta voidaan käyttää myös alumiinivärisenä kertamaalina kotelo- ja levyrakenteissa. Maalin yleisimpiä käyttökohteita ovat sillat, paperikoneet, merimerkit sekä laivat. Tuote soveltuu myös makea-ja merivesiupotuskohteisiin.

Normastic 405 on rautakiillepigmentoitu paksukalvoepoksimaali, jota voidaan käyttää pohja- sekä pintamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Tuotetta voidaan käyttää myös kertamaalina kotelo-, palkki- ja levyrakenteissa. Kuten Normastic 405 AL, sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita ja se soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille.  Betonipinnoilla Normastic 405 suositellaan käytettäväksi prosessiteollisuudessa ja kosteissa varasto- ym. sisätiloissa betoniseinien ja -kattojen suojamaalina rasitusluokissa C2-C5.

Normadur HB on puolikiiltävä akryylipolyuretaanipintamaali, joka kovettuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Tuotetta käytetään teräsrakenteiden, laivojen, säiliöiden ja ajoneuvojen pintamaalina epoksi- ja polyuretaanimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5, kun tavoitellaan hyvää kiillon ja värisävyn säilyvyyttä. Voidaan käyttää myös pohjamaalina polyuretaanimaaliyhdistelmissä, sekä kertamaalina metallipinnoilla rasitusluokassa C2.

Normafloor Aqua – vesiohenteinen uutuus betonipinnoille

21/3/2023 Normafloor Aqua on Nor-Maalin uusi epoksimaali vesiohenteisten tuotteidemme kasvavassa valikoimassa. Tuote on samalla ensimmäinen vesiohenteinen ratkaisumme betonilattioille. CE-merkitty ja M1-hyväksytty Normafloor Aqua on loistava valinta rakennuskohteisiin, joissa lattiamaalin on oltava vähäpäästöinen ja käyttäjäystävällinen.

Huoltomaalausta talvella – Silja Serenade kuivatelakoinnissa tammikuussa

14/2/2023 M/S Silja Serenade huoltomaalattiin Jotunin maaleilla tammikuun puolen välin jälkeen. Kuivatelakointina tehty huolto kesti reilut kaksi viikkoa, jonka aikana mm. aluksen pohja, sivut ja osa tankeista maalattiin. Vallitseva sää asetti omat rajoituksensa ulkona tehdylle telakoinnille.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.