Norecryl 50 – Säänkesto ja erinomainen korroosiosuoja samassa tuotteessa – ilman isosyanaattia

9/10/2020

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien viimeistelty pinta sekä säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus kysymykseen on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Polyuretaanimaaleja on yleisesti käytetty pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Lisäksi ne osaltaan parantavat korroosionkestoa ja tarjoavat pitkän ylimaalausikkunan itsensä päälle. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin Isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan niiden haitallisuuden takia. Mitä tilalle, jos isosyanaatteja ei haluta käsitellä? Monet polyuretaanien ominaisuudet, kuten säänkesto, ovat todella tärkeitä maalaussysteemeissä. Epoksimaaleilla pystytään saamaan korroosiokestävyyttä, mutta ne haalistuvat auringonvalossa. Miten yhdistää näiden maalityyppien parhaat puolet?

Norecryl 50 näytelevyjä

Pohdittaessa sopivaa vaihtoehtoa isosyanaattivapaaksi vaihtoehdoksi, Nor-Maalin laboratoriopäällikkö Mika Perälän mieleen tulee heti Norecryl 50. Tämä tuote on Nor-Maalin jonkin aikaa sitten lanseeraama kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali. Perälä kertoo, että maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: Korroosioestokyky, mekaaninen kestävyys sekä tyylikäs pinta ja säänkesto. Hän korostaa vielä, että Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan mahdollistaen kestävyyden korroosioluokka C4 kohtalaisessa (medium) jo 140 µm kuivakalvolla. Norecryl 50 on verrattavissa epokseihin korroosiokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää kiiltonsa ja värisävynsä. Kohtalaisen säänkestonsa ansiosta Norecryl 50 soveltuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sääolosuhteisiin.

Tehokas korroosiosuoja

Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Jos läpimenoa haluaa nopeuttaa, Norecryl 50:n kuivumista voidaan kiihdyttää korotetulla lämpötilalla. Hiilijalanjälkeä ja kustannuksia pienennettäessä kuivuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös huoneen lämpötilassa, läpimenoajan ollessa silloinkin selkeästi nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Ota yhteyttä Nor-Maalin myyntiin, jos haluat kuulla lisää!

Yhteystiedot

MIKSI VALITA NORECRYL 50:

  • Isosyanaattivapaa – turvallisempi valinta käyttäjälle
  • Loistava korroosionkesto – kertamaalina C4 M (140 µm DFT)
  • Kertamaalijärjestelmä – nopeampi läpimeno
  • Pitkä käyttöaika – 3,5 h