Norecryl 50 – Säänkesto ja erinomainen korroosiosuoja samassa tuotteessa – ilman isosyanaattia

9/10/2020

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien viimeistelty pinta sekä säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus kysymykseen on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Polyuretaanimaaleja on yleisesti käytetty pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Lisäksi ne osaltaan parantavat korroosionkestoa ja tarjoavat pitkän ylimaalausikkunan itsensä päälle. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin Isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan niiden haitallisuuden takia. Mitä tilalle, jos isosyanaatteja ei haluta käsitellä? Monet polyuretaanien ominaisuudet, kuten säänkesto, ovat todella tärkeitä maalaussysteemeissä. Epoksimaaleilla pystytään saamaan korroosiokestävyyttä, mutta ne haalistuvat auringonvalossa. Miten yhdistää näiden maalityyppien parhaat puolet?

Norecryl 50 näytelevyjä

Pohdittaessa sopivaa vaihtoehtoa isosyanaattivapaaksi vaihtoehdoksi, Nor-Maalin laboratoriopäällikkö Mika Perälän mieleen tulee heti Norecryl 50. Tämä tuote on Nor-Maalin jonkin aikaa sitten lanseeraama kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali. Perälä kertoo, että maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: Korroosioestokyky, mekaaninen kestävyys sekä tyylikäs pinta ja säänkesto. Hän korostaa vielä, että Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan mahdollistaen kestävyyden korroosioluokka C4 kohtalaisessa (medium) jo 140 µm kuivakalvolla. Norecryl 50 on verrattavissa epokseihin korroosiokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää kiiltonsa ja värisävynsä. Kohtalaisen säänkestonsa ansiosta Norecryl 50 soveltuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sääolosuhteisiin.

Tehokas korroosiosuoja

Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Jos läpimenoa haluaa nopeuttaa, Norecryl 50:n kuivumista voidaan kiihdyttää korotetulla lämpötilalla. Hiilijalanjälkeä ja kustannuksia pienennettäessä kuivuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös huoneen lämpötilassa, läpimenoajan ollessa silloinkin selkeästi nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Ota yhteyttä Nor-Maalin myyntiin, jos haluat kuulla lisää!

Yhteystiedot

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

MIKSI VALITA NORECRYL 50:

  • Isosyanaattivapaa – turvallisempi valinta käyttäjälle
  • Loistava korroosionkesto – kertamaalina C4 M (140 µm DFT)
  • Kertamaalijärjestelmä – nopeampi läpimeno
  • Pitkä käyttöaika – 3,5 h