Norecryl 50 – Säänkesto ja erinomainen korroosiosuoja samassa tuotteessa – ilman isosyanaattia

9/10/2020

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien viimeistelty pinta sekä säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus kysymykseen on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Polyuretaanimaaleja on yleisesti käytetty pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Lisäksi ne osaltaan parantavat korroosionkestoa ja tarjoavat pitkän ylimaalausikkunan itsensä päälle. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin Isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan niiden haitallisuuden takia. Mitä tilalle, jos isosyanaatteja ei haluta käsitellä? Monet polyuretaanien ominaisuudet, kuten säänkesto, ovat todella tärkeitä maalaussysteemeissä. Epoksimaaleilla pystytään saamaan korroosiokestävyyttä, mutta ne haalistuvat auringonvalossa. Miten yhdistää näiden maalityyppien parhaat puolet?

Norecryl 50 näytelevyjä

Pohdittaessa sopivaa vaihtoehtoa isosyanaattivapaaksi vaihtoehdoksi, Nor-Maalin laboratoriopäällikkö Mika Perälän mieleen tulee heti Norecryl 50. Tämä tuote on Nor-Maalin jonkin aikaa sitten lanseeraama kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali. Perälä kertoo, että maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: Korroosioestokyky, mekaaninen kestävyys sekä tyylikäs pinta ja säänkesto. Hän korostaa vielä, että Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan mahdollistaen kestävyyden korroosioluokka C4 kohtalaisessa (medium) jo 140 µm kuivakalvolla. Norecryl 50 on verrattavissa epokseihin korroosiokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää kiiltonsa ja värisävynsä. Kohtalaisen säänkestonsa ansiosta Norecryl 50 soveltuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sääolosuhteisiin.

Tehokas korroosiosuoja

Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Jos läpimenoa haluaa nopeuttaa, Norecryl 50:n kuivumista voidaan kiihdyttää korotetulla lämpötilalla. Hiilijalanjälkeä ja kustannuksia pienennettäessä kuivuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös huoneen lämpötilassa, läpimenoajan ollessa silloinkin selkeästi nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Ota yhteyttä Nor-Maalin myyntiin, jos haluat kuulla lisää!

Yhteystiedot

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.

MIKSI VALITA NORECRYL 50:

  • Isosyanaattivapaa – turvallisempi valinta käyttäjälle
  • Loistava korroosionkesto – kertamaalina C4 M (140 µm DFT)
  • Kertamaalijärjestelmä – nopeampi läpimeno
  • Pitkä käyttöaika – 3,5 h