Norecryl 50 – Säänkesto ja erinomainen korroosiosuoja samassa tuotteessa – ilman isosyanaattia

9/10/2020

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien viimeistelty pinta sekä säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus kysymykseen on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Polyuretaanimaaleja on yleisesti käytetty pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Lisäksi ne osaltaan parantavat korroosionkestoa ja tarjoavat pitkän ylimaalausikkunan itsensä päälle. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin Isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan niiden haitallisuuden takia. Mitä tilalle, jos isosyanaatteja ei haluta käsitellä? Monet polyuretaanien ominaisuudet, kuten säänkesto, ovat todella tärkeitä maalaussysteemeissä. Epoksimaaleilla pystytään saamaan korroosiokestävyyttä, mutta ne haalistuvat auringonvalossa. Miten yhdistää näiden maalityyppien parhaat puolet?

Norecryl 50 näytelevyjä

Pohdittaessa sopivaa vaihtoehtoa isosyanaattivapaaksi vaihtoehdoksi, Nor-Maalin laboratoriopäällikkö Mika Perälän mieleen tulee heti Norecryl 50. Tämä tuote on Nor-Maalin jonkin aikaa sitten lanseeraama kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali. Perälä kertoo, että maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: Korroosioestokyky, mekaaninen kestävyys sekä tyylikäs pinta ja säänkesto. Hän korostaa vielä, että Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan mahdollistaen kestävyyden korroosioluokka C4 kohtalaisessa (medium) jo 140 µm kuivakalvolla. Norecryl 50 on verrattavissa epokseihin korroosiokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää kiiltonsa ja värisävynsä. Kohtalaisen säänkestonsa ansiosta Norecryl 50 soveltuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sääolosuhteisiin.

Tehokas korroosiosuoja

Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Jos läpimenoa haluaa nopeuttaa, Norecryl 50:n kuivumista voidaan kiihdyttää korotetulla lämpötilalla. Hiilijalanjälkeä ja kustannuksia pienennettäessä kuivuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös huoneen lämpötilassa, läpimenoajan ollessa silloinkin selkeästi nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Ota yhteyttä Nor-Maalin myyntiin, jos haluat kuulla lisää!

Yhteystiedot

Nor-Maali vahvistaa organisaatiotaan Ruotsissa – Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi

10/6/2021 Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi 1.6.2021 alkaen Nor-Maalin Ruotsin organisaatioon.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021 Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.

Nor-Maalin teollisuusmaaleille kaksi uutta jälleenmyyjää Ruotsiin

29/4/2021 Toimintamme laajenee jälleen Ruotsissa. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt yhdeksältä jälleenmyyjältä. Jälleenmyyjäverkostoomme ovat liittyneet Färggross Jönköpingistä sekä Tinterin toinen toimipiste Skövdestä.

Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

23/4/2021 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG ovat hyväksyttyjä ja sertifioituja ACT Volvo STD 423-0014 rev. 6 vaatimusten mukaisesti.

Jotunin Marathon IQ2:ssa yhdistyvät markkinoiden alhaisin jääkitka sekä äärimmäinen iskun- ja kulutuksenkestävyys

22/4/2021 Jotunin Marathon IQ2:ssa yhdistyvät markkinoiden alhaisin jääkitka sekä äärimmäinen iskun- ja kulutuksenkestävyys. Se on helppokäyttöinen sekä ympäristöystävällinen ja käyttäjäturvallisempi tuote. Marathon IQ2 ei sisällä fenolia tai liuottimia.

MIKSI VALITA NORECRYL 50:

  • Isosyanaattivapaa – turvallisempi valinta käyttäjälle
  • Loistava korroosionkesto – kertamaalina C4 M (140 µm DFT)
  • Kertamaalijärjestelmä – nopeampi läpimeno
  • Pitkä käyttöaika – 3,5 h