Etsitkö ympäristö- ja käyttäjäystävällisempää polyuretaanimaalia? Normadur Aqua DTM on ympäristöystävällinen kertamaali haastaviin kohteisiin

10/2/2021

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali uudistaa pintakäsittelyn. Tämä ympäristö- ja käyttäjäystävällinen kertamaali mahdollistaa vesiohenteisen polyuretaanimaalin käytön haastavissakin teollisissa kohteissa, kuten tuotemaalauksessa (ACE & OEM).

Toimme 25 vuotta sitten markkinoille ensimmäisen liuotinohenteisen kertapolyuretaanimaalin – Normadur 65 HS:n. Sen jälkeen olemme kehittäneet useita korkeakuiva-aineisia kertamaaliratkaisuja. Nyt olemme kehittäneet vastaavan vesiohenteisen tuotteen. Normadur Aqua DTM on saatavilla varastotuotteena nyt heti. Normadur Aqua DTM on sävytettävissä mm. RAL– ja NCS S-sävyihin.

Teollisessa maalauksessa on tähän mennessä käytetty pääosin liuotinohenteisia maaleja, koska niiden käyttö on helppoa ja ne takaavat hyvän korroosionkeston maalatuille pinnoille. Lainsäädännön tiukentuessa liuotinohenteisiin maaleihin liittyvät haasteet ovat kuitenkin kasvaneet, sillä maaleista ilmaan haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC = volatile organic compounds) aiheuttavat haittoja sekä ihmisille että ympäristölle. Vastataksemme tähän VOC-haasteeseen, olemme kehittäneet edistyksellisen vesiohenteisen Normadur Aqua DTM, kiiltävän polyuretaanimaalin.

Parempi valinta ympäristölle ja käyttäjille – panostusta tulevaisuuteen

Vesiohenteisena maalina Normadur Aqua DTM on ympäristöystävällisempi sekä käyttäjäturvallisempi: pääosin ilmaan haihtuu vain vettä. Siirtymällä vesiohenteisiin tai hybridijärjestelmiin, VOC-päästöjä voidaan vähentää merkittävästi, unohtamatta myöskään maalausturvallisuuden parantumista. Palovaara pienenee selvästi, kun palavat aineet voidaan jättää pois käytöstä lähes kokonaan. Altistus vaarallisille aineille vähenee käyttäessä vesiohenteisia tuotteita.

Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali.

Erinomainen maalattavuus, lopputulos ja kestävyys

Normadur Aqua DTM:llä vaadittu maalikalvon paksuus on maalattavissa yhdellä maalauskerralla. Normadur Aqua DTM maalia kehittäessämme ympäristöystävällisyys ja käyttäjäturvallisuus olivat tärkeässä osassa, mutta koko ajan selvää oli, että laadun pitää olla vähintään yhtä hyvä tai mieluummin parempi kuin perinteisillä liuotinohenteisilla maaleilla. Tämä itsellemme asettama vaatimus ylitettiin selvästi. Normadur Aqua DTM maalissa laatu on omaa luokkaansa:

 • VAADITTU MAALIKALVO MAALATTAVISSA YHDELLÄ MAALAUSKERRALLA
  Tuotteella saavutetaan 200 µm DFT blister free thickness, joka on moninkertainen kalvonpaksuus moniin muihin vesiohenteisiin polyuretaanimaaleihin verrattuna. Korkea blister free thickness on kiistaton etu etenkin monimuotoisia kappaleita ruiskutettaessa.
 • KESTÄVYYS
  Normadur Aqua DTM on hyvin kulutusta kestävä maali, joka säilyttää korkean kiiltonsa pitkään. Todella kovan pintansa ansiosta tuotteen sään- ja korroosionkesto ovat loistavalla tasolla.
 • PITKÄ KÄYTTÖAIKA JA NOPEA KUIVUMINEN
  Maaliseoksen pitkä, 3 tunnin käyttöaika helpottaa maalarin työtä ja mahdollistaa monimutkaisten rakenteiden maalaamisen. Tuote myös kuivuu nopeasti luoden kiiltävän ja erittäin kovan pinnan.

Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021 Tarjoamme Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.

Nor-Maalin testimaalari Miika Bergdahlin vinkit Normadur Aqua DTM:n maalaukseen

1/4/2021 Nor-Maalin vesiohenteisten tuotteiden, kuten Normadur Aqua DTM:n maalauksessa maalaustavalla ja olosuhteilla on merkitystä. Maalien ruiskutusominaisuuksien ja olosuhteiden vaikutusta onnistuneeseen lopputulokseen Nor-Maalin testimaalaamossa tarkastelee Nor-Maalin testimaalari Miika Bergdahl. Miika tertoo työstänsä sekä antaa vinkit Normadur Aqua DTM:n maalaukseen.

Nor-Maalin korkeakuiva-aineisia NorECOat-tuotteita käyttämällä tuet kestävää kehitystä

19/3/2021 Nor-Maalin korkeakuiva-aineisissa NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS ja Nor E-Primer epoksimaaleissa käytetään teknologiaa, joka perustuu uusiutuvien luonnonmateriaalien hyödyntämiseen.

Nor-Maalin NORMADUR AQUA DTM pienentää ympäristökuormitusta – vihreää lisäarvoa liiketoimintaasi

5/3/2021 Nor-Maalin korkealuokkainen vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM käy haastaviin teollisiin kohteisiin. Tuote soveltuu erilaisille ruiskutustekniikoille, mukaan lukien sähköstaattinen ruiskutus. Normadur Aqua DTM on kertamaali, jolla on korkea blister-free-paksuus (200 um DFT).

Kasvua Venäjältä – laajennettu palveluverkko

12/2/2021 Vuonna 2020 Nor-Maali-brändin myynti Venäjällä kasvoi yli 25% edelliseen vuoteen verrattuna. Myyntiverkostomme kasvoi useilla uusilla jälleenmyyjillä.
Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

NORMADUR AQUA DTM

Faktoja pinnan takaa:

 • KUIVA-AINETILAVUUS 54 %
 • SEKOITUSSUHDE 6:1 TILAVUUTENA
 • VOC 99 G / L
 • 3 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
 • ERINOMAINEN UV-KESTO
 • 200 µm DFT BLISTER-FREE THICKNESS
 • KERTAMAALI 120 µm DFT: C3-M / C4-L
 • PINTAMAALI RASITUSLUOKISSA C2-C5 USEIDEN POHJAMAALIEN PÄÄLLÄ
 • HYBRIDISYSTEEMIT ESIM. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
Tuoteseloste