Nor-Maalin korkeakuiva-aineisia NorECOat-tuotteita käyttämällä tuet kestävää kehitystä

19/3/2021

Nor-Maalin korkeakuiva-aineisten NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Nor E-Primer ja Noreguard HS epoksimaalien teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin ja niiden hyödyntämiseen.

Ympäristönsuojelun tiukentuneet määräykset ja huoli luonnon hyvinvoinnista haastavat meidät kehittämään tuotteitamme yhä paremmiksi ja ympäristöä vähemmän kuormittaviksi. Maalinvalmistajan roolissa voimme olla vaikuttamassa omalta osaltamme tuotteen hiilijalanjälkeen ja edistämään uudistuvien raaka-ainevarojen käyttöä tuotevalikoimassamme.

Korroosiosuojaa kestävää kehitystä tukevilla tuotteilla

NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS ja Nor E-Primer ovat korkeakuiva-aineisia, nopeasti kuivuvia epoksimaaleja, joita voi käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa (< 5° C). Vaikka tuotteet kuivuvat nopeasti, niiden käyttöaika on kuitenkin tarpeeksi pitkä. NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Nor E-Primer ja Noreguard HS  tuotteet soveltuvat hyvin kylmässä ilmastossa käytettäviksi. Erittäin nopean kuivumisen lisäksi näillä maaleilla on erinomaiset korroosionesto-ominaisuudet.

Näissä tuotteissa käytettävän raaka-ainepohjan valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa luonnonmateriaalia. Lähde ei ole ruoka-aineketjussa, vaan siitä syntyvässä jätejakeessa. Huolellisen testauksen sekä maalinvalmistusreseptien optimoinnin myötä jopa 30 % – 60 % maalikomponentin koostumuksesta (maaliosa ja/tai kovete) voi olla biopohjaista alkuperää. Näiden raaka-aineiden valmistusprosessissa käytetyllä teknologialla voidaan siis muuntaa kustannustehokkaasti luonnon tarjoamia runsaita raaka-ainevaroja korkealuokkaisiksi lopputuotteiksi. Tämä osaltaan vähentää merkittävästi fossiilisten materiaalien osuutta sekä valmistusprosessissa että lopputuotteissa.

Maalien sisältämästä liuottimesta huolimatta, voidaan näitä tuotteita (NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Nor E-Primer ja Noreguard HS) pitää ympäristöystävällisempinä. ”Näitä korkeakuiva-aineisia tuotteita on helppo käyttää ja ne muodostavat yhtenäisen, hyvin suojaavan pinnan erilaisissa olosuhteissa. Maalausprosessin nopea läpimenoaika ja käytettävyys monissa lämpötiloissa säästävät asiakkaan resursseja ja energiaa sekä antavat myös joustavuutta tuotantoon. Biopohjaisten raaka-aineiden käyttö näissä tuotteissa on erinomainen lisä kestävän kehityksen kannalta”, kertoo laboratoriopäällikkö Mika Perälä.

Nor-Maalin epoksimaalien teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin

Peikon DELTABEAM® Green liittopalkit maalataan Nor-Maalin korkeakuiva-aineisella epoksimaalilla, jonka teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin ja niiden hyödyntämiseen. (DELTABEAM® Green-kuvat: Peikko – Media)

Biopohjaisten maalien käyttö tällä hetkellä

Biopohjaisilla maaleilla on edelleen suhteellisen pieni rooli maaliteollisuudessa. Nykyisen markkinaosuuden arvioidaan olevan noin 5 % myynnistä. Edistystä on kuitenkin tapahtunut viime vuosina. Skandinavian maat, Saksa ja Ranska ovat käyttömäärissä muita edellä. Näissä maissa kysyntä johtuu asiakkaiden kasvavasta ympäristötietoisuudesta. Vihreät arvot ovat tärkeässä osassa brändin hallintaa. (https://www.european-coatings.com/articles/archiv/bio_based-coatings-overview-increasing-activities)

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022 Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.