Nor-Maalin korkeakuiva-aineisia NorECOat-tuotteita käyttämällä tuet kestävää kehitystä

19/3/2021

Nor-Maalin korkeakuiva-aineisten NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer ja Noreguard HS epoksimaalien teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin ja niiden hyödyntämiseen.

Ympäristönsuojelun tiukentuneet määräykset ja huoli luonnon hyvinvoinnista haastavat meidät kehittämään tuotteitamme yhä paremmiksi ja ympäristöä vähemmän kuormittaviksi. Maalinvalmistajan roolissa voimme olla vaikuttamassa omalta osaltamme tuotteen hiilijalanjälkeen ja edistämään uudistuvien raaka-ainevarojen käyttöä tuotevalikoimassamme.

Korroosiosuojaa kestävää kehitystä tukevilla tuotteilla

NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer ja Noreguard HS ovat korkeakuiva-aineisia, nopeasti kuivuvia epoksimaaleja, joita voi käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa (< 5° C). Vaikka tuotteet kuivuvat nopeasti, niiden käyttöaika on kuitenkin tarpeeksi pitkä. NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer ja Noreguard HS  tuotteet soveltuvat hyvin kylmässä ilmastossa käytettäviksi. Erittäin nopean kuivumisen lisäksi näillä maaleilla on erinomaiset korroosionesto-ominaisuudet.

Näissä tuotteissa käytettävän raaka-ainepohjan valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa luonnonmateriaalia. Lähde ei ole ruoka-aineketjussa, vaan siitä syntyvässä jätejakeessa. Huolellisen testauksen sekä maalinvalmistusreseptien optimoinnin myötä jopa 30 % – 60 % maalikomponentin koostumuksesta (maaliosa ja/tai kovete) voi olla biopohjaista alkuperää. Näiden raaka-aineiden valmistusprosessissa käytetyllä teknologialla voidaan siis muuntaa kustannustehokkaasti luonnon tarjoamia runsaita raaka-ainevaroja korkealuokkaisiksi lopputuotteiksi. Tämä osaltaan vähentää merkittävästi fossiilisten materiaalien osuutta sekä valmistusprosessissa että lopputuotteissa.

Maalien sisältämästä liuottimesta huolimatta, voidaan näitä tuotteita (NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer ja Noreguard HS) pitää ympäristöystävällisempinä. ”Näitä korkeakuiva-aineisia tuotteita on helppo käyttää ja ne muodostavat yhtenäisen, hyvin suojaavan pinnan erilaisissa olosuhteissa. Maalausprosessin nopea läpimenoaika ja käytettävyys monissa lämpötiloissa säästävät asiakkaan resursseja ja energiaa sekä antavat myös joustavuutta tuotantoon. Biopohjaisten raaka-aineiden käyttö näissä tuotteissa on erinomainen lisä kestävän kehityksen kannalta”, kertoo laboratoriopäällikkö Mika Perälä.

Nor-Maalin epoksimaalien teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin

Peikon DELTABEAM® Green liittopalkit maalataan Nor-Maalin korkeakuiva-aineisella epoksimaalilla, jonka teknologia perustuu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin ja niiden hyödyntämiseen. (DELTABEAM® Green-kuvat: Peikko – Media)

Biopohjaisten maalien käyttö tällä hetkellä

Biopohjaisilla maaleilla on edelleen suhteellisen pieni rooli maaliteollisuudessa. Nykyisen markkinaosuuden arvioidaan olevan noin 5 % myynnistä. Edistystä on kuitenkin tapahtunut viime vuosina. Skandinavian maat, Saksa ja Ranska ovat käyttömäärissä muita edellä. Näissä maissa kysyntä johtuu asiakkaiden kasvavasta ympäristötietoisuudesta. Vihreät arvot ovat tärkeässä osassa brändin hallintaa. (https://www.european-coatings.com/articles/archiv/bio_based-coatings-overview-increasing-activities)

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.