Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021

Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.

Norepox Aqua DTM on suunniteltu ekologisempaa ja turvallisempaa maalaamista varten teknisistä ominaisuuksista tinkimättä. Nopeasti kuivuva, vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksimaali sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä, joka takaa loistavan korroosionkeston.

Norepox Aqua DTM yltää liuotinohenteisten verrokkiensa korroosioluokkaan

Vesiohenteiset maalit pystyvät nykyään haastamaan teollisessa maalauksessa perinteisesti käytetyt liuotinohenteiset maalit paitsi suojaavuudessaan myös kestävyydessään. Uusi vesiohenteinen polyamiiniaddukti-kovetteinen epoksimaalimme suojaa korroosiolta sekä kestää tietyissä määrin liuottimia, kemikaaleja sekä lämpöä, kuten vastaavat liuotinohenteiset epoksit.

Testiemme mukaan Norepox Aqua DTM:llä päästään samaan korroosioluokkaan, kun vastaavalla liuotinohenteisella tuotteella: vain yhdellä maalikerroksella (120 µm DFT) korroosioluokka on C3-M.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM -maalilla ruiskutetut teräspalkit.

Käyttäjäystävällinen ratkaisu niin turvallisuuden kuin käytettävyyden kannalta

Lähes liuotinvapaan koostumuksensa ansiosta Norepox Aqua DTM on turvallinen paitsi ympäristölleen myös käyttäjälleen. Vesiohenteinen maali vähentää selvästi vaarallisille aineille altistumista, ja mm. räjähdysvaara maalaamossa pienenee huomattavasti palavien ja räjähtävien aineiden jäädessä lähes kokonaan pois käytöstä.

Epoksimaalimme on käyttäjäystävällinen tuote, sillä se ei jätä ruiskutettaessa sumurajaa ja tasoittuu helposti. Lopputuloksena on aina tasainen pinta. Maali on melko suvaitsevainen myös maalausolosuhteille ja kuivuu nopeasti alhaisemmissakin lämpötiloissa sekä ilmanvaihdoltaan heikommissa ympäristöissä.

VOC-päästöjen vähentäminen on meidän kaikkien tehtävä

Liuottimet ovat yksi suurimmista niin ympäristölle kuin ihmisille haitallisten VOC-päästöjen (Volatile Organic Compounds) aiheuttajista. Liuotinohenteisista maaleista haihtuu ilmaan paljon liuottimia, ja VOC-päästöjen vähentämiseksi tehdäänkin paitsi lainsäädännöllistä myös tutkimuksellista työtä.

Jotta voimme auttaa teollisuustoimijoita pienentämään hiilijalanjälkiään, kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä tuotteita, jotka teknisiltä ominaisuuksiltaan eivät häviä liuotinohenteisille verrokeilleen. Koska vesiohenteisista maaleista haihtuu ilmaan pääosin vain vettä, ovat ne selvästi vihreämpi valinta.

Miksi valita Norepox Aqua DTM?

 • SOPII SEKÄ POHJA-, PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • KUIVUMISAIKA LYHYT ALHAISISSAKIN LÄMPÖTILOISSA
 • YLIVOIMAISEN TASAINEN LOPPUTULOS
 • ERINOMAINEN KORROOSIOKYKY
 • VESIOHENTEINEN, VIHREÄ JA TURVALLINEN VALINTA
Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti.

 

NOREPOX AQUA DTM

FAKTOJA PINNAN TAKAA

 • PUOLIKIILTÄVÄ, VESIOHENTEINEN EPOKSIMAALI
 • KÄY NIIN PINTA-, POHJA- KUIN KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS RASITUSLUOKISSA C2-C4
 • KUIVA-AINETILAVUUS 50 %
 • VOC-ARVO 62 G/L
 • SEKOITUSSUHDE 4:1
 • 1,5 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
 • KERTAMAALINA 120 µm DFT: C3-M
 • SAATAVILLA RAL- JA NCS S-SÄVYT

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Lue myös: Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

Nor-Maali vahvistaa organisaatiotaan Ruotsissa – Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi

10/6/2021 Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi 1.6.2021 alkaen Nor-Maalin Ruotsin organisaatioon.

Nor-Maalin teollisuusmaaleille kaksi uutta jälleenmyyjää Ruotsiin

29/4/2021 Toimintamme laajenee jälleen Ruotsissa. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt yhdeksältä jälleenmyyjältä. Jälleenmyyjäverkostoomme ovat liittyneet Färggross Jönköpingistä sekä Tinterin toinen toimipiste Skövdestä.

Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

23/4/2021 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG ovat hyväksyttyjä ja sertifioituja ACT Volvo STD 423-0014 rev. 6 vaatimusten mukaisesti.

Jotunin Marathon IQ2:ssa yhdistyvät markkinoiden alhaisin jääkitka sekä äärimmäinen iskun- ja kulutuksenkestävyys

22/4/2021 Jotunin Marathon IQ2:ssa yhdistyvät markkinoiden alhaisin jääkitka sekä äärimmäinen iskun- ja kulutuksenkestävyys. Se on helppokäyttöinen sekä ympäristöystävällinen ja käyttäjäturvallisempi tuote. Marathon IQ2 ei sisällä fenolia tai liuottimia.

Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021 Tarjoamme Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.