Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021

Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.

Norepox Aqua DTM on suunniteltu ekologisempaa ja turvallisempaa maalaamista varten teknisistä ominaisuuksista tinkimättä. Nopeasti kuivuva, vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksimaali sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä, joka takaa loistavan korroosionkeston.

Norepox Aqua DTM yltää liuotinohenteisten verrokkiensa korroosioluokkaan

Vesiohenteiset maalit pystyvät nykyään haastamaan teollisessa maalauksessa perinteisesti käytetyt liuotinohenteiset maalit paitsi suojaavuudessaan myös kestävyydessään. Uusi vesiohenteinen polyamiiniaddukti-kovetteinen epoksimaalimme suojaa korroosiolta sekä kestää tietyissä määrin liuottimia, kemikaaleja sekä lämpöä, kuten vastaavat liuotinohenteiset epoksit.

Testiemme mukaan Norepox Aqua DTM:llä päästään samaan korroosioluokkaan, kun vastaavalla liuotinohenteisella tuotteella: vain yhdellä maalikerroksella (120 µm DFT) korroosioluokka on C3-M.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM -maalilla ruiskutetut teräspalkit.

Käyttäjäystävällinen ratkaisu niin turvallisuuden kuin käytettävyyden kannalta

Lähes liuotinvapaan koostumuksensa ansiosta Norepox Aqua DTM on turvallinen paitsi ympäristölleen myös käyttäjälleen. Vesiohenteinen maali vähentää selvästi vaarallisille aineille altistumista, ja mm. räjähdysvaara maalaamossa pienenee huomattavasti palavien ja räjähtävien aineiden jäädessä lähes kokonaan pois käytöstä.

Epoksimaalimme on käyttäjäystävällinen tuote, sillä se ei jätä ruiskutettaessa sumurajaa ja tasoittuu helposti. Lopputuloksena on aina tasainen pinta. Maali on melko suvaitsevainen myös maalausolosuhteille ja kuivuu nopeasti alhaisemmissakin lämpötiloissa sekä ilmanvaihdoltaan heikommissa ympäristöissä.

VOC-päästöjen vähentäminen on meidän kaikkien tehtävä

Liuottimet ovat yksi suurimmista niin ympäristölle kuin ihmisille haitallisten VOC-päästöjen (Volatile Organic Compounds) aiheuttajista. Liuotinohenteisista maaleista haihtuu ilmaan paljon liuottimia, ja VOC-päästöjen vähentämiseksi tehdäänkin paitsi lainsäädännöllistä myös tutkimuksellista työtä.

Jotta voimme auttaa teollisuustoimijoita pienentämään hiilijalanjälkiään, kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä tuotteita, jotka teknisiltä ominaisuuksiltaan eivät häviä liuotinohenteisille verrokeilleen. Koska vesiohenteisista maaleista haihtuu ilmaan pääosin vain vettä, ovat ne selvästi vihreämpi valinta.

Miksi valita Norepox Aqua DTM?

  • SOPII SEKÄ POHJA-, PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
  • KUIVUMISAIKA LYHYT ALHAISISSAKIN LÄMPÖTILOISSA
  • YLIVOIMAISEN TASAINEN LOPPUTULOS
  • ERINOMAINEN KORROOSIOKYKY
  • VESIOHENTEINEN, VIHREÄ JA TURVALLINEN VALINTA
Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti.

 

NOREPOX AQUA DTM

FAKTOJA PINNAN TAKAA

  • PUOLIKIILTÄVÄ, VESIOHENTEINEN EPOKSIMAALI
  • KÄY NIIN PINTA-, POHJA- KUIN KERTAMAALIKSI
  • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS RASITUSLUOKISSA C2-C4
  • KUIVA-AINETILAVUUS 50 %
  • VOC-ARVO 62 G/L
  • SEKOITUSSUHDE 4:1
  • 1,5 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
  • KERTAMAALINA 120 µm DFT: C3-M
  • SAATAVILLA RAL- JA NCS S-SÄVYT

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Lue myös: Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.