Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021

Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.

Norepox Aqua DTM on suunniteltu ekologisempaa ja turvallisempaa maalaamista varten teknisistä ominaisuuksista tinkimättä. Nopeasti kuivuva, vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksimaali sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä, joka takaa loistavan korroosionkeston.

Norepox Aqua DTM yltää liuotinohenteisten verrokkiensa korroosioluokkaan

Vesiohenteiset maalit pystyvät nykyään haastamaan teollisessa maalauksessa perinteisesti käytetyt liuotinohenteiset maalit paitsi suojaavuudessaan myös kestävyydessään. Uusi vesiohenteinen polyamiiniaddukti-kovetteinen epoksimaalimme suojaa korroosiolta sekä kestää tietyissä määrin liuottimia, kemikaaleja sekä lämpöä, kuten vastaavat liuotinohenteiset epoksit.

Testiemme mukaan Norepox Aqua DTM:llä päästään samaan korroosioluokkaan, kun vastaavalla liuotinohenteisella tuotteella: vain yhdellä maalikerroksella (120 µm DFT) korroosioluokka on C3-M.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM -maalilla ruiskutetut teräspalkit.

Käyttäjäystävällinen ratkaisu niin turvallisuuden kuin käytettävyyden kannalta

Lähes liuotinvapaan koostumuksensa ansiosta Norepox Aqua DTM on turvallinen paitsi ympäristölleen myös käyttäjälleen. Vesiohenteinen maali vähentää selvästi vaarallisille aineille altistumista, ja mm. räjähdysvaara maalaamossa pienenee huomattavasti palavien ja räjähtävien aineiden jäädessä lähes kokonaan pois käytöstä.

Epoksimaalimme on käyttäjäystävällinen tuote, sillä se ei jätä ruiskutettaessa sumurajaa ja tasoittuu helposti. Lopputuloksena on aina tasainen pinta. Maali on melko suvaitsevainen myös maalausolosuhteille ja kuivuu nopeasti alhaisemmissakin lämpötiloissa sekä ilmanvaihdoltaan heikommissa ympäristöissä.

VOC-päästöjen vähentäminen on meidän kaikkien tehtävä

Liuottimet ovat yksi suurimmista niin ympäristölle kuin ihmisille haitallisten VOC-päästöjen (Volatile Organic Compounds) aiheuttajista. Liuotinohenteisista maaleista haihtuu ilmaan paljon liuottimia, ja VOC-päästöjen vähentämiseksi tehdäänkin paitsi lainsäädännöllistä myös tutkimuksellista työtä.

Jotta voimme auttaa teollisuustoimijoita pienentämään hiilijalanjälkiään, kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä tuotteita, jotka teknisiltä ominaisuuksiltaan eivät häviä liuotinohenteisille verrokeilleen. Koska vesiohenteisista maaleista haihtuu ilmaan pääosin vain vettä, ovat ne selvästi vihreämpi valinta.

Miksi valita Norepox Aqua DTM?

 • SOPII SEKÄ POHJA-, PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • KUIVUMISAIKA LYHYT ALHAISISSAKIN LÄMPÖTILOISSA
 • YLIVOIMAISEN TASAINEN LOPPUTULOS
 • ERINOMAINEN KORROOSIOKYKY
 • VESIOHENTEINEN, VIHREÄ JA TURVALLINEN VALINTA
Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti.

 

NOREPOX AQUA DTM

FAKTOJA PINNAN TAKAA

 • PUOLIKIILTÄVÄ, VESIOHENTEINEN EPOKSIMAALI
 • KÄY NIIN PINTA-, POHJA- KUIN KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS RASITUSLUOKISSA C2-C4
 • KUIVA-AINETILAVUUS 50 %
 • VOC-ARVO 62 G/L
 • SEKOITUSSUHDE 4:1
 • 1,5 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
 • KERTAMAALINA 120 µm DFT: C3-M
 • SAATAVILLA RAL- JA NCS S-SÄVYT

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Lue myös: Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.