Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021

Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.

Norepox Aqua DTM on suunniteltu ekologisempaa ja turvallisempaa maalaamista varten teknisistä ominaisuuksista tinkimättä. Nopeasti kuivuva, vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksimaali sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä, joka takaa loistavan korroosionkeston.

Norepox Aqua DTM yltää liuotinohenteisten verrokkiensa korroosioluokkaan

Vesiohenteiset maalit pystyvät nykyään haastamaan teollisessa maalauksessa perinteisesti käytetyt liuotinohenteiset maalit paitsi suojaavuudessaan myös kestävyydessään. Uusi vesiohenteinen polyamiiniaddukti-kovetteinen epoksimaalimme suojaa korroosiolta sekä kestää tietyissä määrin liuottimia, kemikaaleja sekä lämpöä, kuten vastaavat liuotinohenteiset epoksit.

Testiemme mukaan Norepox Aqua DTM:llä päästään samaan korroosioluokkaan, kun vastaavalla liuotinohenteisella tuotteella: vain yhdellä maalikerroksella (120 µm DFT) korroosioluokka on C3-M.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM -maalilla ruiskutetut teräspalkit.

Käyttäjäystävällinen ratkaisu niin turvallisuuden kuin käytettävyyden kannalta

Lähes liuotinvapaan koostumuksensa ansiosta Norepox Aqua DTM on turvallinen paitsi ympäristölleen myös käyttäjälleen. Vesiohenteinen maali vähentää selvästi vaarallisille aineille altistumista, ja mm. räjähdysvaara maalaamossa pienenee huomattavasti palavien ja räjähtävien aineiden jäädessä lähes kokonaan pois käytöstä.

Epoksimaalimme on käyttäjäystävällinen tuote, sillä se ei jätä ruiskutettaessa sumurajaa ja tasoittuu helposti. Lopputuloksena on aina tasainen pinta. Maali on melko suvaitsevainen myös maalausolosuhteille ja kuivuu nopeasti alhaisemmissakin lämpötiloissa sekä ilmanvaihdoltaan heikommissa ympäristöissä.

VOC-päästöjen vähentäminen on meidän kaikkien tehtävä

Liuottimet ovat yksi suurimmista niin ympäristölle kuin ihmisille haitallisten VOC-päästöjen (Volatile Organic Compounds) aiheuttajista. Liuotinohenteisista maaleista haihtuu ilmaan paljon liuottimia, ja VOC-päästöjen vähentämiseksi tehdäänkin paitsi lainsäädännöllistä myös tutkimuksellista työtä.

Jotta voimme auttaa teollisuustoimijoita pienentämään hiilijalanjälkiään, kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä tuotteita, jotka teknisiltä ominaisuuksiltaan eivät häviä liuotinohenteisille verrokeilleen. Koska vesiohenteisista maaleista haihtuu ilmaan pääosin vain vettä, ovat ne selvästi vihreämpi valinta.

Miksi valita Norepox Aqua DTM?

 • SOPII SEKÄ POHJA-, PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • KUIVUMISAIKA LYHYT ALHAISISSAKIN LÄMPÖTILOISSA
 • YLIVOIMAISEN TASAINEN LOPPUTULOS
 • ERINOMAINEN KORROOSIOKYKY
 • VESIOHENTEINEN, VIHREÄ JA TURVALLINEN VALINTA
Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti.

 

NOREPOX AQUA DTM

FAKTOJA PINNAN TAKAA

 • PUOLIKIILTÄVÄ, VESIOHENTEINEN EPOKSIMAALI
 • KÄY NIIN PINTA-, POHJA- KUIN KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS RASITUSLUOKISSA C2-C4
 • KUIVA-AINETILAVUUS 50 %
 • VOC-ARVO 62 G/L
 • SEKOITUSSUHDE 4:1
 • 1,5 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
 • KERTAMAALINA 120 µm DFT: C3-M
 • SAATAVILLA RAL- JA NCS S-SÄVYT

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Lue myös: Etsitkö ympäristöystävällisempää teollisuusmaalia, jolta löytyy ACT-hyväksyntä? Nor-Maalin Normadur Aqua DTM ja Akvanor 100 SG täyttävät ACT-vaatimukset.

Nor-Maali Oy toimitti maalit Wasalinen Aurora Botnia -alukseen

13/9/2021 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Kvarken Linkille Aurora Botnia -matkustajalautan Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin vahvuus on kuunnella tarkasti asiakkaan tarpeita ja tarjota teknistä tukea sekä käytännön vinkkejä, kertoo Nor-Maalin jälleenmyyjä Johan Klahr Tinter i Skaraborg AB.

3/9/2021 Jälleenmyyjä Tinter AB ja Nor-Maali ovat tehneet yhteistyötä jo kauan, ensin Göteborgin alueella ja tästä vuodesta lähtien myös Skövdessä, jossa sijaitsee  Tinter i Skaraborg AB.

Nor-Maalin Normafine 80 – korkeakuiva-aineinen kiiltävä polyuretaanipinta- ja kertamaali on suunniteltu nopearytmiseen maalausprosessiin

30/8/2021 Jos etsit nykyaikaista, korkeakuiva-aineista kiiltävää akryylipolyuretaanimaalia, tässä se on: Normafine 80 on suunniteltu pinnoille, joilta vaaditaan kestävyyttä ja tyylikästä ulkonäköä. Sillä on loistavat ruiskutusominaisuudet, jotka takaavat erinomaisen pinnan ulkonäön. Lisäksi joustava, mutta kova pinta antaa kulutuksenkestävyyttä.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia

12/7/2021 Jotun Hull Skating Solutions pitää aluksen rungon puhtaana ja minimoi siten suorituskyvyn häviöt. Samalla hiilijalanjälki pienenee.

Valmistatko teräsrakenteita Ruotsin markkinalle? Nor-Maalin teollisuusmaaleista löytyvät ratkaisut SundaHus ja Byggvarubedömningen hyväksynnöillä.

30/6/2021 Kattava valikoima Nor-Maalin teollisuusmaaleista on hyväksytty SundaHus ja Byggvarubedömningen -kriteerein.