Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia

12/7/2021

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot. Koska kasvusto poistetaan jo aikaisessa vaiheessa, polttoainekustannukset ja kasvihuonepäästöt pienenevät merkittävästi. Myös vieraslajien leviäminen vähenee.

Ajan myötä rungon lisääntyvä kasvusto pienentää aluksen suorituskykyä ja kasvattaa polttoaineenkulutusta sekä hiilijalanjälkeä. Koska kasvuston aiheuttamat seuraukset ympäristölle ja rungon suorituskykyyn ymmärretään jo paremmin, kasvuston torjuntaan on alettu kehittää uusia ratkaisuja. Jotunin ennakoiva puhdistusratkaisu on uusi uraauurtava lähestymistapa, joka on suunniteltu takaamaan optimaalinen kustannustehokkuus ja ympäristönsuojelun taso.

Keinot kasvuston torjuntaan

Markkinoilla on monia erilaisiin teknologioihin perustuvia antifoulingmaaleja, jotka varmistavat, että kasvusto ei kiinnity aluksen runkoon. Antifoulingmaalien lisäksi aluksen runkoon tarttunutta kasvustoa voidaan poistaa pesemällä. Pesu voidaan toteuttaa telakoinnissa tai laivan operoinnin aikana vedessä.

Perinteisesti pesun tekevät sukeltajat. Tällä tavoin lika saadaan rungosta kunnolla irti, mutta prosessi vaatii työvoimaa ja on siksi kallista. Lisäksi rungon maalipinta voi vaurioitua. Paljon suurempi ongelma on kuitenkin ympäristövaikutus, koska puhdistusprosessi johtaa yleensä siihen, että poistetut kasvustot kerrostuvat merenpohjaan tai jäävät ajelehtimaan veteen. Tällä voi olla haitallinen vaikutus paikallisiin ekosysteemeihin. Sukeltajien suorittama rungon pesu onkin kielletty useissa satamissa.

Toinen mahdollinen tapa puhdistukseen olisi robottien käyttö. Etäohjattavien robottien käyttö on kuitenkin perinteisesti ollut erittäin kallista ja vaatii perusteellista koulutusta toimiakseen. Markkinoiden nykyiset ratkaisut eivät myöskään tarjoa joustavaa puhdistusta ja paikasta tai ajasta riippumatonta tarkastusta.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia. Kuva: Jotun.

Ennakoiva puhdistusratkaisu – Hull Skating Solutions

Uusi uraauurtava ennakoiva puhdistusmenetelmä Jotun Hull Skating Solutions on suunniteltu pitämään runko jatkuvasti kasvustosta puhtaana. Ennakoivaan puhdistukseen kuuluu rungon puhdistaminen säännöllisesti ennen kovan kasvuston tarttumista ja sen siirtymistä toiseen maantieteelliseen bioympäristöön. Ennakoiva puhdistus aiheuttaa vähemmän vahinkoa sekä maalipinnalle että paikalliselle ympäristölle, samalla kun se pienentää polttoaineenkulutusta. Puhdistustapa vähentää myös vieraslajien leviämistä.

Jotun Hull Skating Solutions koostuu viidestä elementistä; korkealaatuisista maaleista, ennakoivasta rungon seurannasta, tarkastuksesta ja ennakoivasta puhdistuksesta, korkealuokkaisesta teknisestä palvelusta sekä puhdas runko -takuusta. Ratkaisu tarjoaa ennakoivan, rungon kuntoon perustuvan lähestymistavan käytön aikana tapahtuvaan kunnossapitoon, joka auttaa maksimoimaan rungon suorituskyvyn yhdessä Jotunin SeaQuantum Skate -antifoulingmaalin kanssa.

Jotunin SeaQuantum Skate -maali on kehitetty erityisesti suorituskyvyn optimoimiseksi yhdessä HullSkater-tekniikan kanssa. Uusi pinnoite perustuu SeaQuantum-tuotemerkin erinomaiseen suorituskykyyn, joka on seurausta yli 20 vuoden silyyliakrylaattiteknologian tutkimuksesta ja kehityksestä. SeaQuantum Skate on ainoa Hull Skating -ratkaisulle räätälöity maali.

The HullSkater

Oleellinen osa Jotun Hull Skating Solutions:a on laivalla oleva Jotun HullSkater -laite. HullSkater on ensimmäinen robottilaite, joka on suunniteltu ennakoivaan puhdistukseen. Sillä on suuri tarkastus- ja puhdistuskapasiteetti ja se poistaa kasvuston vahingoittamatta antifoulingmaalipintaa. HullSkateria pidetään aluksessa kannettavassa asemassa, jossa on laukaisuramppi. Tämä tarkoittaa, että se on aina käytettävissä, kun alus on satamassa tai ankkurissa 4G-signaalin olessa riittävä viestintään. HullSkaterilla on teräväpiirtotarkastusominaisuudet useiden kameransyöttöjen kautta ja kaikki tiedot ladataan pilveen.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot

Jotun HullSkater. Kuva: Jotun.

Ammattitaitoinen tekninen tuki varmistaa maalausprosessin korkean laadun ja dokumentoinnin. Lisäksi sertifioitu projektipäällikkö valvoo maalausprosessia ja varmistaa robotiikan sujuvan asennuksen. Operaattorikeskuksissa työskentelevät Skate-Operaattorit mahdollistavat ympärivuorokautisen teknisen tuen.

Ennakoiva rungon seuranta on olennainen osa ennakoivaa huoltosuunnitelmaa. Jotunin analyytikot tekevät kasvusto-ennusteita, jotka perustuvat datatrendeihin, -algoritmeihin ja -analyyseihin. Kun kasvustoa ennustava algoritmi hälyttää, Skate-Operaattori ottaa yhteyttä alukseen sopiakseen rungon tarkastuksen ja huollon.

EDUT:

Jotun Hull Skating Solutions tarjoaa markkinoiden johtavan rungon suorituskyvyn korkealuokkaisen maalin sekä ennakoivan, tehokkaan, turvallisen ja ympäristöystävällisen puhdistuksen sekä tarkastusten avulla.

 

  • Joustavasti toimiva ratkaisu
  • Pienentää polttoainekustannuksia
  • Pienempi polttoainekulutus vähentää kasvihuonepäästöjä
  • Pienempi vieraslajien leviämisriski
  • Tekninen tuki käytettävissä 24/7

Kuva: Jotun.

https://jointherevhullution.com/
https://jointherevhullution.com/robotic-skate-can-save-aquatic-species
https://jointherevhullution.com/hull-skating-solutions
https://jointherevhullution.com/hull-skating-solutions-1
https://jointherevhullution.com/how-does-it-work
https://www.jotun.com/us/en/b2b/paintsandcoatings/ships/Hull-Skating-Solutions.aspx?q=Benefits

 

Nor-Maali Oy on Jotunin laiva- ja teollisuusmaalien jakelija ja lisensoitu valmistaja Suomessa ja Baltiassa. JMC Technical Service Manager Petri Hirvensalo auttaa mielellään, mikäli tarvitset lisätietoa.

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.