Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia

12/7/2021

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot. Koska kasvusto poistetaan jo aikaisessa vaiheessa, polttoainekustannukset ja kasvihuonepäästöt pienenevät merkittävästi. Myös vieraslajien leviäminen vähenee.

Ajan myötä rungon lisääntyvä kasvusto pienentää aluksen suorituskykyä ja kasvattaa polttoaineenkulutusta sekä hiilijalanjälkeä. Koska kasvuston aiheuttamat seuraukset ympäristölle ja rungon suorituskykyyn ymmärretään jo paremmin, kasvuston torjuntaan on alettu kehittää uusia ratkaisuja. Jotunin ennakoiva puhdistusratkaisu on uusi uraauurtava lähestymistapa, joka on suunniteltu takaamaan optimaalinen kustannustehokkuus ja ympäristönsuojelun taso.

Keinot kasvuston torjuntaan

Markkinoilla on monia erilaisiin teknologioihin perustuvia antifoulingmaaleja, jotka varmistavat, että kasvusto ei kiinnity aluksen runkoon. Antifoulingmaalien lisäksi aluksen runkoon tarttunutta kasvustoa voidaan poistaa pesemällä. Pesu voidaan toteuttaa telakoinnissa tai laivan operoinnin aikana vedessä.

Perinteisesti pesun tekevät sukeltajat. Tällä tavoin lika saadaan rungosta kunnolla irti, mutta prosessi vaatii työvoimaa ja on siksi kallista. Lisäksi rungon maalipinta voi vaurioitua. Paljon suurempi ongelma on kuitenkin ympäristövaikutus, koska puhdistusprosessi johtaa yleensä siihen, että poistetut kasvustot kerrostuvat merenpohjaan tai jäävät ajelehtimaan veteen. Tällä voi olla haitallinen vaikutus paikallisiin ekosysteemeihin. Sukeltajien suorittama rungon pesu onkin kielletty useissa satamissa.

Toinen mahdollinen tapa puhdistukseen olisi robottien käyttö. Etäohjattavien robottien käyttö on kuitenkin perinteisesti ollut erittäin kallista ja vaatii perusteellista koulutusta toimiakseen. Markkinoiden nykyiset ratkaisut eivät myöskään tarjoa joustavaa puhdistusta ja paikasta tai ajasta riippumatonta tarkastusta.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia. Kuva: Jotun.

Ennakoiva puhdistusratkaisu – Hull Skating Solutions

Uusi uraauurtava ennakoiva puhdistusmenetelmä Jotun Hull Skating Solutions on suunniteltu pitämään runko jatkuvasti kasvustosta puhtaana. Ennakoivaan puhdistukseen kuuluu rungon puhdistaminen säännöllisesti ennen kovan kasvuston tarttumista ja sen siirtymistä toiseen maantieteelliseen bioympäristöön. Ennakoiva puhdistus aiheuttaa vähemmän vahinkoa sekä maalipinnalle että paikalliselle ympäristölle, samalla kun se pienentää polttoaineenkulutusta. Puhdistustapa vähentää myös vieraslajien leviämistä.

Jotun Hull Skating Solutions koostuu viidestä elementistä; korkealaatuisista maaleista, ennakoivasta rungon seurannasta, tarkastuksesta ja ennakoivasta puhdistuksesta, korkealuokkaisesta teknisestä palvelusta sekä puhdas runko -takuusta. Ratkaisu tarjoaa ennakoivan, rungon kuntoon perustuvan lähestymistavan käytön aikana tapahtuvaan kunnossapitoon, joka auttaa maksimoimaan rungon suorituskyvyn yhdessä Jotunin SeaQuantum Skate -antifoulingmaalin kanssa.

Jotunin SeaQuantum Skate -maali on kehitetty erityisesti suorituskyvyn optimoimiseksi yhdessä HullSkater-tekniikan kanssa. Uusi pinnoite perustuu SeaQuantum-tuotemerkin erinomaiseen suorituskykyyn, joka on seurausta yli 20 vuoden silyyliakrylaattiteknologian tutkimuksesta ja kehityksestä. SeaQuantum Skate on ainoa Hull Skating -ratkaisulle räätälöity maali.

The HullSkater

Oleellinen osa Jotun Hull Skating Solutions:a on laivalla oleva Jotun HullSkater -laite. HullSkater on ensimmäinen robottilaite, joka on suunniteltu ennakoivaan puhdistukseen. Sillä on suuri tarkastus- ja puhdistuskapasiteetti ja se poistaa kasvuston vahingoittamatta antifoulingmaalipintaa. HullSkateria pidetään aluksessa kannettavassa asemassa, jossa on laukaisuramppi. Tämä tarkoittaa, että se on aina käytettävissä, kun alus on satamassa tai ankkurissa 4G-signaalin olessa riittävä viestintään. HullSkaterilla on teräväpiirtotarkastusominaisuudet useiden kameransyöttöjen kautta ja kaikki tiedot ladataan pilveen.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot

Jotun HullSkater. Kuva: Jotun.

Ammattitaitoinen tekninen tuki varmistaa maalausprosessin korkean laadun ja dokumentoinnin. Lisäksi sertifioitu projektipäällikkö valvoo maalausprosessia ja varmistaa robotiikan sujuvan asennuksen. Operaattorikeskuksissa työskentelevät Skate-Operaattorit mahdollistavat ympärivuorokautisen teknisen tuen.

Ennakoiva rungon seuranta on olennainen osa ennakoivaa huoltosuunnitelmaa. Jotunin analyytikot tekevät kasvusto-ennusteita, jotka perustuvat datatrendeihin, -algoritmeihin ja -analyyseihin. Kun kasvustoa ennustava algoritmi hälyttää, Skate-Operaattori ottaa yhteyttä alukseen sopiakseen rungon tarkastuksen ja huollon.

EDUT:

Jotun Hull Skating Solutions tarjoaa markkinoiden johtavan rungon suorituskyvyn korkealuokkaisen maalin sekä ennakoivan, tehokkaan, turvallisen ja ympäristöystävällisen puhdistuksen sekä tarkastusten avulla.

 

  • Joustavasti toimiva ratkaisu
  • Pienentää polttoainekustannuksia
  • Pienempi polttoainekulutus vähentää kasvihuonepäästöjä
  • Pienempi vieraslajien leviämisriski
  • Tekninen tuki käytettävissä 24/7

Kuva: Jotun.

https://jointherevhullution.com/
https://jointherevhullution.com/robotic-skate-can-save-aquatic-species
https://jointherevhullution.com/hull-skating-solutions
https://jointherevhullution.com/hull-skating-solutions-1
https://jointherevhullution.com/how-does-it-work
https://www.jotun.com/us/en/b2b/paintsandcoatings/ships/Hull-Skating-Solutions.aspx?q=Benefits

 

Nor-Maali Oy on Jotunin laiva- ja teollisuusmaalien jakelija ja lisensoitu valmistaja Suomessa ja Baltiassa. JMC Technical Service Manager Petri Hirvensalo auttaa mielellään, mikäli tarvitset lisätietoa.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.