Helppoa maalattavuutta – Uusi korkeakuiva-ainepitoinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

29/9/2021

Jos etsit kustannustehokasta, korkeakuiva-ainepitoista, puolikiiltävää polyuretaanimaalia, nyt olet löytänyt sen: Normafine 40 HS on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Tämä akryylipolyuretaanimaali toimii sekä pinta- että kertamaalina.

Normafine 40 HS on kaksikomponenttinen puolikiiltävä ruosteenestopigmentoitu polyuretaanimaali. Korkea kuiva-ainepitoisuus (66 til-%) takaa alhaisen VOC-pitoisuuden (300 g/L). Normafine 40 HS -maalilla on 1,5 tunnin käyttöaika.

Normafine 40 HS on helppo ruiskuttaa. Ruiskutusviuhka on tasainen ja ruiskutussumu vähäistä. Tuotteella on helppo ruiskuttaa myös paksuja kalvoja (160 μm DFT).

Normafine 40 HS tarjoaa tuotesarjassaan parhaan UV-keston ja yksikertamaalina se suojaa korroosiolta. Normafine 40 HS maalia käytetään kertamaalina korroosioluokissa C2 ja C3 sekä systeemissä epoksipohjamaalin kanssa korroosioluokassa C5.

Korkea kuiva-ainepitoisuus, kertamaali-ominaisuudet sekä sekoitussuhde 9:1 varmistavat kustannustehokkuuden maalausprosessillesi. Normafine 40 HS on loistava valinta teräsrakenteille sekä koneille ja laitteille.

Käyttökokemuksia tuotteesta

”Normafine 40 HS on lunastanut lupauksensa käyttäjien keskuudessa”, kertoo Markku Tuominen (Director, Offering & Products) Nor-Maalin tuotetarjoomasta. Tuote on otettu tähän mennessä kotimaassa käyttöön parissa suuressa projektissa sekä useammassa pienemmässä urakassa. Myös Baltiassa tuote on jo käytössä kolmella suurella asiakkaalla. ”Normafine 40 HS on hyvä maalata ja sen pinta on tasainen. Seuraavana aamuna pinta on kova ja valmis pakattavaksi. Tuote antaa maalattavalle kohteelle loistavan UV-keston ja korroosisuojaa. Hinta-laatusuhteeltaan Normafine 40 HS on erinomainen!” Markku Tuominen kiteyttää Normafine 40 HS:n ominaisuudet.

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

Normafine 40 HS maalattuna Jämsän Maalimestareilla Jyväskylässä sijaitsevaan projektiin. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Miksi valinta Normafine 40 HS?

 • KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS – ALHAISEMPI VOC-PITOISUUS
 • HELPPO RUISKUTTAA – MYÖS KORKEAT KALVONPAKSUUDET (160 µm DFT)
 • LOISTAVA SÄÄNKESTO  KILPAILUKYKYINEN UV-KESTÄVYYS
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Faktoja pinnan takaa: NORMAFINE 40 HS

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIPOLYURETAANIMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C3
 • KUIVA-AINETILAVUUS 66%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 9:1
 • KÄYTTÖAIKA: 1 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua – Esittelyssä Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto

20/6/2022 Nor-Maalissa kotimaan teollisuusmaalien myyntityötä tekee asiantunteva ja monipuolinen myyntitiimi. Osaamista löytyy niin käytännön maalaustyöstä kuin teknisestä maalitietoudestakin. Kun asiakkaalla on kysymyksiä, myyntitiimimme vastaa niihin nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Teollisuusmaalien tuoteturvallisuus ja lainsäädäntö. Mitä on tulossa?

17/6/2022 Kemikaalien lainsäädäntö tiukkenee jatkuvasti. Uudet säädökset velvoittavat sekä valmistajia että käyttäjiä lisääntyvään raportointiin ja kouluttautumiseen. Maalituotteiden ympäristövaikutusten selvitys on vielä vapaaehtoista, mutta tekee yrityksen liiketoiminnasta vastuullisempaa. Nor-Maalin tuoteturvallisuusinsinööri Sirutiina Hakulinen kertoo kahdesta ajankohtaisesta aiheesta: tulevasta di-isosyanaattikoulutusvaatimuksesta sekä EPD:stä.

Nor-Maalin Sara Grundsten-Lyapova kirjoitti opinnäytetyönsä vesiohenteisista teollisuusmaaleista

6/6/2022 Nor-Maalin Coating Advisor Sara Grundsten-Lyapova opiskeli työnsä ohessa rakennusinsinööriksi ja valmistui viime jouluna. Opinnäytetyönsä, Vesiohenteisten maalien käyttö teollisuus- ja laivamaalauksessa, hän kirjoitti Nor-Maalille.

ESL Shippingin M/S Arkadia huoltomaalattiin Jotunin tuotteilla

28/4/2022 M/S Arkadia huoltomaalattiin Jotunin maaleilla joulukuun lopussa. Kuivatelakointina tehty huolto kesti kymmenen päivää, jonka aikana alus sai kestävät, uudet maalipinnat lastiruumiin ja runkoon. Käytettyjä tuotteita olivat Jotaguard 660, Jotamastic 90 GF, Jotaprime 500 ja Hardtop XP.

Nor-Maalin uudet isommat toimitilat Ruotsissa

31/3/2022 Nor-Maali jatkaa palveluiden ja myyntiverkoston kehittämistä Ruotsissa ja on muuttanut omiin, suurempiin toimitiloihin. Uuden myyntitoimiston ja suuremman varaston tavoitteena on parantaa palvelun tasoa ja toimitusnopeutta paikallisten asiakkaiden ja jakelijoiden tarpeisiin. Nor-Maali Group AB:n uudet toimisto- ja varastotilat sijaitsevat Enköpingissä, noin 70 km Tukholmasta länteen.