Helppoa maalattavuutta – Uusi korkeakuiva-ainepitoinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

29/9/2021

Jos etsit kustannustehokasta, korkeakuiva-ainepitoista, puolikiiltävää polyuretaanimaalia, nyt olet löytänyt sen: Normafine 40 HS on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Tämä akryylipolyuretaanimaali toimii sekä pinta- että kertamaalina.

Normafine 40 HS on kaksikomponenttinen puolikiiltävä ruosteenestopigmentoitu polyuretaanimaali. Korkea kuiva-ainepitoisuus (66 til-%) takaa alhaisen VOC-pitoisuuden (300 g/L). Normafine 40 HS -maalilla on 1,5 tunnin käyttöaika.

Normafine 40 HS on helppo ruiskuttaa. Ruiskutusviuhka on tasainen ja ruiskutussumu vähäistä. Tuotteella on helppo ruiskuttaa myös paksuja kalvoja (160 μm DFT).

Normafine 40 HS tarjoaa tuotesarjassaan parhaan UV-keston ja yksikertamaalina se suojaa korroosiolta. Normafine 40 HS maalia käytetään kertamaalina korroosioluokissa C2 ja C3 sekä systeemissä epoksipohjamaalin kanssa korroosioluokassa C5.

Korkea kuiva-ainepitoisuus, kertamaali-ominaisuudet sekä sekoitussuhde 9:1 varmistavat kustannustehokkuuden maalausprosessillesi. Normafine 40 HS on loistava valinta teräsrakenteille sekä koneille ja laitteille.

Käyttökokemuksia tuotteesta

”Normafine 40 HS on lunastanut lupauksensa käyttäjien keskuudessa”, kertoo Markku Tuominen (Director, Offering & Products) Nor-Maalin tuotetarjoomasta. Tuote on otettu tähän mennessä kotimaassa käyttöön parissa suuressa projektissa sekä useammassa pienemmässä urakassa. Myös Baltiassa tuote on jo käytössä kolmella suurella asiakkaalla. ”Normafine 40 HS on hyvä maalata ja sen pinta on tasainen. Seuraavana aamuna pinta on kova ja valmis pakattavaksi. Tuote antaa maalattavalle kohteelle loistavan UV-keston ja korroosisuojaa. Hinta-laatusuhteeltaan Normafine 40 HS on erinomainen!” Markku Tuominen kiteyttää Normafine 40 HS:n ominaisuudet.

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

Normafine 40 HS maalattuna Jämsän Maalimestareilla Jyväskylässä sijaitsevaan projektiin. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Miksi valinta Normafine 40 HS?

 • KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS – ALHAISEMPI VOC-PITOISUUS
 • HELPPO RUISKUTTAA – MYÖS KORKEAT KALVONPAKSUUDET (160 µm DFT)
 • LOISTAVA SÄÄNKESTO  KILPAILUKYKYINEN UV-KESTÄVYYS
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS

Nor-Maalin uusi korkeakuiva-aineinen polyuretaanimaali Normafine 40 HS. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Faktoja pinnan takaa: NORMAFINE 40 HS

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIPOLYURETAANIMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C3
 • KUIVA-AINETILAVUUS 66%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 9:1
 • KÄYTTÖAIKA: 1 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.