Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

23/2/2022

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen epoksipohjamaali NorECOat HS Primer vähentää maalausprosessin VOC-päästöjä. Tämä uusiutuviin luonnonmateriaaleihin perustuva epoksipohjamaali tarjoaa ympäristöystävällisemmän ja kustannustehokkaamman maalausprosessin. NorECOat HS Primer tarjoaa lisäksi loistavan korroosiosuojan, myös upotusrasituskohteissa.

Ympäristöystävällisempi epoksimaali

NorECOat HS Primer on kaksikomponenttinen, puolihimmeä epoksipohjamaali, jonka korkea kuiva-ainepitoisuus 78 til-% takaa alhaisen VOC-pitoisuuden (190 g/L). Tuote on siten turvallisempi vaihtoehto sekä ympäristölle että käyttäjälle.

Lisäksi NorECOat HS Primerissa käytettävän raaka-ainepohjan valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa luonnonmateriaalia. Maalinvalmistusreseptien optimoinnin myötä jopa 30 % – 60 % maalikomponentin koostumuksesta voi olla biopohjaista alkuperää, jolloin fossiilisten materiaalien osuus pienenee merkittävästi.

Suojaa korroosiolta, myös upotusrasituskohteissa

NorECOat HS Primer on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Sitä käytetään pohja- ja välimaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5. Rautakiillepigmentoitu maali soveltuu mm. teollisuusrakennusten runkoihin, putkisiltoihin, kuljettimiin sekä prosessiteollisuuden kantaviin rakenteisiin. NorECOat HS Primer on päällemaalattavissa polyuretaanimaaleilla.

NorECOat HS Primer on testattu myös upotusrasitukseen. ISO 12944-6:2018 mukaisissa testeissä tuote hyväksyttiin makea vesi- (Im1) ja merivesiupotukseen (Im2). NorECOat HS Primer soveltuu kummassakin rasituksessa sekä High- että Very High-kestävyysluokkiin.

Hyväksytyt systeemit:

Rasitusluokka / kestävyysluokka Systeemi
Im1 high 2 x 200 µm DFT
Im1 very high 3 x 200 µm DFT
Im2 high 2 x 250 µm DFT
Im2 very high 3 x 200 µm DFT

 Upotusrasitussysteemit löytyvät myös ISO 12944-5 Maaliyhdistelmät -sivulta.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Kustannustehokkaampi maalausprosessi, myös alhaisissa lämpötiloissa

NorECOat HS Primer tuo säästöjä maalausprosessiin monin eri tavoin. Korkeakuiva-ainepitoisena tuotteena maalin kulutus pienenee, kun haluttu kuivakalvonpaksuus saavutetaan alhaisemmalla märkäkalvonpaksuudella. Kun maalattava objekti valmistuu nopeammin, koko tuotantoprosessi vauhdittuu.

NorECOat HS Primer kuivuu nopeasti. Se on päällemaalattavissa saman tyyppisillä maaleilla jo 2 tunnin kuluttua ja polyuretaanimaaleilla 3 tunnin kuluttua. Esimerkiksi pintamaali NoreFast HS:n kanssa maalausprosessista saadaan todella ripeä, koska kyseinen pintamaali on huoneenlämpötilassa käsittelykuiva tunnissa. Tällä systeemillä myös energiankulutus pienenee, koska pintamaali ei vaadi uunitusta.

NorECOat HS Primer -maalia voidaan käyttää myös alhaisemmissa lämpötiloissa, sillä se kuivuu jopa +5 °C asteessa. Maalaamon alhainen lämpötila ei siis ole este maalaustyölle. Muihin teknologioihin perustuvat epoksimaalit vaativat usein +10 °C minimilämpötilan.

MIKSI VALITA NORECOAT HS PRIMER?

  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMPI VAIHTOEHTO – KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS, PIENEMMÄT VOC-PÄÄSTÖT
  • EKOLOGISEMPI VAIHTOEHTO – UUSIUTUVIIN LUONNONMATERIAALEIHIN PERUSTUVA TEKNOLOGIA
  • ERINOMAINEN KORROOSIOSUOJA – KORROOSIOLTA SUOJAAVA EPOKSIPOHJAMAALI, MYÖS UPOTUSRASITUKSEEN
  • NOPEASTI KUIVUVA – NOPEA YLIMAALAUSAIKA, NOPEAMPI MAALAUSPROSESSI
  • KUIVUU ALHAISISSA LÄMPÖTILOISSA – TUOTE ON MAALATTAVISSA +5°C SAAKKA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin.

Faktoja pinnan takaa:

NORECOAT HS PRIMER

KUIVA-AINEPITOISUUS: 78 til-%
VOC-ARVO: 190 g/l
SEKOITUSSUHDE: 5:1
KÄYTTÖAIKA: 1 h
VÄRISÄVYT: Harmaa
KIIILTO: Puolihimmeä
PÄÄLLEMAALATTAVISSA (+23 °C)
Samantyyppiset tuotteet: 2 h
Polyuretaanit: 3 h

ESL Shippingin M/S Arkadia huoltomaalattiin Jotunin tuotteilla

28/4/2022 M/S Arkadia huoltomaalattiin Jotunin maaleilla joulukuun lopussa. Kuivatelakointina tehty huolto kesti kymmenen päivää, jonka aikana alus sai kestävät, uudet maalipinnat lastiruumiin ja runkoon. Käytettyjä tuotteita olivat Jotaguard 660, Jotamastic 90 GF, Jotaprime 500 ja Hardtop XP.

Nor-Maalin uudet isommat toimitilat Ruotsissa

31/3/2022 Nor-Maali jatkaa palveluiden ja myyntiverkoston kehittämistä Ruotsissa ja on muuttanut omiin, suurempiin toimitiloihin. Uuden myyntitoimiston ja suuremman varaston tavoitteena on parantaa palvelun tasoa ja toimitusnopeutta paikallisten asiakkaiden ja jakelijoiden tarpeisiin. Nor-Maali Group AB:n uudet toimisto- ja varastotilat sijaitsevat Enköpingissä, noin 70 km Tukholmasta länteen.

Vaatiiko projektisi SSG-hyväksytyn maalausjärjestelmän? Nor-Maalin SSG-maalausjärjestelmät ovat nyt käytettävissäsi.

30/3/2022 Nor-Maali tarjoaa SSG-hyväksytyt maalausjärjestelmät yrityksille, jotka noudattavat SSG:n standardeja. Neljä Nor-Maalin maalausjärjestelmää on saanut SSG-hyväksynnän ja ne on julkaistu SSG 1006E uusimmassa painoksessa (painos 12, 2022-03-23). Järjestelmät on testattu ja hyväksytty SSG 1100E:n mukaisesti.

Kurikan Hykoteam testasi vesiohenteista Normadur Aqua DTM polyuretaanimaalia

3/3/2022 Kurikan Hykoteam Oy valmistaa työlaitteita ja koneita maatalouden, kiinteistöhuollon, viherrakentamisen ja urakoinnin tarpeisiin. Tuotteiden pintakäsittelyssä käytetään yleensä liuotinohenteisia maaleja. Kun Hykoteamille tarjottiin mahdollisuus testata vesiohenteista Normadur Aqua DTM polyuretaanimaalia, he olivat heti valmiita kokeiluun.

Jotunin Marathon IQ2 suojaa SH Minervaa napa-alueiden vesillä

3/2/2022 Helsinki Shipyard luovutti joulukuussa asiakkaalleen Swan Hellenic -varustamolle SH Minerva expedition-risteilyaluksen. Alus tulee liikennöimään kaikilla mantereilla erikoistuen napa-alueille. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Marathon IQ2, SeaQuantum Classic S ja Tankguard DW.