Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

23/2/2022

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen epoksipohjamaali NorECOat HS Primer vähentää maalausprosessin VOC-päästöjä. Tämä uusiutuviin luonnonmateriaaleihin perustuva epoksipohjamaali tarjoaa ympäristöystävällisemmän ja kustannustehokkaamman maalausprosessin. NorECOat HS Primer tarjoaa lisäksi loistavan korroosiosuojan, myös upotusrasituskohteissa.

Ympäristöystävällisempi epoksimaali

NorECOat HS Primer on kaksikomponenttinen, puolihimmeä epoksipohjamaali, jonka korkea kuiva-ainepitoisuus 78 til-% takaa alhaisen VOC-pitoisuuden (190 g/L). Tuote on siten turvallisempi vaihtoehto sekä ympäristölle että käyttäjälle.

Lisäksi NorECOat HS Primerissa käytettävän raaka-ainepohjan valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa luonnonmateriaalia. Maalinvalmistusreseptien optimoinnin myötä jopa 30 % – 60 % maalikomponentin koostumuksesta voi olla biopohjaista alkuperää, jolloin fossiilisten materiaalien osuus pienenee merkittävästi.

Suojaa korroosiolta, myös upotusrasituskohteissa

NorECOat HS Primer on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Sitä käytetään pohja- ja välimaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5. Rautakiillepigmentoitu maali soveltuu mm. teollisuusrakennusten runkoihin, putkisiltoihin, kuljettimiin sekä prosessiteollisuuden kantaviin rakenteisiin. NorECOat HS Primer on päällemaalattavissa polyuretaanimaaleilla.

NorECOat HS Primer on testattu myös upotusrasitukseen. ISO 12944-6:2018 mukaisissa testeissä tuote hyväksyttiin makea vesi- (Im1) ja merivesiupotukseen (Im2). NorECOat HS Primer soveltuu kummassakin rasituksessa sekä High- että Very High-kestävyysluokkiin.

Hyväksytyt systeemit:

Rasitusluokka / kestävyysluokka Systeemi
Im1 high 2 x 200 µm DFT
Im1 very high 3 x 200 µm DFT
Im2 high 2 x 250 µm DFT
Im2 very high 3 x 200 µm DFT

 Upotusrasitussysteemit löytyvät myös ISO 12944-5 Maaliyhdistelmät -sivulta.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Kustannustehokkaampi maalausprosessi, myös alhaisissa lämpötiloissa

NorECOat HS Primer tuo säästöjä maalausprosessiin monin eri tavoin. Korkeakuiva-ainepitoisena tuotteena maalin kulutus pienenee, kun haluttu kuivakalvonpaksuus saavutetaan alhaisemmalla märkäkalvonpaksuudella. Kun maalattava objekti valmistuu nopeammin, koko tuotantoprosessi vauhdittuu.

NorECOat HS Primer kuivuu nopeasti. Se on päällemaalattavissa saman tyyppisillä maaleilla jo 2 tunnin kuluttua ja polyuretaanimaaleilla 3 tunnin kuluttua. Esimerkiksi pintamaali NoreFast HS:n kanssa maalausprosessista saadaan todella ripeä, koska kyseinen pintamaali on huoneenlämpötilassa käsittelykuiva tunnissa. Tällä systeemillä myös energiankulutus pienenee, koska pintamaali ei vaadi uunitusta.

NorECOat HS Primer -maalia voidaan käyttää myös alhaisemmissa lämpötiloissa, sillä se kuivuu jopa +5 °C asteessa. Maalaamon alhainen lämpötila ei siis ole este maalaustyölle. Muihin teknologioihin perustuvat epoksimaalit vaativat usein +10 °C minimilämpötilan.

MIKSI VALITA NORECOAT HS PRIMER?

  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMPI VAIHTOEHTO – KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS, PIENEMMÄT VOC-PÄÄSTÖT
  • EKOLOGISEMPI VAIHTOEHTO – UUSIUTUVIIN LUONNONMATERIAALEIHIN PERUSTUVA TEKNOLOGIA
  • ERINOMAINEN KORROOSIOSUOJA – KORROOSIOLTA SUOJAAVA EPOKSIPOHJAMAALI, MYÖS UPOTUSRASITUKSEEN
  • NOPEASTI KUIVUVA – NOPEA YLIMAALAUSAIKA, NOPEAMPI MAALAUSPROSESSI
  • KUIVUU ALHAISISSA LÄMPÖTILOISSA – TUOTE ON MAALATTAVISSA +5°C SAAKKA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin.

Faktoja pinnan takaa:

NORECOAT HS PRIMER

KUIVA-AINEPITOISUUS: 78 til-%
VOC-ARVO: 190 g/l
SEKOITUSSUHDE: 5:1
KÄYTTÖAIKA: 1 h
VÄRISÄVYT: Harmaa
KIIILTO: Puolihimmeä
PÄÄLLEMAALATTAVISSA (+23 °C)
Samantyyppiset tuotteet: 2 h
Polyuretaanit: 3 h

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.