Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

23/2/2022

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen epoksipohjamaali NorECOat HS Primer vähentää maalausprosessin VOC-päästöjä. Tämä uusiutuviin luonnonmateriaaleihin perustuva epoksipohjamaali tarjoaa ympäristöystävällisemmän ja kustannustehokkaamman maalausprosessin. NorECOat HS Primer tarjoaa lisäksi loistavan korroosiosuojan, myös upotusrasituskohteissa.

Ympäristöystävällisempi epoksimaali

NorECOat HS Primer on kaksikomponenttinen, puolihimmeä epoksipohjamaali, jonka korkea kuiva-ainepitoisuus 78 til-% takaa alhaisen VOC-pitoisuuden (190 g/L). Tuote on siten turvallisempi vaihtoehto sekä ympäristölle että käyttäjälle.

Lisäksi NorECOat HS Primerissa käytettävän raaka-ainepohjan valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa luonnonmateriaalia. Maalinvalmistusreseptien optimoinnin myötä jopa 30 % – 60 % maalikomponentin koostumuksesta voi olla biopohjaista alkuperää, jolloin fossiilisten materiaalien osuus pienenee merkittävästi.

Suojaa korroosiolta, myös upotusrasituskohteissa

NorECOat HS Primer on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Sitä käytetään pohja- ja välimaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5. Rautakiillepigmentoitu maali soveltuu mm. teollisuusrakennusten runkoihin, putkisiltoihin, kuljettimiin sekä prosessiteollisuuden kantaviin rakenteisiin. NorECOat HS Primer on päällemaalattavissa polyuretaanimaaleilla.

NorECOat HS Primer on testattu myös upotusrasitukseen. ISO 12944-6:2018 mukaisissa testeissä tuote hyväksyttiin makea vesi- (Im1) ja merivesiupotukseen (Im2). NorECOat HS Primer soveltuu kummassakin rasituksessa sekä High- että Very High-kestävyysluokkiin.

Hyväksytyt systeemit:

Rasitusluokka / kestävyysluokka Systeemi
Im1 high 2 x 200 µm DFT
Im1 very high 3 x 200 µm DFT
Im2 high 2 x 250 µm DFT
Im2 very high 3 x 200 µm DFT

 Upotusrasitussysteemit löytyvät myös ISO 12944-5 Maaliyhdistelmät -sivulta.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Kustannustehokkaampi maalausprosessi, myös alhaisissa lämpötiloissa

NorECOat HS Primer tuo säästöjä maalausprosessiin monin eri tavoin. Korkeakuiva-ainepitoisena tuotteena maalin kulutus pienenee, kun haluttu kuivakalvonpaksuus saavutetaan alhaisemmalla märkäkalvonpaksuudella. Kun maalattava objekti valmistuu nopeammin, koko tuotantoprosessi vauhdittuu.

NorECOat HS Primer kuivuu nopeasti. Se on päällemaalattavissa saman tyyppisillä maaleilla jo 2 tunnin kuluttua ja polyuretaanimaaleilla 3 tunnin kuluttua. Esimerkiksi pintamaali NoreFast HS:n kanssa maalausprosessista saadaan todella ripeä, koska kyseinen pintamaali on huoneenlämpötilassa käsittelykuiva tunnissa. Tällä systeemillä myös energiankulutus pienenee, koska pintamaali ei vaadi uunitusta.

NorECOat HS Primer -maalia voidaan käyttää myös alhaisemmissa lämpötiloissa, sillä se kuivuu jopa +5 °C asteessa. Maalaamon alhainen lämpötila ei siis ole este maalaustyölle. Muihin teknologioihin perustuvat epoksimaalit vaativat usein +10 °C minimilämpötilan.

MIKSI VALITA NORECOAT HS PRIMER?

  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMPI VAIHTOEHTO – KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS, PIENEMMÄT VOC-PÄÄSTÖT
  • EKOLOGISEMPI VAIHTOEHTO – UUSIUTUVIIN LUONNONMATERIAALEIHIN PERUSTUVA TEKNOLOGIA
  • ERINOMAINEN KORROOSIOSUOJA – KORROOSIOLTA SUOJAAVA EPOKSIPOHJAMAALI, MYÖS UPOTUSRASITUKSEEN
  • NOPEASTI KUIVUVA – NOPEA YLIMAALAUSAIKA, NOPEAMPI MAALAUSPROSESSI
  • KUIVUU ALHAISISSA LÄMPÖTILOISSA – TUOTE ON MAALATTAVISSA +5°C SAAKKA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin

Nor-Maalin NorECOat HS Primer sopii myös upotusrasituskohteisiin.

Faktoja pinnan takaa:

NORECOAT HS PRIMER

KUIVA-AINEPITOISUUS: 78 til-%
VOC-ARVO: 190 g/l
SEKOITUSSUHDE: 5:1
KÄYTTÖAIKA: 1 h
VÄRISÄVYT: Harmaa
KIIILTO: Puolihimmeä
PÄÄLLEMAALATTAVISSA (+23 °C)
Samantyyppiset tuotteet: 2 h
Polyuretaanit: 3 h

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022 Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.