Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua – Esittelyssä Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto

20/6/2022

Nor-Maalissa kotimaan teollisuusmaalien myyntityötä tekee asiantunteva ja monipuolinen myyntitiimi. Osaamista löytyy niin käytännön maalaustyöstä kuin teknisestä maalitietoudestakin. Kun asiakkaalla on kysymyksiä, myyntitiimimme vastaa niihin nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Nor-Maalin kotimaan teollisuusmaalien myyntiosastoa vetää myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen ja myyntihenkilöitä hänellä on tiimissään kuusi. Kentällä tuttuja kasvoja ovat Terhi Heininen, Niko Kallio, Juhani Korajoki ja Marko Patrikainen. Nor-Maalin myyntipalvelussa Lahdessa työskentelevät Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov.

”Asiakkaita palvellaan yhteistyössä tiimin jäsenten kesken”

Nor-Maalissa myyntialueet on jaettu osaston jäsenten kesken, mutta asiakaspalvelua tehdään silti joukkueena. Tiimin jokaisella jäsenellä on omat osaamisalueensa ja vahvuutensa, joita hyödynnetään aina tarvittaessa. ”Yhteistyö myyntitiimin sisällä on työssämme tärkeässä osassa. Ei ole oleellista, kenen asiakkaasta on kyse, vaan kaikki auttavat toisiaan”, Terhi Heininen kertoo. ”Osastomme on sopivan kokoinen, tiedonkulku ryhmässämme toimii hyvin ja saamme nopeasti apua toisiltamme”, Pasi Hippeläinen jatkaa. Myyntitiimin jäsenet viihtyvät työssään, koska homma toimii. ”Asiakkaan kysymyksiin pystytään reagoimaan nopeasti, koska haasteita ratkotaan ja parhaat ratkaisut etsitään yhdessä”, Niko Kallio sanoo.

Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua - Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto

Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua – Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto: Ylärivissä vasemmalta: Juhani Korajoki, Marko Patrikainen, Terhi Heininen ja Pasi Hippeläinen. Alarivissä vasemmalta: Ilia Stefanov, Vesa Kolehmainen ja Niko Kallio.

Miten maalimyynti ja asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet uranne aikana?

Myyntitiimi kokee, että asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet jonkin verran vuosien varrella, mutta laatu ja nopeus ovat edelleen tärkeimpiä. ”Pintamaalien kuivumisnopeus ja hyvä pakattavuus seuraavana päivänä ovat erittäin tärkeitä ominaisuuksia”, toteaa Juhani Korajoki.

”Asiakaskunta on tiedostavampaa kuin aikaisemmin ja maalituntemus on kasvanut 15 vuoden aikana, luultavasti helpottuneen tiedonsaannin takia”, miettii Marko Patrikainen. ”Maalien kuiva-ainetilavuuksiin ja VOC-pitoisuuksiin kiinnitetään enemmän huomiota nykyään”, Ilia Stefanov jatkaa. Kertamaalien kysyntä on kasvanut tasaisesti ja uusimpina ovat tulleet vesiohenteiset epoksi- ja polyuretaanikertamaalit. ”Olemme panostaneet vesiohenteisten maaliemme tuotekehitykseen valtavasti viimeisten vuosien aikana. Nykyään vesiohenteisilla tuotteilla päästään samoihin kalvonpaksuuksiin ja rasitusluokkiin kuin perinteisillä liuotinohenteisilla maaleilla”, Vesa Kolehmainen kertoo.

Monet Nor-Maalin asiakassuhteet ovat jatkuneet jo vuosikymmenten ajan. Myyntitiimi on tyytyväinen, että myös asiakkaat arvostavat pitkäjänteistä toimintaa ja valtaosa asiakkaista on sitoutunut pitkään yhteistyöhön. Se kuvastaa molemmin puolista luottamusta ja auttaa työn jatkamisessa myös tulevaisuudessa.

Nor-Maalin kotimaan teollisuusmaalien myyntiosaston jäsenet

Kotimaan myyntipäällikkönä toimii Vesa Kolehmainen, jolla on myyntikokemusta Nor-Maalista jo 24 vuoden ajalta. Myyntipäällikkönä hän on toiminut vuodesta 2007 lähtien. Vesa vastaa sekä Pohjois-Suomen myyntialueesta, että kauppiasmyynnistä. Vesa organisoi myyntitiimiään ja tekee samalla myös itse myyntityötä.

Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua - Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto

Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen

Myynti-insinööri Terhi Heininen on työskennellyt Nor-Maalissa vuodesta 2014 lähtien, jolloin hän aloitti nykyisessä tehtävässään vastaten Lounais-Suomen myyntialueesta. Aikaisemmin Terhi työskenteli FSP:llä yksikönpäällikkönä. Terhi on alkuperäiseltä koulutukseltaan teollisuusmaalari ennen Pintakäsittely- ja materiaalitekniikan insinöörin koulutustaan. Aikaisemmat työtehtävät ovat auttaneet häntä tunnistamaan asiakkaiden tarpeet käytännönläheisesti. Terhi onkin useasti mukana asiakkaiden koemaalauksissa sekä pitämässä asiakkaille erilaisia teknisiä koulutuksia.

Terhi Heininen

Niko Kallio on Nor-Maalin uusin vahvistus kenttämyynnissä. Niko vastaa Keski-Suomen ja Savon alueiden myynnistä. Niko on työskennellyt Nor-Maalissa vuodesta 2005 lähtien, ensin kaksi vuotta tuotannossa ja vuodesta 2007 lähtien myynnissä. Kenttätyöskentelyn hän aloitti pari vuotta sitten. Tuotannossa työskentelyn myötä hän on oppinut tuntemaan maalinvalmistusprosessin ja tuotteiden toimitusketjun tuotannosta asiakkaalle saakka. Hän painottaakin myynnin ja lähettämön/sävyttämön välisen yhteistyön tärkeyttä hyvän asiakaspalvelun takaamiseksi.

Niko Kallio

Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueista vastaa Teknisen palvelun päällikkö Juhani Korajoki. Juhani on työskennellyt kotimaan myynnissä vuodesta 2002 lähtien ja Teknisen palvelun päällikkönä noin kaksi vuotta. Juhanin työtehtäviin kuuluvat mm. teknisten raporttien (esim. standardit) sekä työohjeiden laatiminen, tekninen puhelinneuvonta asiakkaille ja sisäinen tekninen neuvonta. Juhani on mukana eri maalityöryhmissä, kuten Väylän Silko terästyöryhmässä, Teräsrakenneyhdistyksen palo-osaston arviointilautakunnassa sekä Kemestassa ja uusimpana PSK:n standardityöryhmässä.

Nopeaa ja ammattitaitoista palvelua - Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto

Juhani Korajoki

Marko Patrikainen on toiminut Nor-Maalin kotimaan myyntitiimissä vuodesta 2007 lähtien. Jo ennen Nor-Maalia hän työskenteli teollisuusmaalien parissa. Myös Markolla on siis pitkä ura teollisuusmaalien parissa ja tietotaito on laaja. Markon myyntialue on melko suuri ja se kattaa Pohjanmaan, Tampereen, Hämeen, Uudenmaan sekä Lappeenrannan ja Savonlinnan alueet. Marko muistuttaa asiakkaita, että Nor-Maalin nettisivuilta löytyy paljon tietoa tuotteista ja maalaussysteemeistä. Jos joissain tilanteissa häneen ei saa heti yhteyttä puhelimitse, kannattaa hyödyntää nettisivuja tiedon etsintään.

Marko Patrikainen

Pasi Hippeläinen on työskennellyt reilun vuoden verran kotimaan myyntiosaston assistenttina. Nor-Maalissa Pasi aloitti työt kuitenkin jo vuonna 2008. Ennen myyntiä Pasi työskenteli lähettämössä, joten tuotteet ovat olleet tuttuja jo ennen nykyistä työtehtävää. Pasi työskentelee Nor-Maalin myyntipalvelussa Lahdessa, jossa hänen työtehtäviinsä kuuluvat mm. kotimaan myynnin laskutus, puhelinpalvelu ja tilausten vastaanottaminen.

Pasi Hippeläinen

Ilia Stefanov toimii kotimaan myynnissä erilaisten tiedusteluiden sekä tilausten vastaanoton parissa. Myös Ilialla on pitkä kokemus teollisuusmaaleista, sillä hän on aloittanut työskentelyn Nor-Maalissa vuonna 2007. Ilia työskentelee myyntipalvelussa Lahdessa ja saa mm. paljon teknisiä kysymyksiä vastattavakseen. Kysymykset käsittelevät mm. esikäsittelyjä, korroosioluokkia, kemikaalikestävyyksiä, erilaisia spesifikaatioita esimerkiksi Silko- tai Norsok-järjestelmiin liittyen. Ilia neuvoo asiakkaita lukemaan tuoteselosteen hyvin ja toimimaan ohjeiden mukaan ennen maalausta, sen aikana ja jälkeen. Näin saavutetaan onnistunut lopputulos.

Ilia Stefanov

Teollisuusmaalien asiantuntijat palveluksessasi, ota yhteyttä Nor-Maalin kotimaan myyntiosastoon!

 

 

 

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.