Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022

Virossa sijaitsevan Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Oü Korund

Virolainen Oü Korund huoltomaalasi Nord Terminal Paldiskin omistaman öljytuoteterminaalin säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösillan. Oü Korund on vuonna 1991 perustettu maalausyritys lähellä Tallinnaa. Yritys on erikoistunut säiliöiden ja putkistojen maalaamiseen ja se tekee maalauksia sekä omassa maalaamossaan että asiakkaiden luona. Korund on käyttänyt Nor-Maalin teollisuusmaaleja 25 vuoden ajan.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä: Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Nord Terminals

Nord Terminals:lla on useita kauttakulkuterminaaleja Itämeren alueella. Yritys tarjoaa öljytuotteiden ja nesteytettyjen kaasujen käsittely- ja varastointipalveluita. Nord Terminals käsittelee öljyä ja kaikkia öljytuotteita polttoöljystä petrokemian tuotteisiin ja nestekaasuun. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen kestävä, turvallinen ja ympäristöystävällinen logistiikkapalvelu.

Paldiskin terminaali

Paldiskin terminaali sijaitsee 28 hehtaarin alueella Paldiskin eteläsataman vieressä ja on Paldiskin ainoa öljytuotteiden jälleenkäsittelyterminaali. Terminaalissa on 358 000 m³:n säiliöalue. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa erityyppisten öljytuotteiden varastoinnin ja käsittelyn terminaalissa samanaikaisesti ja takaa täydellisen erottelun.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Putkistot maalattiin vaaleanharmaalla Normadur 65 HS:llä.

Huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösilta huoltomaalattiin Normadur 65 HS polyuretaanimaalilla. Normadur 65 HS valittiin projektin maaliksi, koska sillä on erinomainen tartuntakyky vanhoihin maalipintoihin. Lisäksi Normadur 65 HS:llä pystyy maalaamaan kerralla paksuja kalvoja ja sillä on hyvä peittokyky. Ennen maalausta pinnat pestiin.

Normadur 65 HS on nopeasti kuivuva, joustava polyuretaanimaali alifaattisella isosyanaattikovettajalla. Tuote on vähäliuotteinen ja se sisältää ruosteenestopigmenttejä. Normadur 65 HS:llä on hyvä iskunkestävyys ja se voidaan pinota lyhyen kuivumisajan jälkeen.

Normadur 65 HS:ää voidaan käyttää rasitusluokissa C2 ja C3 kiiltonsa säilyttävänä ja kulutusta kestävänä kertamaalina (DTM) helposti maalattavissa terästuotteissa, kuten teräsovissa, kaasupulloissa ja putkikaiteissa. Tuote soveltuu pintamaaliksi rasitusluokissa C2-C5 eri pohjamaalien kanssa, sekä huoltomaaliksi vanhojen maalien päälle.

Myös rautatien säiliövaunujen täyttösilta sai uuden pinnoitteen.

Nor-Maalin vesiohenteiset teollisuusmaalit uudistavat teollista maalausta

26/10/2023 Vesiohenteiset teollisuusmaalit ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille liuotinohenteisille maaleille. Niiden suosio on vähitellen kasvanut teollisuusmaalauksessa, jossa on tärkeää minimoida VOC-päästöt. Metallipinnoille tarkoitetut vesiohenteiset teollisuusmaalit tarjoavat useita etuja käyttäjille.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023 Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.