Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022

Virossa sijaitsevan Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Oü Korund

Virolainen Oü Korund huoltomaalasi Nord Terminal Paldiskin omistaman öljytuoteterminaalin säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösillan. Oü Korund on vuonna 1991 perustettu maalausyritys lähellä Tallinnaa. Yritys on erikoistunut säiliöiden ja putkistojen maalaamiseen ja se tekee maalauksia sekä omassa maalaamossaan että asiakkaiden luona. Korund on käyttänyt Nor-Maalin teollisuusmaaleja 25 vuoden ajan.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä: Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Nord Terminals

Nord Terminals:lla on useita kauttakulkuterminaaleja Itämeren alueella. Yritys tarjoaa öljytuotteiden ja nesteytettyjen kaasujen käsittely- ja varastointipalveluita. Nord Terminals käsittelee öljyä ja kaikkia öljytuotteita polttoöljystä petrokemian tuotteisiin ja nestekaasuun. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen kestävä, turvallinen ja ympäristöystävällinen logistiikkapalvelu.

Paldiskin terminaali

Paldiskin terminaali sijaitsee 28 hehtaarin alueella Paldiskin eteläsataman vieressä ja on Paldiskin ainoa öljytuotteiden jälleenkäsittelyterminaali. Terminaalissa on 358 000 m³:n säiliöalue. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa erityyppisten öljytuotteiden varastoinnin ja käsittelyn terminaalissa samanaikaisesti ja takaa täydellisen erottelun.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Putkistot maalattiin vaaleanharmaalla Normadur 65 HS:llä.

Huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösilta huoltomaalattiin Normadur 65 HS polyuretaanimaalilla. Normadur 65 HS valittiin projektin maaliksi, koska sillä on erinomainen tartuntakyky vanhoihin maalipintoihin. Lisäksi Normadur 65 HS:llä pystyy maalaamaan kerralla paksuja kalvoja ja sillä on hyvä peittokyky. Ennen maalausta pinnat pestiin.

Normadur 65 HS on nopeasti kuivuva, joustava polyuretaanimaali alifaattisella isosyanaattikovettajalla. Tuote on vähäliuotteinen ja se sisältää ruosteenestopigmenttejä. Normadur 65 HS:llä on hyvä iskunkestävyys ja se voidaan pinota lyhyen kuivumisajan jälkeen.

Normadur 65 HS:ää voidaan käyttää rasitusluokissa C2 ja C3 kiiltonsa säilyttävänä ja kulutusta kestävänä kertamaalina (DTM) helposti maalattavissa terästuotteissa, kuten teräsovissa, kaasupulloissa ja putkikaiteissa. Tuote soveltuu pintamaaliksi rasitusluokissa C2-C5 eri pohjamaalien kanssa, sekä huoltomaaliksi vanhojen maalien päälle.

Myös rautatien säiliövaunujen täyttösilta sai uuden pinnoitteen.

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.