Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022

Virossa sijaitsevan Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Oü Korund

Virolainen Oü Korund huoltomaalasi Nord Terminal Paldiskin omistaman öljytuoteterminaalin säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösillan. Oü Korund on vuonna 1991 perustettu maalausyritys lähellä Tallinnaa. Yritys on erikoistunut säiliöiden ja putkistojen maalaamiseen ja se tekee maalauksia sekä omassa maalaamossaan että asiakkaiden luona. Korund on käyttänyt Nor-Maalin teollisuusmaaleja 25 vuoden ajan.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä: Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Nord Terminals

Nord Terminals:lla on useita kauttakulkuterminaaleja Itämeren alueella. Yritys tarjoaa öljytuotteiden ja nesteytettyjen kaasujen käsittely- ja varastointipalveluita. Nord Terminals käsittelee öljyä ja kaikkia öljytuotteita polttoöljystä petrokemian tuotteisiin ja nestekaasuun. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen kestävä, turvallinen ja ympäristöystävällinen logistiikkapalvelu.

Paldiskin terminaali

Paldiskin terminaali sijaitsee 28 hehtaarin alueella Paldiskin eteläsataman vieressä ja on Paldiskin ainoa öljytuotteiden jälleenkäsittelyterminaali. Terminaalissa on 358 000 m³:n säiliöalue. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa erityyppisten öljytuotteiden varastoinnin ja käsittelyn terminaalissa samanaikaisesti ja takaa täydellisen erottelun.

Kestävä maalipinta säiliöihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Putkistot maalattiin vaaleanharmaalla Normadur 65 HS:llä.

Huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

Säiliöt, putkistot ja rautatien säiliövaunujen täyttösilta huoltomaalattiin Normadur 65 HS polyuretaanimaalilla. Normadur 65 HS valittiin projektin maaliksi, koska sillä on erinomainen tartuntakyky vanhoihin maalipintoihin. Lisäksi Normadur 65 HS:llä pystyy maalaamaan kerralla paksuja kalvoja ja sillä on hyvä peittokyky. Ennen maalausta pinnat pestiin.

Normadur 65 HS on nopeasti kuivuva, joustava polyuretaanimaali alifaattisella isosyanaattikovettajalla. Tuote on vähäliuotteinen ja se sisältää ruosteenestopigmenttejä. Normadur 65 HS:llä on hyvä iskunkestävyys ja se voidaan pinota lyhyen kuivumisajan jälkeen.

Normadur 65 HS:ää voidaan käyttää rasitusluokissa C2 ja C3 kiiltonsa säilyttävänä ja kulutusta kestävänä kertamaalina (DTM) helposti maalattavissa terästuotteissa, kuten teräsovissa, kaasupulloissa ja putkikaiteissa. Tuote soveltuu pintamaaliksi rasitusluokissa C2-C5 eri pohjamaalien kanssa, sekä huoltomaaliksi vanhojen maalien päälle.

Myös rautatien säiliövaunujen täyttösilta sai uuden pinnoitteen.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.

”Voiko pakkasella maalata?” – Lämmön säästö teollisuusmaalaamoissa

7/9/2022 Energiakriisi on tuonut esille kysymyksiä lämmön säästämisestä märkämaalaamoissa. Sähkön, kaasun, öljyn, pellettien tms. lämmönlähteiden hinnat ovat nousseet merkittävästi sekä saatavuus heikentynyt ja toimitusajat venyneet liian pitkiksi. Voidaanko lämpötilaa laskea maalaamoissa? Mitä tällöin pitää huomioida? Nor-Maalin Teknisen Palvelun päällikkö Juhani Korajoki kertoo kylmempien maalausolosuhteiden vaikutuksista tuotantoprosessiin.