Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Epoksimaalien korroosionestokyky on erinomainen. Maalisysteemeissä niitä käytetään usein pohjamaalina, jotta saavutetaan halutun rasitusluokan korroosioestokyky. Pintamaalina epoksimaaleja voidaan käyttää kuitenkin vain sisätiloissa, koska ne eivät kestä auringonvaloa. Ulkona epoksimaali haalistuu nopeasti.

Polyuretaanimaaleja sen sijaan käytetään pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Ne kestävät UV-säteilyä vuosia. Lisäksi ne osaltaan parantavat maalisysteemin korroosionkestoa. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan.

Epoksi- ja polyuretaanimaaleista voidaan laatia erinomaisia maalaussysteemeitä, mutta maalikerroksia tulee vähintään kaksi ja järjestelmät sisältävät isosyanaatteja.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

Veisto Oy

Norecryl 50 – säänkestävä korroosiosuoja ilman isosyanaattia

Norecryl 50 -maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: korroosioestokyky ja mekaaninen kestävyys sekä säänkesto ja tasainen pinta.

Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan. Tuote yltää rasitusluokkaan C4-M 120 µm kuivakalvolla. Standardin ISO 12944-5 suojamaalisysteemeissä C4-M-korroosioluokan maalijärjestelmissä kokonaiskalvonpaksuus on 180 µm DFT. Lisäksi systeemeissä on yleensä kaksi maalikerrosta. Norecryl 50 voidaan maalata kertamaalina, jolloin kalvonpaksuusedun lisäksi säästetään myös aikaa, koska valmis pinta saadaan yhdellä maalikerroksella.

Norecryl 50 on verrattavissa siis epokseihin korroosionestokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä edukseen säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää värisävynsä ja kiiltonsa. Seuraavissa kuvaajissa on esitelty Norecryl 50 -maalin värin- ja kiillonsäilyvyyttä kiihdytetyssä säätestissä (ISO 16474-3). Vertailutuotteeksi testiin valittiin kaksikomponenttinen polyamidikovetteinen epoksipintamaali.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

Värinsäilyvyydessä Norecryl 50:n ja epoksimaalin ero on huomattava. Norecryl 50:llä värieroa ei näe edes pitkän ajan kuluessa, kun taas epoksipintamaalin väri muuttuu ja haalistuu lyhyessä UV-rasituksessa. Norecryl 50:n värinsäilyvyys on verrattavissa laadukkaiden polyuretaanimaalien värinsäilyvyyteen.

Myös kiilto säilyy Norecryl 50 -maalilla paljon paremmin kuin epoksimaalilla. Epoksipintamaalin kiilto laskee melko jyrkästi ja katoaa kokonaan, kun taas Norecryl 50:n kiilto laskee vähitellen. Tuotteelle ei tapahdu epoksimaalin kaltaista mattaantumista. Norecryl 50:n kiillonsäilyvyyttä voisi verrata alkydiin tai keskinkertaiseen polyuretaanimaaliin.

NISO-yksikertamaali

Isosyanaattivapaa Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon säänkestäväksi korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Läpimenoaika on nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Miksi valita Norecryl 50?

 • ERINOMAINEN KORROOSIONESTOKYKY – VERRATTAVISSA EPOKSIEN KORROOSIONESTO-OMINAISUUKSIIN
 • TURVALLISEMPI VALINTA KÄYTTÄJÄLLE – EI SISÄLLÄ ISOSYANAATTIA
 • PITKÄ KÄYTTÖAIKA – HELPOTTAA MAALAUSPROSESSIA, VÄHENTÄÄ HÄVIKKIÄ
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Veisto Oy

Faktoja pinnan takaa: NORECRYL 50

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIKERTAMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C4
 • KUIVA-AINETILAVUUS: 65%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 6:1
 • KÄYTTÖAIKA: 3 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia.

Normafloor Aqua – vesiohenteinen uutuus betonipinnoille

21/3/2023 Normafloor Aqua on Nor-Maalin uusi epoksimaali vesiohenteisten tuotteidemme kasvavassa valikoimassa. Tuote on samalla ensimmäinen vesiohenteinen ratkaisumme betonilattioille. CE-merkitty ja M1-hyväksytty Normafloor Aqua on loistava valinta rakennuskohteisiin, joissa lattiamaalin on oltava vähäpäästöinen ja käyttäjäystävällinen.

Huoltomaalausta talvella – Silja Serenade kuivatelakoinnissa tammikuussa

14/2/2023 M/S Silja Serenade huoltomaalattiin Jotunin maaleilla tammikuun puolen välin jälkeen. Kuivatelakointina tehty huolto kesti reilut kaksi viikkoa, jonka aikana mm. aluksen pohja, sivut ja osa tankeista maalattiin. Vallitseva sää asetti omat rajoituksensa ulkona tehdylle telakoinnille.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.