Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen

2/5/2023

Säiliön oikeanlaisella pinnoitevalinnalla varmistetaan pitkäaikainen suoja aggressiivisia kemikaaleja vastaan ja vähennetään huoltokustannuksia. Oikeanlaisella pinnoitteella säiliön sisäpinta suojataan korroosiolta ja säilytettävä kemikaali kontaminoitumiselta. Helposti levittyvä pinnoite nopeuttaa huoltomaalausprosessia.

Chemflake Special – äärimmäistä kemikaalikestoa

Jotunin Chemflake Special on lasihiutalevahvistettu, nopeasti kovettuva vinyyliesteripinnoite, jolla on erinomainen kemikaalikesto. Se suojaa säiliön sisäpintoja korroosiolta ja varastoituja tuotteita kontaminoitumiselta. Lasihiutalevahvisteisena vinyyliesterinä Chemflake Special ylittää perinteisten järjestelmien käyttöiän ja tuote onkin erityisesti suunniteltu varastointisäiliöiden pitkäaikaiseen taloudelliseen suojaamiseen. Chemflake Specialin kuiva-ainepitoisuus on 96 % ja VOC-pitoisuus vain 10 g/L. Tuote ei juurikaan rasita ympäristöä haihtuvilla orgaanisilla yhdisteillä.

Chemflake Special suojaa useilta yleisesti käytetyiltä kemikaaleilta, mutta se soveltuu erityisesti happamiin olosuhteisiin. Lisäksi Chemflake Special kestää myös korkeampia lämpötiloja: jatkuvaa kuivaa lämpöä 160 °C (hetkellisesti 180 °C) ja jatkuvaa merivesiupotusta 85 °C (hetkellisesti 90 °C). Lisätietoja Jotunin ”Protective Product Resistant List” -sivustolta.

Chemflake Special soveltuu myös elintarvikesäiliöiden maalaukseen. Tuote täyttää FDA Title 21, Part 175.300 vaatimukset kuivalle ja nestemäiselle ruoalle.

Käyttökohteet

Chemflake Specialia voidaan käyttää pohja-, väli- ja pintamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa ja upotusrasituksessa. Tuotetta voidaan maalata asianmukaisesti esikäsitellylle hiiliteräkselle, ruostumattomalle teräkselle ja betonipinnoille.

Chemflake Specialia suositellaan kohteisiin, jotka altistuvat erittäin voimakkaalle kemialliselle rasitukselle ja mekaaniselle kulumiselle ja joiden tuleva huolto on haastavaa. Tuote on tarkoitettu sisäpinnoitteeksi offshore- ja onshore-säiliöihin sekä maahan upotettaviin säiliöihin ja putkiin, kuten kemikaalisäiliöihin, savukaasukanaviin, jäähdytystorneihin, savupiippuihin, putkiin, jätevesi-, harmaavesi- ja betonialtaisiin sekä paineastioihin.

Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Specialilla maalattuja tankin sisäpintoja.

Taloudellista, nopeaa suojaamista

Chemflake Special on nopeasti kuivuva suojapinnoite, joka on suunniteltu lyhentämään merkittävästi maalausprosessiaikaa. Joissakin tapauksissa yhden kerroksen järjestelmä voi olla riittävä, mutta optimaalisen kemiallisen kestävyyden saavuttamiseksi tuotetta suositellaan yleensä levitettäväksi kaksi kerrosta. Tyypillinen maalausjärjestelmä Chemfake Speciallilla on 2 x 750 µm.

Myös kahden kerroksen systeemissä Chemflake Special kuitenkin tarjoaa huomattavaa ajansäästöä, koska tuote on päällemaalattavissa 23 °C lämpötilassa jo neljän tunnin kuluttua. Tuote kovettuu nopeasti – säiliön saa takaisin käyttöön jo 72 tunnin kuluttua.

Chemflake Special voidaan ruiskuttaa tavallisella korkeapaineruiskulla tai 2-komponenttisella ruiskulla ja se on vinyyliesteripinnoiteeksi helppokäyttöinen tuote. Tuotteella voidaan ruiskuttaa todella paksuja kalvoja, koska maalipinta ei halkeile.

Avainominaisuudet

 • Erittäin korkea happo- ja kemikaalinkestävyys
 • Suojaa mekaaniselta rasitukselta
 • Korkea lämmönkesto
 • Poikkeuksellisen pitkäaikainen suoja
 • Säiliön nopea käyttöönotto maalauksen jälkeen
 • Alhainen VOC-pitoisuus
Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Special

 • PUOLIKIILTÄVÄ, LASIHIUTALEVAHVISTETTU, VINYYLIESTERIPINNOITE
 • KUIVA-AINETILAVUUS 96 %
 • VOC-ARVO 10 G/L
 • KÄYTTÖAIKA: 35 MIN
 • SÄVYT: PUNAINEN, VALKOINEN

Lisää tietoja tuotteesta myynnistämme.

Normafloor Aqua – vesiohenteinen uutuus betonipinnoille

21/3/2023 Normafloor Aqua on Nor-Maalin uusi epoksimaali vesiohenteisten tuotteidemme kasvavassa valikoimassa. Tuote on samalla ensimmäinen vesiohenteinen ratkaisumme betonilattioille. CE-merkitty ja M1-hyväksytty Normafloor Aqua on loistava valinta rakennuskohteisiin, joissa lattiamaalin on oltava vähäpäästöinen ja käyttäjäystävällinen.

Huoltomaalausta talvella – Silja Serenade kuivatelakoinnissa tammikuussa

14/2/2023 M/S Silja Serenade huoltomaalattiin Jotunin maaleilla tammikuun puolen välin jälkeen. Kuivatelakointina tehty huolto kesti reilut kaksi viikkoa, jonka aikana mm. aluksen pohja, sivut ja osa tankeista maalattiin. Vallitseva sää asetti omat rajoituksensa ulkona tehdylle telakoinnille.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.