Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen

2/5/2023

Säiliön oikeanlaisella pinnoitevalinnalla varmistetaan pitkäaikainen suoja aggressiivisia kemikaaleja vastaan ja vähennetään huoltokustannuksia. Oikeanlaisella pinnoitteella säiliön sisäpinta suojataan korroosiolta ja säilytettävä kemikaali kontaminoitumiselta. Helposti levittyvä pinnoite nopeuttaa huoltomaalausprosessia.

Chemflake Special – äärimmäistä kemikaalikestoa

Jotunin Chemflake Special on lasihiutalevahvistettu, nopeasti kovettuva vinyyliesteripinnoite, jolla on erinomainen kemikaalikesto. Se suojaa säiliön sisäpintoja korroosiolta ja varastoituja tuotteita kontaminoitumiselta. Lasihiutalevahvisteisena vinyyliesterinä Chemflake Special ylittää perinteisten järjestelmien käyttöiän ja tuote onkin erityisesti suunniteltu varastointisäiliöiden pitkäaikaiseen taloudelliseen suojaamiseen. Chemflake Specialin kuiva-ainepitoisuus on 96 % ja VOC-pitoisuus vain 10 g/L. Tuote ei juurikaan rasita ympäristöä haihtuvilla orgaanisilla yhdisteillä.

Chemflake Special suojaa useilta yleisesti käytetyiltä kemikaaleilta, mutta se soveltuu erityisesti happamiin olosuhteisiin. Lisäksi Chemflake Special kestää myös korkeampia lämpötiloja: jatkuvaa kuivaa lämpöä 160 °C (hetkellisesti 180 °C) ja jatkuvaa merivesiupotusta 85 °C (hetkellisesti 90 °C). Lisätietoja Jotunin ”Protective Product Resistant List” -sivustolta.

Chemflake Special soveltuu myös elintarvikesäiliöiden maalaukseen. Tuote täyttää FDA Title 21, Part 175.300 vaatimukset kuivalle ja nestemäiselle ruoalle.

Käyttökohteet

Chemflake Specialia voidaan käyttää pohja-, väli- ja pintamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa ja upotusrasituksessa. Tuotetta voidaan maalata asianmukaisesti esikäsitellylle hiiliteräkselle, ruostumattomalle teräkselle ja betonipinnoille.

Chemflake Specialia suositellaan kohteisiin, jotka altistuvat erittäin voimakkaalle kemialliselle rasitukselle ja mekaaniselle kulumiselle ja joiden tuleva huolto on haastavaa. Tuote on tarkoitettu sisäpinnoitteeksi offshore- ja onshore-säiliöihin sekä maahan upotettaviin säiliöihin ja putkiin, kuten kemikaalisäiliöihin, savukaasukanaviin, jäähdytystorneihin, savupiippuihin, putkiin, jätevesi-, harmaavesi- ja betonialtaisiin sekä paineastioihin.

Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Specialilla maalattuja tankin sisäpintoja.

Taloudellista, nopeaa suojaamista

Chemflake Special on nopeasti kuivuva suojapinnoite, joka on suunniteltu lyhentämään merkittävästi maalausprosessiaikaa. Joissakin tapauksissa yhden kerroksen järjestelmä voi olla riittävä, mutta optimaalisen kemiallisen kestävyyden saavuttamiseksi tuotetta suositellaan yleensä levitettäväksi kaksi kerrosta. Tyypillinen maalausjärjestelmä Chemfake Speciallilla on 2 x 750 µm.

Myös kahden kerroksen systeemissä Chemflake Special kuitenkin tarjoaa huomattavaa ajansäästöä, koska tuote on päällemaalattavissa 23 °C lämpötilassa jo neljän tunnin kuluttua. Tuote kovettuu nopeasti – säiliön saa takaisin käyttöön jo 72 tunnin kuluttua.

Chemflake Special voidaan ruiskuttaa tavallisella korkeapaineruiskulla tai 2-komponenttisella ruiskulla ja se on vinyyliesteripinnoiteeksi helppokäyttöinen tuote. Tuotteella voidaan ruiskuttaa todella paksuja kalvoja, koska maalipinta ei halkeile.

Avainominaisuudet

 • Erittäin korkea happo- ja kemikaalinkestävyys
 • Suojaa mekaaniselta rasitukselta
 • Korkea lämmönkesto
 • Poikkeuksellisen pitkäaikainen suoja
 • Säiliön nopea käyttöönotto maalauksen jälkeen
 • Alhainen VOC-pitoisuus
Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Special – Äärimmäistä kemikaalinkestoa pitkäaikaiseen suojaukseen.

Chemflake Special

 • PUOLIKIILTÄVÄ, LASIHIUTALEVAHVISTETTU, VINYYLIESTERIPINNOITE
 • KUIVA-AINETILAVUUS 96 %
 • VOC-ARVO 10 G/L
 • KÄYTTÖAIKA: 35 MIN
 • SÄVYT: PUNAINEN, VALKOINEN

Lisää tietoja tuotteesta myynnistämme.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

15/8/2023 Perinteisesti teollisuusmaalauksessa maalaussysteemit on toteutettu kahden kerroksen maalauksella. Pohjamaalilla on luotu korroosioestokyky ja pintamaalilla haluttu ulkonäkö. Kertamaalijärjestelmien käyttö on kuitenkin yleistymässä, sillä ne tarjoavat säästöjä sekä ajassa että kustannuksissa.

Nor-Maalin teollisuusmaalien uutena jälleenmyyjänä Ruotsissa on aloittanut Swepa Stockholm

7/7/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas - Swepa Stockholm. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat nyt entistä laajemmin saatavilla, kun Swepa Stockholm liittyy osaksi Nor-Maalin verkostoa, joka kattaa jo 11 jälleenmyyjää Ruotsissa.

Arctian monitoimijäänmurtaja Nordica sai kuivatelakoinnissa uuden maalipinnan

19/6/2023 MSV Nordica, yksi Arctian omistamista jäänmurtajista, on tunnettu roolistaan Suomen talvimerenkulun turvaamisessa. Jäänmurtokauden loputtua Nordica huollettiin kuivatelakoinnissa Turun Korjaustelakalla toukokuun aikana. Jäissä kulkeva alus altistuu kovalle mekaaniselle rasitukselle ja huollossa mm. jäänmurtajan pohja ja kyljet saivat uuden kestävän maalipinnoitteen.