Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024

Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Kavamet-Konepaja Oy

Kavamet on Torniossa sijaitseva vuonna 1984 perustettu konepaja. Tieto, taito ja halu menestyä ovat kasvattaneet yrityksestä merkittävän tekijän metallin jalostajana Suomessa. Projektiosaaminen ja toimitusvarmuus on testattu suurissa projekteissa Suomessa ja Pohjoismaissa.

Kavamet on erikoistunut teräs- ja konepajatuotteiden valmistukseen suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen saakka. Yritys valmistaa asiakkaidensa suunnitelmien ja vaatimusten mukaan erilaisia koneita, laitteita ja kokonaisia tuotantolinjoja. Kavametin strategia on tuottaa laadukkaita tuotteita aina yksittäiskappaleista suurempiin sarjoihin ja kokonaisiin projekteihin kustannustehokkaasti.

Kavamet on tehnyt pitkäjänteisesti työtä tuotteidensa kehittämiseksi ja toimintansa laadun varmistamiseksi yrityksen koko historian ajan. Laatu ja toimitusvarmuus ovat asioita, joihin koko henkilöstö on sitoutunut ja joista ei tingitä missään työvaiheessa.

Vuonna 2024 Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Investointi toteutetaan osana EU:n osarahoittamaa hanketta, ja sillä pyritään vaikuttamaan tuotantomääriin, laatuun, digitalisaation kehitykseen sekä ympäristötekijöihin.

Kuvassa vasemmalta Normathane 50 FD:llä maalattujen tolppien edessä Nor-Maalin Vesa Kolehmainen, Kavametin Kimmo ja Pauliina Liljamaa sekä Nor-Maalin Antti Saloranta.

Uusi teräsraepuhaltamo

Yksi keskeinen parannus Kavametin tuotantoprosessissa on ollut uuden teräsraepuhallusjärjestelmän käyttöönotto. Uudessa puhaltamossa kappaleet raepuhalletaan ensin, minkä jälkeen rae imetään pois lattian kautta. Lopuksi kappale voidaan pohjamaalata samassa tilassa. ”Tilan tehokas imu estää raepölyn leviämisen, mikä parantaa työympäristön turvallisuutta ja viihtyvyyttä”, kertoo Pauliina Liljamaa.

Pintamaalaukseen kappaleet siirtyvät seuraavaan maalauskammioon. Kokonaispituus uudistuneelle maalaamolle on nyt 62 metriä, joka mahdollistaa pidempien kappaleiden maalauksen kuin aikaisemmin.

Pekotekin toteuttama järjestelmä on nostanut tuotannon tehokkuutta merkittävästi. ”Aikaisemmin tuotannon pullonkaula oli puhalluksessa, mutta nyt uuden investoinnin jälkeen työvaihe sujuu tehokkaasti”, kertoo Kavametin toimitusjohtaja Kimmo Liljamaa.

Kavametille lisää tehokkuutta Normathane 50 FD:llä

Kavametin uusi raepuhaltamo.

Nopeasti pakattava Normathane 50 FD

Uuden puhaltamon ansiosta Kavamet pystyy parantamaan tuotantotehokkuuttaan kymmenillä prosenteilla. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa parannus, sillä myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Maalarit ja pakkaajat ovat kehuneet Normathane 50 FD:tä sen nopean kuivumisajan ja hyvän pakattavuuden ansiosta. Maali kuivuu tunnissa ilman, että maalaamoa lämmitetään, mikä pienentää energiakustannuksia merkittävästi. Kappaleet voidaan tämän jälkeen pakata ja niputtaa, eikä niihin jää juurikaan paikkamaalaamista vaativia painaumia.

Tällä hetkellä Kavamet maalaa maalaussysteemillä, johon tulee kaksi kerrosta NorECOat FD Primer epoksipohjamaalia ja yksi kerros Normathane 50 FD pintamaalia. Kun systeemin maalaus aloitetaan aamulla, on kappale valmis pakattavaksi iltapäivällä kahden aikoihin. Esimerkkinä Normathane 50 FD:n nopeudesta Silja Marjeta kertoo:

Yhdestä kappaleesta puuttui pintamaali, kun se piti lähettää asiakkaalle aamupäivällä. Normathane 50 FD maalattiin samana aamuna ja kappale lähti asiakkaalle klo 10. Maalipinta oli siinä vaiheessa täysin kuivunut ja pakattavissa.

Kavametille lisää tehokkuutta Normathane 50 FD:llä

Normathane 50 FD:llä pintamaalatut tolpat.

FAKTOJA PINNAN TAKAA: Normathane 50 FD

  • PUOLIKIILTÄVÄ, LIUOTINOHENTEINEN POLYURETAANIPINTAMAALI
  • KUIVA-AINETILAVUUS 61 %
  • VOC-ARVO 370 G/L
  • SEKOITUSSUHDE 5:1
  • 1 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
  • VÄRISÄVYT: RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYT RAJOITUKSIN
Kavametille lisää tehokkuutta Normathane 50 FD:llä

Kavametille lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä.

Nor-Maalin toimittamat korroosionestomaalit suojaavat Mein Schiff 7 loistoristeilijän teräsosia

10/7/2024 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Mein Schiff 7 valmistui kesäkuun alussa. Aluksen teräspinnat suojattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin korkealaatuisilla korroosionestomaaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Jotacote Universal N10 sekä Hardtop AX.

Nor-Maali on mukana Keskuskauppakamarin Ilmasto-ohjelmassa – hiilijalanjälki laskettu

10/7/2024 Nor-Maali on mukana Keskuskauppakamarin Ilmasto-ohjelmassa, joka käynnistyi tammikuussa 2024. Nor-Maali on yksi 218 yrityksestä, jotka valittiin mukaan ohjelmaan. Nor-Maalin hiilijalanjälki scope 1&2 osalta on laskettu.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.