Norecryl 50 – Väderbeständighet samt utmärkt korrosionsskydd i samma produkt – utan isocyanater

12/10/2020

Hur uppnår man korrosionsbeständighet hos epoxier och fina ytegenskaper tillsammans med väderbeständighet hos polyuretaner i ett enda målningssystem där användning av isocyanater inte är önskvärd? Genom att välja Norecryl 50, en isocyanatfri akrylfärg.

Polyuretanbeläggningar har använts i stor utsträckning som topplack på grund av sin utmärkta väderbeständighet. Dessutom hjälper de med korrosionsbeständighet och ger långa övermålningstider. Emellertid innehåller polyuretanbeläggningar isocyanater, som vissa kunder inte vill använda i sina processer på grund av märkningen. Vilken färg ska man då använda, om isocyanater är förbjudna? Många egenskaper hos polyuretaner, såsom väderbeständighet, är väldigt viktiga i färgsystem. Epoxier kan ge korrosionsbeständighet, men dem kritar och bleknar i solljus. Hur kombinerar man det bästa av dessa färgtyper?

Norecryl skivor

När Nor-Maalis laboratoriechef Mika Perälä överväger ett lämpligt alternativ till den isocyanatfria lösningen nämner han omedelbart Norecryl 50. Denna produkt är en tvåkomponent isocyanatfri akrylbeläggning som lanserades av Nor-Maali redan för en tid sedan. Perälä säger att beläggningen kombinerar de bästa egenskaperna hos epoxier och polyuretaner: Korrosion och mekanisk beständighet med en finish av biltyp tillsammans med väderbeständighet. Han betonar vidare att Norecryl 50 skiljer sig från många andra beläggningar med sina utmärkta korrosionsegenskaper. Produkten används som en direktbeläggning på metall (ett skikt) i korrosionsklass C4-medium med en 140 µm DFT. Norecryl 50 är jämförbar med epoxier när det gäller korrosionsbeständighet, men skiljer sig från dem på grund av dess väderbeständighet. När epoxi kritar och bleknar i solljus behåller Norecryl 50 sin färg och glans. På grund av sin väderbeständighet är Norecryl 50 lämplig för väderförhållanden i Nord- och Centraleuropa.

Utmärkt korrosionsbeständighet

Norecryl 50 erbjuder också kostnadseffektivt korrosionsskydd. Produkten har en brukstid på 3,5 timmar, vilket är jämförbart med många 2-komponenter polyuretanbeläggningar. Färgförlust minimeras och föremål som ska målas kan appliceras med ett skikt istället för två skikt . Om du vill påskynda genomloppstiden kan torkningen av Norecryl 50 påskyndas med förhöjd temperatur. Minskning av koldioxidavtrycket och produktionskostnaderna är möjliga på grund av de goda torkegenskaperna vid rumstemperatur. På detta sätt är genomloppstiden fortfarande snabbare än med två skiktssystem. Norecryl 50 är lämplig för maskiner och utrustning och allmänna stålkonstruktionsprojekt.

Kontakta Nor-Maalis försäljning om du vill höra mer!

Kontaktinformation

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.

Varför välja NORECRYL 50:

  • Isocyanatfritt – ett säkrare val för användaren
  • Utmärkt korrosionsbeständighet – ett skikt C4 M (140 µm DFT)
  • Direkt till metall (DTM) – snabbare genomloppstid
  • Lång brukstid – 3,5 timmar