Nor-Maalis NorECOat-producter med hög torrhalt gör ditt målande mer miljövänligt

29/3/2021

Nor-Maalis epoxier med hög torrhalt NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS och Nor E-Primer använder teknik baserad på naturliga och förnybara råvaror.

På Nor-Maali tar vi skyddet av miljön på allvar. Förutom att allt strängare miljöskyddsregler motiverar vår växande miljöhänsyn oss också att kontinuerligt finjustera våra produkter och minska vår miljöbelastning. Som färgtillverkare är vi glada över att vi gör vår del genom att ersätta fossilbaserade råvaror med förnybara råvaror. Genom att erbjuda dessa förbättrade lösningar till våra kunder bidrar våra produkter också till ett bättre miljöavtryck.

Hög kvalitet med mer hållbar produkt

NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS och Nor E-Primer är beläggningar med hög volymtorrhalt som ger förbättrad härdningsprestanda, även vid låga temperaturer (<5 °C), med en bra användbar livslängd. Längre applikationssäsong är möjlig i kalla klimat. Förutom mycket snabb härdning har dessa beläggningar enastående korrosionsskyddande egenskaper. Dessa unika egenskaper gör dem till ett utmärkt val för industriell beläggning.

Dessa produkter använder teknik baserad på en naturlig, icke-livsmedelskedja och årligen förnybart biomaterial. Genom grundligt test- och formuleringsarbete, innehållet i detta biomaterial kan vara från 30 till 60% av färgkomponentsammansättningen.

Trots att de innehåller lösningsmedel är dessa epoxiprimers (NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer och Nor E-Primer) och epoxytopplack (Noreguard HS) mer miljövänliga. ”Dessa produkter med hög volymtorrhalt är lätta att använda och de ger en enhetlig och väl skyddande yta under olika förhållanden. Snabba tork och övermålningstider i målningsprocessen och användbarhet i ett brett temperaturområde sparar kundens resurser tillsammans med energi och flexibilitet i produktionen. Användningen av biobaserad råvara i dessa produkter är ett extra plus”, säger laboratoriechef Mika Perälä.

Nor-Maalis epoxier använder teknik baserad på förnybara råvaror

Peikkos DELTABEAM® Green balkar är målade med Nor-Maalis epoxier med hög torrhalt, som använder teknik baserad på naturliga och förnybara råvaror. (DELTABEAM® Green bilder: Peikko – Media)

Biobaserade beläggningar – Miljömedvetenhet

Biobaserade beläggningar spelar fortfarande en relativt liten roll i färgindustrin. Den aktuella marknadsandelen beräknas uppgå till cirka 5% av försäljningen. Men framsteg har gjorts de senaste åren. Skandinaviska länder, Tyskland och Frankrike ligger före andra länder i användningen av denna typ av produkter. I dessa länder beror efterfrågan på kundernas växande miljömedvetenhet. Varumärkesledning kräver att gröna värden upprätthålls. (https://www.european-coatings.com/articles/archiv/bio_based-coatings-overview-increasing-activities)

Möt Nor-Maalis Tekniker Miika Bergdahl – här är hans råd för att applicera Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM

1/4/2021 Stabila målningsförhållanden garanterar en robust och förstklassig yta när man målar med Nor-Maalis vattenburna produkter som t.ex. Normadur Aqua DTM. Förutom de omgivande faktorerna, såsom luftfuktighet och temperatur, finns det flera praktiska råd att följa säger Nor-Maalis tekniker Miika Bergdahl. Läs här nedan mera om Miika och om hans appliceringstips.

Letar du efter mer miljövänlig och användarvänlig polyuretan? Normadur Aqua DTM är en miljövänlig enskiktsfärg för utmanande industriella applikationer!

26/2/2021 Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan förnyar ytbehandlingen. Normadur Aqua DTM gör det möjligt att välja en vattenburen polyuretanbeläggning även för utmanande industriella tillämpningar, såsom maskiner och utrustning (ACE & OEM).

Tillväxt i Ryssland – Ett brett nätverk betjänar Dig snabbt

22/2/2021 För Nor-Maali i Ryssland var året 2020 ett år av både tillväxt och geografisk expansion. Försäljningen av Nor-Maali-produkter ökade med över 25 % jämfört med föregående år och ett antal nya återförsäljare började sälja Nor-Maalis produkter runt om i Ryssland.

Färger påverkar starkt – Nor-Maali erbjuder spektakulära nyanser

22/2/2021 Nor-Maali har ett omfattande utbud av rostskyddsfärger för stålytor. Färgnyansering är en väsentlig del av detta. Alla våra täckfärger går att få i olika kulörer bl.a. RAL, NCS S, SSG, RR kulörer. Färgnyanseringen är därför en viktig del av vår kundservice.

Nor-Maalis teknisk service

22/2/2021 Nor-Maali erbjuder högkvalitativ teknisk rådgivningar för att ge optimala resultat för kundernas behov. Juhani Korajoki är ansvarig för den tekniska servicen av Nor-Maali varumärke (bränd).