Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att förbättra arbetssäkerheten och minska VOC-utsläppen

31/5/2021

Krävande betingelser sätter standarden högt för industrifärgerna. Du kan nå samma korrosionsskydd med Nor-Maalis Norepox Aqua DTM som med en traditionell lösningsmedelbaserad ytbeläggning. Den här gröna lösningen säkrar ett överlägset slutresultat.

Norepox Aqua DTM är designad för en mera miljövänlig och säkrare målning, utan att för den skull kompromissa med de tekniska egenskaperna. Den snabbtorkande, vattenburna epoxifärgen innehåller aktiva rostskyddspigment, vilket garanterar ett överlägset rostskydd. 

Norepox Aqua DTM ger samma korrosionsskyddsgrad som en motsvarande lösningsmedelbaserad färg.

Dagens vattenburna färgteknologi kan redan utmana den traditionella lösningsmedelbaserade industriella motsvarigheten. De facto, jämfört med en lösningsmedelbaserad färg, så uppnår man redan samma korrosionsskydd och hållbarhet med de nya avancerade vattenburna färgerna. 

Norepox Aqua är baserad på den nyaste avancerade vattenburna teknologin. Tack vare detta har Norepox Aqua DTM utmärkta rostskyddsegenskaper helt i klass med sina lösningsmedelbaserade motsvarigheter. Ett enskiktssystem (DTM) med 120 µm DFT uppnår korrosionsskyddsklass C3-M.

Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att minska VOC-utsläppen.

Stålbalkarna är målade med med Norepox Aqua DTM.

Användarvänlig

Norepox Aqua DTM är säker såväl för miljön som för målaren. Eftersom färgen knappt innehåller några brandfarliga eller explosiva komponenter minskar risken betydligt för att man utsätts för några hälsovådliga ämnen.

Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är alltid jämn och slät. Färgen torkar också snabbt vid lägre temperaturer och vid sämre ventilation.

En minskning av VOC-utsläppen är en utmaning som gäller oss alla

Labila organiska blandningar (VOC) är en av de största orsakerna till utsläpp. Det är därför vi på Nor-Maali hela tiden utvecklar mera miljövänliga produkter, vilka har samma höga tekniska egenskaper som sina lösningsmedelbaserade motsvarigheter. Eftersom de vattenburna produkterna i huvudsak avdunstar vatten till luften är de ett klart grönare alternativ.

Varför välja Norepox Aqua DTM?

  • UTMÄRKTA SPRUTEGENSKAPER
  • SNABB TORKNING OCKSÅ VID LÄGRE TEMPERATURER
  • UTMÄRKTA ROSTSKYDDSEGENSKAPER
  • ÖVERLÄGSET SLUTRESULTAT: JÄMN YTA
  • MÅNGSIDIG – SOM PRIMER, SOM TOPPLACK ELLER SOM ENSKIKTSFÄRG DIREKT PÅ METALL
  • VATTENBUREN, EN GRÖN OCH SÄKER LÖSNING
Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att minska VOC-utsläppen.

Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att förbättra arbetssäkerheten och minska VOC-utsläppen.

 

Norepox Aqua DTM

Fakta bakom ytan

  • HALVBLANK VATTENBUREN EPOXIFÄRG
  • KAN ANVÄNDAS SOM PRIMER, TOPPLACK ELLER DIREKT PÅ METALL
  • FÖR UTVALDA INDUSTRISEGMENT; ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER, MASKINER OCH UTRUSTNING I MILJÖKLASSERNA C2-C4
  • VOLYMTORRHALT 50 %
  • VOC 62 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 4:1 VOL
  • BRUKSTID (POT LIFE) 1,5 H
  • SOM ENSKIKTS FÄRG 120 µm TORRFILM (DFT): C3-M
  • FÅS I RAL OCH NCS S KULÖRER

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

Läs också mera under: Letar Du efter mer miljövänlig ACT-godkänd beläggning? Svaret är Nor-Maalis Normadur Aqua DTM och Akvanor 100 SG

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.