Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att förbättra arbetssäkerheten och minska VOC-utsläppen

31/5/2021

Krävande betingelser sätter standarden högt för industrifärgerna. Du kan nå samma korrosionsskydd med Nor-Maalis Norepox Aqua DTM som med en traditionell lösningsmedelbaserad ytbeläggning. Den här gröna lösningen säkrar ett överlägset slutresultat.

Norepox Aqua DTM är designad för en mera miljövänlig och säkrare målning, utan att för den skull kompromissa med de tekniska egenskaperna. Den snabbtorkande, vattenburna epoxifärgen innehåller aktiva rostskyddspigment, vilket garanterar ett överlägset rostskydd. 

Norepox Aqua DTM ger samma korrosionsskyddsgrad som en motsvarande lösningsmedelbaserad färg.

Dagens vattenburna färgteknologi kan redan utmana den traditionella lösningsmedelbaserade industriella motsvarigheten. De facto, jämfört med en lösningsmedelbaserad färg, så uppnår man redan samma korrosionsskydd och hållbarhet med de nya avancerade vattenburna färgerna. 

Norepox Aqua är baserad på den nyaste avancerade vattenburna teknologin. Tack vare detta har Norepox Aqua DTM utmärkta rostskyddsegenskaper helt i klass med sina lösningsmedelbaserade motsvarigheter. Ett enskiktssystem (DTM) med 120 µm DFT uppnår korrosionsskyddsklass C3-M.

Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att minska VOC-utsläppen.

Stålbalkarna är målade med med Norepox Aqua DTM.

Användarvänlig

Norepox Aqua DTM är säker såväl för miljön som för målaren. Eftersom färgen knappt innehåller några brandfarliga eller explosiva komponenter minskar risken betydligt för att man utsätts för några hälsovådliga ämnen.

Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är alltid jämn och slät. Färgen torkar också snabbt vid lägre temperaturer och vid sämre ventilation.

En minskning av VOC-utsläppen är en utmaning som gäller oss alla

Labila organiska blandningar (VOC) är en av de största orsakerna till utsläpp. Det är därför vi på Nor-Maali hela tiden utvecklar mera miljövänliga produkter, vilka har samma höga tekniska egenskaper som sina lösningsmedelbaserade motsvarigheter. Eftersom de vattenburna produkterna i huvudsak avdunstar vatten till luften är de ett klart grönare alternativ.

Varför välja Norepox Aqua DTM?

 • UTMÄRKTA SPRUTEGENSKAPER
 • SNABB TORKNING OCKSÅ VID LÄGRE TEMPERATURER
 • UTMÄRKTA ROSTSKYDDSEGENSKAPER
 • ÖVERLÄGSET SLUTRESULTAT: JÄMN YTA
 • MÅNGSIDIG – SOM PRIMER, SOM TOPPLACK ELLER SOM ENSKIKTSFÄRG DIREKT PÅ METALL
 • VATTENBUREN, EN GRÖN OCH SÄKER LÖSNING
Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att minska VOC-utsläppen.

Nor-Maalis nya Norepox Aqua DTM är den ideella lösningen för att förbättra arbetssäkerheten och minska VOC-utsläppen.

 

Norepox Aqua DTM

Fakta bakom ytan

 • HALVBLANK VATTENBUREN EPOXIFÄRG
 • KAN ANVÄNDAS SOM PRIMER, TOPPLACK ELLER DIREKT PÅ METALL
 • FÖR UTVALDA INDUSTRISEGMENT; ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER, MASKINER OCH UTRUSTNING I MILJÖKLASSERNA C2-C4
 • VOLYMTORRHALT 50 %
 • VOC 62 G/L
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 4:1 VOL
 • BRUKSTID (POT LIFE) 1,5 H
 • SOM ENSKIKTS FÄRG 120 µm TORRFILM (DFT): C3-M
 • FÅS I RAL OCH NCS S KULÖRER

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

Läs också mera under: Letar Du efter mer miljövänlig ACT-godkänd beläggning? Svaret är Nor-Maalis Normadur Aqua DTM och Akvanor 100 SG

Nor-Maali förstärker sin organisation i Sverige – Anna Strindlund har utsetts till Area Sales Manager

9/6/2021 Vi är nöjda, att kunna tillkännage , att Anna Strindlund från och med den 1.6.2021 är anställd som Area Sales Manager för Nor-Maali i Sverige. I denna nya funktion är Anna, tillsammans med Mikael Vårstrand, Country Manager Sweden, ansvarig för Nor-Maalis försäljningsaktiviteter i Sverige.

En unik flygplansbro på Moskvas Sheremetyevo flygfält ytbehandlad med Nor-Maalis produkter

31/5/2021 En unik flygplansbro, som förenar den tredje start- och landningsbanan med passagerarterminalen, blev under år 2020 färdigställd på Moskvas Sheremetyevo flygfält. Bron går över motorvägen och klarar av alla typer av flygplan som finns, inkluderande det största fraktflygplanet  MRIA AN-225.

Söker du efter yrkeskunnighet, hög servicenivå samt premium kvalitet, så finns Nor-Maalis produkter på lager hos 9 återförsäljare samt på Nor-Maalis egna lager i Sverige

29/4/2021 Nor-Maali förstärker sin position i Sverige och utökar sitt återförsäljarnätverk med två nya återförsäljare!

Letar du efter mer miljövänlig ACT-godkänd beläggning? Svaret är Nor-Maalis Normadur Aqua DTM och Akvanor 100 SG!

23/4/2021 Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan och Akvanor 100 SG akryl uppfyller kravet enligt ACT (Volvo’s STD 423-0014 rev. 6).

Möt vår Miika Bergdahl – här är hans råd för att applicera Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM

1/4/2021 Stabila målningsförhållanden garanterar en robust och förstklassig yta när man målar med Nor-Maalis vattenburna produkter som t.ex. Normadur Aqua DTM. Förutom de omgivande faktorerna, såsom luftfuktighet och temperatur, finns det flera praktiska råd att följa säger Nor-Maalis tekniker Miika Bergdahl. Läs här nedan mera om Miika och om hans appliceringstips.