Ny modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet

29/9/2021

Letar du efter ett kostnadseffektiv halvblank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Normafine 40 HS är utformad för allmänna stålkonstruktioner och maskiner & utrustning. Den här akryl polyuretanfärg kan användas som täckfärg eller som enskiktsfärg (DTM).

Normafine 40 HS är en tvåkomponents halvblank antikorrosiv pigmenterad polyuretanfärg. Volymtorrhalt på 66 % säkerställer ett lågt VOC-innehåll (300 g/L). Normafine 40 HS har 1,5 timmars brukstid och torkar relativt snabbt.

Normafine 40 HS -produkten är lätt att applicera. Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är jämn och slät. Det är lätt att spraya höga filmtjocklekar med Normafine 40 HS.

Normafine 40 HS ger premium UV-resistens och erbjuder korrosionsbeständighet som enskiktsfärg. Den här produkten uppfyller korrosionsklasskraven för C2 och C3 som enskiktsfärg (DTM) och tillsammans med primer uppfylls kraven för korrosionsklass C5. Hög volymtorrhalt, enskiktsfärg-egenskaper och blandningsförhållande 9:1 säkerställer kostnadseffektivitet för din målningsprocess. Normafine 40 HS är ett utmärkt val för allmänna stålkonstruktioner eller maskiner & utrustning.

Varför välja Normafine 40 HS?

 • HÖG VOLYMTORRHALT – LÄGRE VOC
 • LÄTT ATT APPLICERA – HÖGA FILMTJOCKLEKAR (160 µm DFT)
 • VÄDERBESTÄNDIG  UV-RESISTENS POLYURETANFÄRG
 • KOSTNADSEFEKTIV MÅLNING – SNABB MÅLNINGSPROCESS MED HÖG VOLYMTORRHALT ENSKIKTSFÄRG

Kontakta gärna våra försäljningsansvariga om ni önskar mer information om produkten.

Ny modern Normafine 40 HS - designad för målning med hög kapacitet

Ny modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet.

Kort fakta: NORMAFINE 40 HS

 • HALVBLANK, HÖGTORRHALTS AKRYL POLYURETANFÄRG
 • KAN ANVÄNDAS SOM TÄCKFÄRG ELLER SOM ENSKIKTSFÄRG (DTM)
 • FÖR UTVALDA INDUSTRISEGMENT: ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER, MASKINER OCH UTRUSTNING SOM ENSKIKTSFÄRG I KORROSIVITETSKLASSER C2-C3
 • VOLYMTORRHALT 66 %
 • VOC 300 G/L
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 9:1
 • BRUKSTID: 1 TIMME 30 MINUTER
 • TILLGÄNGLIGA I RAL, NCS S, KY SAMT SSG KULÖRER

Nor-Maalis miljösystem har certifierats för ISO 14001:2015 och uppfyller nu alla kraven I standarden

29/9/2021 Nor-Maali har den 20.09.2021 blivit certifierad för ISO 14001:2015. Kvalitet, säkerhet och ansvar har alltid varit vägledande för vår verksamhet ända sedan grundandet av företaget.

Alucroms underhållsavdelning målade Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis målningssystem godkänt av Trafikledsverket

28/9/2021 Alucrom Oy har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro i Ristijärvi, Finland med Nor-Maalis bromålningssytem Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS. Systemet är godkänt av Trafikledsverket.

Nor-Maalis styrka är att noggrant lyssna, förstå behoven samt ge teknisk support med praktiska råd-en perfekt matchning till våra affärsprinciper, säger Johan Klahr på Tinter i Skaraborg AB.

3/9/2021 Tinter AB och Nor-Maali har ett långvarigt distributör samarbete, först i Göteborgsområdet och från 2021 även i Tinter AB´s lokation i Skövde, Tinter i Skaraborg AB.

Nor-Maalis Normafine 80 – modern högtorrhalts polyuretantäckfärg & DTM – designad för snabbt flöde

30/8/2021 Letar du efter en modern blank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Nor-Maalis Normafine 80 är utformad för ytor där kraven på hållbarhet och snyggt slutresultat värdesätts. Den har premium sprut appliceringsfunktioner, vilket säkerställer ett utmärkt utseende. Dessutom är färgfilmsytan hård – hållbar med toppmodern nötningsbeständighet.

Ett omfattande urval av Nor-Maalis produkter är nu godkända av Sundahus och Byggvarubedömningen

30/6/2021 I vårt sortiment har vi nu ett omfattande urval av produkter som är godkända av Sundahus och Byggvarubedömningen.