Ny modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet

29/9/2021

Letar du efter ett kostnadseffektiv halvblank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Normafine 40 HS är utformad för allmänna stålkonstruktioner och maskiner & utrustning. Den här akryl polyuretanfärg kan användas som täckfärg eller som enskiktsfärg (DTM).

Normafine 40 HS är en tvåkomponents halvblank antikorrosiv pigmenterad polyuretanfärg. Volymtorrhalt på 66 % säkerställer ett lågt VOC-innehåll (300 g/L). Normafine 40 HS har 1,5 timmars brukstid och torkar relativt snabbt.

Normafine 40 HS -produkten är lätt att applicera. Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är jämn och slät. Det är lätt att spraya höga filmtjocklekar med Normafine 40 HS.

Normafine 40 HS ger premium UV-resistens och erbjuder korrosionsbeständighet som enskiktsfärg. Den här produkten uppfyller korrosionsklasskraven för C2 och C3 som enskiktsfärg (DTM) och tillsammans med primer uppfylls kraven för korrosionsklass C5. Hög volymtorrhalt, enskiktsfärg-egenskaper och blandningsförhållande 9:1 säkerställer kostnadseffektivitet för din målningsprocess. Normafine 40 HS är ett utmärkt val för allmänna stålkonstruktioner eller maskiner & utrustning.

Användarupplevelser av Normafine 40 HS

”Normafine 40 HS har tagits emot väl av kunderna”, säger Markku Tuominen (Director, Offering & Products). Produkten används redan i Finland i ett par stora projekt och i flera mindre entreprenader. I Baltikum används produkten redan av tre stora kunder. ”Normafine 40 HS är lätt att applicera och färgfilmen blir slät. Nästa morgon är ytan hård och redo att packas. Produkten ger utmärkt UV-beständighet och korrosionsskydd för objektet. Normafine 40 HS ger ett mervärd för pengarna!” Markku Tuominen sammanfattar egenskaperna hos Normafine 40 HS.

Modern Normafine 40 HS - designad för målning med hög kapacitet

Stålkonstruktioner målade med Normafine 40 HS i Jämsän Maalimestarit. (Image: Jämsän Maalimestarit)

Varför välja Normafine 40 HS?

  • HÖG VOLYMTORRHALT – LÄGRE VOC
  • LÄTT ATT APPLICERA – HÖGA FILMTJOCKLEKAR (160 µm DFT)
  • VÄDERBESTÄNDIG  UV-RESISTENS POLYURETANFÄRG
  • KOSTNADSEFEKTIV MÅLNING – SNABB MÅLNINGSPROCESS MED HÖG VOLYMTORRHALT ENSKIKTSFÄRG

Kontakta gärna våra försäljningsansvariga om ni önskar mer information om produkten.

Modern Normafine 40 HS - designad för målning med hög kapacitet

Modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet. (Image: Jämsän Maalimestarit)

Kort fakta: NORMAFINE 40 HS

  • HALVBLANK, HÖGTORRHALTS AKRYL POLYURETANFÄRG
  • KAN ANVÄNDAS SOM TÄCKFÄRG ELLER SOM ENSKIKTSFÄRG (DTM)
  • FÖR UTVALDA INDUSTRISEGMENT: ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER, MASKINER OCH UTRUSTNING SOM ENSKIKTSFÄRG I KORROSIVITETSKLASSER C2-C3
  • VOLYMTORRHALT 66 %
  • VOC 300 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 9:1
  • BRUKSTID: 1 TIMME 30 MINUTER
  • TILLGÄNGLIGA I RAL, NCS S, KY SAMT SSG KULÖRER

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.