Behöver erat projekt ett SSG-godkänt färgsystem? Nor-Maalis SSG färgsystem är nu tillgängliga för dig.

30/3/2022

Nor-Maali erbjuder SSG-godkända färgsystem för företag som följer SSG-standarder. Fyra av Nor-Maalis färgsystem är SSG-godkända och har publicerats i den nya upplagan av SSG 1006E, utgåva 12 och har testats i enlighet med SSG 1100E.

System är:

GS80 TA60

Produktnamn DFT (µm)
GS NorECOat FD MIO Primer 80
TA Epocoat 21 N 60

GB40 TD160

Produktnamn
DFT (µm)
GB Normazinc Plus 40
GS Noreguard HS 160

GB40 GS100 TB60

Produktnamn
DFT (µm)
GB Normazinc Plus 40
GS NorECOat FD MIO Primer 100
TB Normafine HS 60

GK120 TB80

Produktnamn DFT (µm)
GK Normastic 405 120
TB Normafine HS 80

Du kan också hitta systemen här.

Nor-Maalis SSG färgsystem

Standardiserade tjänster för en effektivare, säkrare och mer hållbar svensk industri

Inom industrin delar många samma utmaningar. Istället för att var och en lägger resurser på att skapa egna lösningar, erbjuder SSG standardiserade tjänster, standarder, kurser, koncept och även konferenser, ett ekosystem med beprövade lösningar för svensk industris förbättrade konkurrenskraft.

SSG har arbetat med samverkan inom industrin i över 60 år. Arbetet drivs främst via våra tio kommittéer och deras arbetsgrupper, där några av Sveriges främsta kompetenser inom sitt område inom industrin deltar. De tio kommittéerna, alla med olika inriktning, har målet att hitta gemensamma lösningar eller bästa praxis på gemensamma problem, utan att avslöja några affärsrelaterade hemligheter.

SSG ägs av de sex största skogsindustrikoncernerna i Sverige: BillerudKorsnäs, Holmen, Metsä Board, SCA, Stora Enso och Södra.

Ytskyddskommittén ansvarar för standardisering och utredningsarbete inom området ytskydd

SSGs ytskyddskommitté, som startades 1974, arbetar med SSGs standard inom ytskydd. Kommittén bevakar och arbetar för att sprida erfarenheter inom ytskyddsområdet, och arbetar kontinuerligt med att hålla dokumentationen uppdaterad samtidigt som nya standarder och hjälpmedel utvecklas inom området. SSGs ytskyddsstandard bygger på kunskap och väl beprövad erfarenhet inom branschen.

Kommittén består av representanter från industrin, internationella färgleverantörer, entreprenörer och tekniska specialister inom området. Därutöver deltar även representanter från industrin i olika arbetsgrupper. Kommittén arbetar för att sprida information och kunskap om vikten av att välja rätt ytskydd, och öka kännedomen om hur SSGs standarder kan förenkla och förbättra. Kommittén ska också arbeta fram nya verktyg och metoder som underlättar arbetet med ytskydd.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.