Nor-Maali Sverige presenterar stolt vår nya samarbetspartner: Färg-In Skellefteå och Leksands Industrifärg

1/9/2022

Nor-Maali Sverige kan stolt presentera att Färg-In Skellefteå och Leksands Industrifärg (LIFAB) är våra nya samarbetspartners. Tillsammans kommer vi att ytterligare utöka tillgängligheten av Nor-Maalis produkter i Sverige. Nor-Maali finns nu, tillsammans med våra tio samarbetspartners, representerade från norr till söder!

Färg-In / LIFAB – Er partner inom industrifärg

Färg-In / LIFAB har försett industrin med färg sedan 1974 och de har en bred erfarenhet vad gäller applicering av färg industriellt. Med sin långa erfarenhet hjälper Färg-In / LIFAB sina kunder att få en så effektiv ytbehandling som möjligt. Färg-In och LIFAB har som signum att leverera ett helhetskoncept för våra kunders målningsprocess.

Färg-In / LIFAB:s lager är kundstyrda och alltid välfyllt för omedelbar leverans. Distributionen är anpassad för att så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt leverera materialet till kunden. Företaget har kontor i Kristinehamn, Leksand och Skellefteå. Av dessa Färg-In / LIFAB platser kommer Leksand och Skellefteå att börja som distributörer av Nor-Maali.

Nya distributörer för Nor-Maalis industrifärger

Nor-Maali på besök i Leksand. Från vänster: Kent Andersson, Mikael Vårstrand från Nor-Maali, Johan Thynell, Stefan Sundberg och Ulf Lundgren.

Nor-Maalis samarbetspartners i Sverige

Våra tio professionella samarbetspartners:

 

Nya distributörer för Nor-Maalis industrifärger

Vi välkomnar Färg-In Skellefteå och Leksands Industrifärg med i Nor-Maali teamet! Med våra tio professionella samarbetspartners och vårt egna lager i Enköping ser vi framemot att kunna betjäna våra kunder runtom hela Sverige!

För mer information, kontakta Mikael Vårstrand eller Anna Strindlund.

Normadur 65 HS är ett perfekt val även för underhållsmålning – passar väl till tankar och rörledningar.

28/9/2022 Tankarna och rörledningarna i Nord Terminal Paldiski petroleums terminal i Estland underhållsmålades med Normadur 65 HS. Entreprenör för målningsprojektet var Nor-Maalis långvariga kund, Oü Korund.

Mer ansvarsfulla alternativ i målningsprocessen – vattenbaserade industrifärger

28/9/2022 Industriella målningsprocesser kan genomföras ansvarsfullt. Genom att välja en vattenbaserad färg blir processen både miljövänligare och säkrare för användaren. I framtiden kommer vattenbaserad färg att bli vanligare även inom industrimålning.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer och Norepox Aqua DTM är nu M1-godkända!

23/9/2022 Nor-Maalis vattenburna produkter Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer och Norepox Aqua DTM är nu M1-godkända. Produkterna har klarat den strängaste emissionsklassificeringen för konstruktionsmaterial från Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate.

”Kan man måla när det är kallt?” – Värmebesparing i industriella lackeringsanläggningar

20/9/2022 Energikrisen har väckt frågor om värmebesparing i industriella lackeringsanläggningar. Priserna på el, gas, olja, pellets och andra värmekällor har ökat markant och deras tillgänglighet har minskat. Kan temperaturen sänkas i lackeringsanläggningar? Vad bör man tänka på i så fall? Juhani Korajoki, chef för Nor-Maalis Tekniska Service, berättar om hur kallare målningsförhållanden påverkar produktionsprocessen.

Industrifärger – produktsäkerhet och lagstiftning. Vad är på gång?

21/6/2022 Lagstiftningen om industrifärger skärps kontinuerligt. Nya regler ålägger både tillverkare och användare mer rigorös rapportering och utbildning. Miljökonsekvensbedömningen av färgprodukter är fortfarande frivillig, men den för oss närmare en ansvarsfull och mer hållbar affärsverksamhet. Sirutiina Hakulinen, produktsäkerhetsingenjör på Nor-Maali, berättar om två aktuella ämnen: det kommande kravet på diisocyanatutbildning och EPD.