Lahden Hiihtoseuran 11-vuotias Pyry Keskinen liitelee jo Lahden mäkihyppystadionin keskimmäisestä HS100-mäestä

8.3.2022

Yksi Nor-Maalin tukemista nuorista urheilijoista on 11-vuotias mäkihyppääjä Pyry Keskinen. Pyry edustaa Lahden Hiihtoseuraa.

Nor-Maali tukee Pyry Keskisen mäkihyppyharrastusta.

Nor-Maali tukee Lahden Hiihtoseuran mäkijunnua Pyry Keskistä.

Pyry aloitti mäkihypyn 6-vuotiaana usean sattuman kautta. Alun perin Pyry oli jo 3-vuotiaana Salpausselän kisoissa osoittanut Lahden Karpalon hyppyrimäkiä ja kertonut haluavansa mäkiin laskemaan. Myöhemmin mäkihyppy tuli uudestaan puheisiin Pyryn äidin työpaikalla, kun hänen työkaverinsa puoliso valmensi mäkijunnuja. Työkaveri vinkkasi, että Lahden Hiihtoseura järjestäisi Tutustu mäkihyppyyn –päivän. Pyry oli halukas osallistumaan tapahtumaan ja innostuikin lajista saman tien.

Pyry Keskinen

Pyry harrastaa mäkihyppyä, koska se on hauskaa!

Tällä hetkellä Pyry treenaa hyppäämistä 3-4 kertaa viikossa. Hän kertoo harrastavansa mäkihyppyä, koska se on hauskaa. Pyryn mukaan parasta lajissa on yksinkertaisesti lentäminen.

Pyry on 11-vuotiaana edennyt lajissaan pitkälle. Hän liitelee tällä hetkellä jo Lahden mäkihyppystadionin keskimmäisestä HS100-mäestä. Viime kesänä Keski-Suomen mäkiviikoilla Pyry voitti sarjassaan K45-mäkiviikon kirkkaimman pystin.

 

Mäkihyppyharrastuksen lisäksi myös Pyryn vapaa-aika kuluu sukset jalassa. Hänet löytää usein hyppimästä hiihtosuksilla kotipihaan tehdystä hyppyristä tai Messilän rinteistä temppusuksilla.