Vastuullisuustavoitteet

YMPÄRISTÖTAVOITTEEMME

HYÖTYKÄYTTÖ JA KIERRÄTTÄMINEN

Nor-Maalin jatkuva tavoite on parantaa valmistusprosessin raaka-ainetehokkuutta. Jätteen määrää pyritään vähentämään ja uusiutuvia luonnonmateriaaleja hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan.

Nor-Maali pyrkii hyötykäyttämään ja kierrättämään suuren osan valmistusprosessin jätteistä. Jätteet hyödynnetään joko uusiokäytössä tai poltetaan energiaksi.

Valmistusprosessissa syntyvät liuotin- ja kemikaalijäämät pyritään kierrättämään uudelleenkäyttöön. Raaka-aineiden pakkauksista suuri osa kunnostetaan uusiokäyttöön, merkittävä osa kierrätetään metallina ja osa poltetaan energiaksi. Raaka-aineiden pakkauskoot pyritään pitämään mahdollisimman suurina, jotta pakkausmateriaalin määrä suhteessa pakattuun raaka-aineeseen pysyy pienempänä.

Nor-Maali neuvoo asiakkaitaan tuotteiden ja pakkausten kierrättämisessä osana ympäristövaikutusten vähentämistä.

Jätteiden loppukäyttö 2021:

TURVALLISEMMAT RAAKA-AINEET

Käytämme maaleissamme yhä turvallisempia raaka-aineita. Näin pystymme tarjoamaan erittäin kestäviä ja vihreitä vaihtoehtoja.

Tiukkenevat ympäristö- ja turvallisuusvaatimukset asettavat tuotteillemme jatkuvasti uusia vaatimuksia. Samalla, kun kehittämme tuotteistamme teknisesti korkeatasoisia, tuotekehitystiimimme tutkii uusia raaka-aineita vähentääkseen vaarallisten aineiden käyttöä maaleissamme. Tärkeässä osassa tutkimusta ovat vesiohenteiset, uusiutuvaa luonnonmateriaalia sisältävät sekä sekundaariset raaka-aineet, joissa vaarallisten ainesosien pitoisuudet sekä hiilijalanjälki ovat pienemmät.

Vesiohenteisilla raaka-aineilla ja tuotteilla pyrimme korvaamaan liuottimien käyttöä ja siten pienentämään VOC-päästöjä ja uusiutuvilla luonnonmateriaaleilla korvaamaan fossiilisia raaka-aineita. Tutkimme myös sekundaaristen raaka-aineiden käyttöä maaleissamme lisätäksemme kierrätysmateriaalien käyttöä.

Uudet teknologiat sekä yhteistyö raaka-ainetoimittajien kanssa ovat tärkeässä osassa ympäristöystävällisempien ja turvallisempien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämisessä.

PÄÄSTÖRAJOITUKSET

Maalin valmistuksessa ilmaan vapautuu raaka-aineiden sisältämiä VOC-yhdisteitä (Volatile Organic Compound). EU-direktiivit määrittelevät ylärajan tuotannon VOC-päästöille sekä maalien sisältämille haihtuville yhdisteille.

Pidämme tarkkaa huolta tuotantotilojemme suojauksesta ja päästörajoituksista ja takaamme, että tuotantotilamme ovat päästörajoitusten mukaiset. Pidämme säiliöt ja astiat suljettuina aina kun mahdollista.

Nor-Maali on pyrkinyt vähentämään VOC-päästöjen määrää sekä tuotannossa että maalauksessa korvaamalla liuotinohenteisia tuotteita vesiohenteisilla ja korkeakuiva-ainepitoisilla tuotteilla. Tiiviillä yhteistyöllä asiakkaidemme kanssa autamme myös heitä vähentämään VOC-päästöjä.

Pystymme vaikuttamaan asiakkaidemme VOC-päästöihin tuotekehityksellä ja teknisellä neuvonnalla. Vesiohenteisten ja korkeakuiva-ainepitoisten tuotteiden lisäksi tuotteemme ovat korkealaatuisia antaen paremman korroosiosuojan, jolloin huoltomaalausväliaika pitenee ja uudelleenmaalauksen tarve vähenee. Kehittämillämme kertamaalausjärjestelmillä maalattavien kerrosten lukumäärä vähenee. Parannamme jatkuvasti myös maalausominaisuuksia, jolloin ohiruiskutuksen ja ruiskutussumun määrä vähenee pienentäen VOC-päästöjen määrää.

Myyntimme neuvoo asiakkaita tarvittavan maalimäärän arvioinnissa, jotta voidaan välttää mahdollista maalihukkaa. Tuotesivuilta löytyvällä VOC-laskurilla asiakkaat pystyvät mittaamaan, paljonko VOC-yhdisteitä käytetty maalimäärä tiettyä maalia sisältää ja vertailla eri maalien VOC-päästöjä.