Pohjanmaan Tiekoneet Oy:s Snow-Line-produkter är ytbehandlade med Nor-Maalis Normafine HS enskiktsfärg

snow-line.fi

Pohjanmaan Tiekoneet Oy tillverkar Snow-Line snöplogar

Snow-Line-produkterna har tillverkats sedan 1987 och är konstruerade för krävande professionell användning. Pohjanmaan Tiekoneet har tillverkat Snow-Line-familjens produkter sedan 2015, då de köpte produkträttigheterna.

Baserat på många års tillverkningserfarenhet och utvecklingsidéer från yrkesverksamma har produkterna förnyats och utvecklats för att bättre möta utmaningarna på våra nordliga vägar. ”Plogarna är konstruerade för att följa vägens lutning tack vare den fritt rörliga mittskivan. Plogramen är konstruerad för att förhindra att plogen studsar vid plogning, vilket ökar plogningskomforten och ger ett bättre arbetsresultat”, säger Tapio Majaharju, vd för Pohjanmaan Tiekoneet Oy.

Produktfamiljen Snow-Line innehåller lösningar för plogning av olika typer av vägar, sandspridare, gatutvättar och behållare för installation i lastbilar, hjullastare och traktorer. ”Vi har kompetent personal och tillsammans med våra kunder funderar vi hela tiden på nya lösningar. Ett bra exempel på detta är en kantfyllningsanordning, som kan användas för att sprida grus eller makadam snabbare mellan asfalten och diket. Det snabbar upp vägreparationerna och slutresultatet blir snyggare”, fortsätter Majaharju.

Snow-Line snöplogar är ytbehandlade med Nor-Maalis Normafine HS

Normafine HS polyuretanfärg kan användas på metallytor i korrosionsklasserna C2-C3 som en glansbeständig och slitstark enskiktsfärg (DTM), men den är även lämplig som täckfärg i korrosionsklasserna C2-C5 över olika grundfärger och som underhållsfärg på gamla färger. ”Av Normafine HS kan vi erbjuda väl täckande grundfärger i olika kulörer för t ex gula Snow-Line-plogar”, säger Marko Patrikainen, teknisk säljare på Nor-Maali.

Målningssystemet i Snow-Line snöplogarna är 1 x 160–200 µm DFT. Trots den ganska tjocka filmtjockleken torkar Normafine HS bra och de målade delarna kan samlas redan nästa dag. Marjaharju berömmer färgens prestanda: ”Normafine HS har visat sig vara en utmärkt produkt eftersom den skapar en blank och slitstark färgyta som är lätt att hålla ren”.

Många års samarbete – väl fungerande service

Samarbetet mellan Nor-Maali och Pohjanmaan Tiekoneet har pågått sedan 2008. ”Förutom Normafine HS polyuretanfärg, som vi ytbehandlar Snow-Line produkter med, använder vi även Epocoat 21 Primer epoxiprimer och Normadur HB polyuretantäckfärg för projekt inom svetsning och underentreprenad. Våra produkter tillverkas året runt, även sommartid, och Nor-Maalis service fungerar året runt. Priset är också konkurrenskraftigt”, avslutar Majaharju.

Fakta bakom ytan: NORMAFINE HS

  • HÖGBLANK, HÖGTORRHALTIG AKRYL POLYURETANFÄRG
  • TÄCK- OCH ENSKIKTSFÄRG
  • FÖR ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER, MASKINERI OCH UTRUSTNING
  • VOLYMTORRHALT: 70%
  • VOC: 270 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE: 4:1
  • BRUKSTID: 45 MIN
  • KULÖR: RAL-, NCS S-, KY- OCH SSG
Snow-Line tuotteet pintakäsitellään Nor-Maalin Normafine HS:llä

Snow-Line-produkter är ytbehandlade med Nor-Maalis Normafine HS.

Snow-Line-produkter är ytbehandlade med Nor-Maalis Normafine HS

Tapio Majaharju från Pohjanmaan Tiekoneet och Marko Patrikainen från Nor-Maali.

”Normafine HS har visat sig vara en utmärkt produkt eftersom den skapar en blank och slitstark färgyta som är lätt att hålla ren”.

Snow-Line-produkter är ytbehandlade med Nor-Maalis Normafine HS

Mer referenser: