Nor-Maalin NORMADUR AQUA DTM pienentää ympäristökuormitusta – vihreää lisäarvoa liiketoimintaasi

5/3/2021

Nor-Maalin korkealuokkainen vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM käy haastaviin teollisiin kohteisiin. Tuote soveltuu erilaisille ruiskutustekniikoille, mukaan lukien sähköstaattinen ruiskutus. Normadur Aqua DTM on kertamaali, jolla on korkea blister-free-paksuus (200 um DFT).

Erinomaiset ruiskutusominaisuudet – loistava valinta myös sähköstaattiseen ruiskutukseen

Normadur Aqua DTM on suunniteltu erilaisille ruiskutustekniikoille, mukaan lukien sähköstaattinenruiskutus. ”Tarjotaksemme asiakkaillemme käyttäjäystävällinen tuote, tutkimme osana tuotekehitystä erilaisia ruiskutustekniikoita ja vaihtoehtoisia ruiskutusmenetelmiä”, kertoo Jenni Jäämaa Nor-Maalin tuotehallinnasta.

Normadur Aqua DTM-tuotteen ruiskuttaminen on mahdollista useilla eri menetelmillä: korkeapaine- tai hajotusilmaruiskulla, sekä sähköstaattisella ruiskulla. ”Vaikka korkeapaineruiskutus on asiakkaillemme yleisin maalausmenetelmä, sähköstaattinen ruiskutus on mielenkiintoinen menetelmä, koska se vähentää ohiruiskutusta ja minimoi maalihävikin. Tätä vaihtoehtoa päätimme testata lisää”, Jenni kertoo.

Ruiskutustesti Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa

Normadur Aqua DTM maalia testattiin jälleenmyyjämme Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa sähköstaattisella ruiskulla. Maalin elektrostaattisia ominaisuuksia kokeiltiin pyöreän teräsputken maalauksessa. ”Tarkkailimme ruiskutusta useista kulmista ja kävi nopeasti selväksi, että Normadur Aqua DTM leviää ja tasaantuu hyvin koko putken ympärille. Tavoitekalvonpaksuus oli 200 µm DFT”, kertoo Ruotsin maajohtaja Mikael Vårstrand.

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Normadur Aqua DTM:n ruiskutus sähköstaattisella ruiskulla Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa.

Tarkat kalvonpaksuuden ja pinnanlaadun mittaukset tehtiin seuraavana päivänä. 200 µm DFT saavutettiin teräsputken ympärillä ilman ongelmia ja pinta näytti erittäin sileältä ja kiiltävältä. Johan Holmqvist Syntema Arbrå AB:sta kertoo lisäksi: ”Meillä on Syntema i Arbrå AB:ssa oma testimaalausyksikkö, jossa pystymme testaamaan erilaisia maaleja eri ruiskutusmenetelmillä. Olemme testanneet useita erilaisia vesiohenteisia polyuretaanimaaleja, ja Normadur Aqua DTM maalilla lopputulos oli kiiltävämpi ja sileämpi kuin aikaisemmin testatuilla tuotteilla.”

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM seuraavana päivän maalauksesta. Maali on tasaantunut koko teräsputken pinnalle tehden siitä todella kiitävän.

Nor-Maalin tuotteet ja ratkaisut ovat saatavana Syntema i Arbrå AB:n varastosta.

Erinomainen pinta ja kestävyys – ympäristöolosuhteiden vaikutus maalauksen ja kuivumisen aikana

Osana tuotekehitysprosessia, olemme Nor-Maalin laboratoriossa tutkineet vesiohenteisten teollisuusmaalien ruiskutus- ja kuivumisolosuhteiden vaikutusta tuotteiden pinnanlaatuun ja lopputulokseen. ”On selvää, että korkeampi lämpötila maalaamossa yhdessä keskimääräisen/matalan ilmankosteuden kanssa antaa parhaan lopputuloksen pinnalle. Useimmat vesiohenteiset maalityypit, kuten alkydit, 2K-polyuretaanit tai epoksit, toimivat parhaiten edellä mainituissa olosuhteissa”, sanoo tuotekehityskemisti Janni Lavikainen.

”Keskityimme Normadur Aqua DTM:n tuotekehitystutkimuksissa erityisesti optimaalisen ilmankosteuden ja sitä ylläpitävän ilmanvaihtotason löytämiseen. Asianmukaisella ilmanvaihdolla oikea ilmankosteus pystytään ylläpitämään sekä maalauksen että kuivumisen aikana. Tällöin lopputulokseksi saadaan kiiltävä, sileä ja kestävä pinta”, Janni kertoo. Nor-Maalin tutkimusprotokolla sisältää testausta sekä kentällä että laboratoriossa. ”Kuten aina, kenttätestauksesta saamme arvokasta tietoa, jota käytämme tuotteen hienosäädössä”, Janni jatkaa. Normadur Aqua DTM:n hyviä käyttöominaisuuksia pohtiessa Janni lisää vielä lopuksi, että tuote on lähes hajuton ja vesiohenteisena tuotteena käyttäjälle turvallisempi.

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Tuotekehityskemisti Janni Lavikainen tarkistaa Normadur Aqua DTM -testilevyä.

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

 

Nor-Maalin vesiohenteiset teollisuusmaalit uudistavat teollista maalausta

26/10/2023 Vesiohenteiset teollisuusmaalit ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille liuotinohenteisille maaleille. Niiden suosio on vähitellen kasvanut teollisuusmaalauksessa, jossa on tärkeää minimoida VOC-päästöt. Metallipinnoille tarkoitetut vesiohenteiset teollisuusmaalit tarjoavat useita etuja käyttäjille.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023 Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

NORMADUR AQUA DTM

Faktoja pinnan takaa:

  • KUIVA-AINETILAVUUS 54 %
  • SEKOITUSSUHDE 6:1 TILAVUUTENA
  • SÄVYTETTÄVISSÄ MM. RAL– JA NCS S-SÄVYIHIN
  • VOC 99 G / L
  • 3 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
  • 200 µm DFT BLISTER-FREE THICKNESS
  • ERINOMAINEN UV-KESTO
  • KERTAMAALI 120 µm DFT: C3-M / C4-L
  • PINTAMAALI RASITUSLUOKISSA C2-C5 USEIDEN POHJAMAALIEN PÄÄLLÄ
  • HYBRIDISYSTEEMIT ESIM. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
TUOTESELOSTE