Nor-Maalin NORMADUR AQUA DTM pienentää ympäristökuormitusta – vihreää lisäarvoa liiketoimintaasi

5/3/2021

Nor-Maalin korkealuokkainen vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM käy haastaviin teollisiin kohteisiin. Tuote soveltuu erilaisille ruiskutustekniikoille, mukaan lukien sähköstaattinen ruiskutus. Normadur Aqua DTM on kertamaali, jolla on korkea blister-free-paksuus (200 um DFT).

Erinomaiset ruiskutusominaisuudet – loistava valinta myös sähköstaattiseen ruiskutukseen

Normadur Aqua DTM on suunniteltu erilaisille ruiskutustekniikoille, mukaan lukien sähköstaattinenruiskutus. ”Tarjotaksemme asiakkaillemme käyttäjäystävällinen tuote, tutkimme osana tuotekehitystä erilaisia ruiskutustekniikoita ja vaihtoehtoisia ruiskutusmenetelmiä”, kertoo Jenni Jäämaa Nor-Maalin tuotehallinnasta.

Normadur Aqua DTM-tuotteen ruiskuttaminen on mahdollista useilla eri menetelmillä: korkeapaine- tai hajotusilmaruiskulla, sekä sähköstaattisella ruiskulla. ”Vaikka korkeapaineruiskutus on asiakkaillemme yleisin maalausmenetelmä, sähköstaattinen ruiskutus on mielenkiintoinen menetelmä, koska se vähentää ohiruiskutusta ja minimoi maalihävikin. Tätä vaihtoehtoa päätimme testata lisää”, Jenni kertoo.

Ruiskutustesti Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa

Normadur Aqua DTM maalia testattiin jälleenmyyjämme Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa sähköstaattisella ruiskulla. Maalin elektrostaattisia ominaisuuksia kokeiltiin pyöreän teräsputken maalauksessa. ”Tarkkailimme ruiskutusta useista kulmista ja kävi nopeasti selväksi, että Normadur Aqua DTM leviää ja tasaantuu hyvin koko putken ympärille. Tavoitekalvonpaksuus oli 200 µm DFT”, kertoo Ruotsin maajohtaja Mikael Vårstrand.

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Normadur Aqua DTM:n ruiskutus sähköstaattisella ruiskulla Syntema i Arbrå AB:n testimaalaamossa.

Tarkat kalvonpaksuuden ja pinnanlaadun mittaukset tehtiin seuraavana päivänä. 200 µm DFT saavutettiin teräsputken ympärillä ilman ongelmia ja pinta näytti erittäin sileältä ja kiiltävältä. Johan Holmqvist Syntema Arbrå AB:sta kertoo lisäksi: ”Meillä on Syntema i Arbrå AB:ssa oma testimaalausyksikkö, jossa pystymme testaamaan erilaisia maaleja eri ruiskutusmenetelmillä. Olemme testanneet useita erilaisia vesiohenteisia polyuretaanimaaleja, ja Normadur Aqua DTM maalilla lopputulos oli kiiltävämpi ja sileämpi kuin aikaisemmin testatuilla tuotteilla.”

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM seuraavana päivän maalauksesta. Maali on tasaantunut koko teräsputken pinnalle tehden siitä todella kiitävän.

Nor-Maalin tuotteet ja ratkaisut ovat saatavana Syntema i Arbrå AB:n varastosta.

Erinomainen pinta ja kestävyys – ympäristöolosuhteiden vaikutus maalauksen ja kuivumisen aikana

Osana tuotekehitysprosessia, olemme Nor-Maalin laboratoriossa tutkineet vesiohenteisten teollisuusmaalien ruiskutus- ja kuivumisolosuhteiden vaikutusta tuotteiden pinnanlaatuun ja lopputulokseen. ”On selvää, että korkeampi lämpötila maalaamossa yhdessä keskimääräisen/matalan ilmankosteuden kanssa antaa parhaan lopputuloksen pinnalle. Useimmat vesiohenteiset maalityypit, kuten alkydit, 2K-polyuretaanit tai epoksit, toimivat parhaiten edellä mainituissa olosuhteissa”, sanoo tuotekehityskemisti Janni Lavikainen.

”Keskityimme Normadur Aqua DTM:n tuotekehitystutkimuksissa erityisesti optimaalisen ilmankosteuden ja sitä ylläpitävän ilmanvaihtotason löytämiseen. Asianmukaisella ilmanvaihdolla oikea ilmankosteus pystytään ylläpitämään sekä maalauksen että kuivumisen aikana. Tällöin lopputulokseksi saadaan kiiltävä, sileä ja kestävä pinta”, Janni kertoo. Nor-Maalin tutkimusprotokolla sisältää testausta sekä kentällä että laboratoriossa. ”Kuten aina, kenttätestauksesta saamme arvokasta tietoa, jota käytämme tuotteen hienosäädössä”, Janni jatkaa. Normadur Aqua DTM:n hyviä käyttöominaisuuksia pohtiessa Janni lisää vielä lopuksi, että tuote on lähes hajuton ja vesiohenteisena tuotteena käyttäjälle turvallisempi.

Nor-Maalin vesiohenteinen polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM

Tuotekehityskemisti Janni Lavikainen tarkistaa Normadur Aqua DTM -testilevyä.

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

 

Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021 Tarjoamme Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.

Nor-Maalin testimaalari Miika Bergdahlin vinkit Normadur Aqua DTM:n maalaukseen

1/4/2021 Nor-Maalin vesiohenteisten tuotteiden, kuten Normadur Aqua DTM:n maalauksessa maalaustavalla ja olosuhteilla on merkitystä. Maalien ruiskutusominaisuuksien ja olosuhteiden vaikutusta onnistuneeseen lopputulokseen Nor-Maalin testimaalaamossa tarkastelee Nor-Maalin testimaalari Miika Bergdahl. Miika tertoo työstänsä sekä antaa vinkit Normadur Aqua DTM:n maalaukseen.

Nor-Maalin korkeakuiva-aineisia NorECOat-tuotteita käyttämällä tuet kestävää kehitystä

19/3/2021 Nor-Maalin korkeakuiva-aineisissa NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS ja Nor E-Primer epoksimaaleissa käytetään teknologiaa, joka perustuu uusiutuvien luonnonmateriaalien hyödyntämiseen.

Kasvua Venäjältä – laajennettu palveluverkko

12/2/2021 Vuonna 2020 Nor-Maali-brändin myynti Venäjällä kasvoi yli 25% edelliseen vuoteen verrattuna. Myyntiverkostomme kasvoi useilla uusilla jälleenmyyjillä.

Etsitkö ympäristö- ja käyttäjäystävällisempää polyuretaanimaalia? Normadur Aqua DTM on ympäristöystävällinen kertamaali haastaviin kohteisiin

10/2/2021 Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali uudistaa pintakäsittelyn. Tämä ympäristö- ja käyttäjäystävällinen kertamaali mahdollistaa vesiohenteisen polyuretaanimaalin käytön haastavissakin teollisissa kohteissa, kuten tuotemaalauksessa (ACE & OEM).

NORMADUR AQUA DTM

Faktoja pinnan takaa:

  • KUIVA-AINETILAVUUS 54 %
  • SEKOITUSSUHDE 6:1 TILAVUUTENA
  • SÄVYTETTÄVISSÄ MM. RAL– JA NCS S-SÄVYIHIN
  • VOC 99 G / L
  • 3 TUNNIN KÄYTTÖAIKA
  • 200 µm DFT BLISTER-FREE THICKNESS
  • ERINOMAINEN UV-KESTO
  • KERTAMAALI 120 µm DFT: C3-M / C4-L
  • PINTAMAALI RASITUSLUOKISSA C2-C5 USEIDEN POHJAMAALIEN PÄÄLLÄ
  • HYBRIDISYSTEEMIT ESIM. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
TUOTESELOSTE