Kavamet luottaa Nor-Maalin nopeuteen

Nor-Maalin ja konepaja Kavametin yhteistyö on kestänyt jo lähes kaksikymmentä vuotta. Kavamet tunnetaan laadukkaiden teräsrunkorakenteiden ja konepajatuotteiden valmistajana Suomeen ja ulkomaille. Vuosien varrella Nor-Maali on toimittanut maalit useisiin yrityksen projekteihin. Tällä hetkellä Kavametilla on käynnissä suuri putkisiltaprojekti, johon maalataan Nor-Maalin maalaussysteemi Normazinc SE – NOR E-Primer – Normafine 40 HS.

 

Konepaja Kavamet

Kavamet on Torniossa sijaitseva vuonna 1984 perustettu konepaja. Tieto, taito ja halu menestyä ovat kasvattaneet yrityksestä merkittävän tekijän metallin jalostajana Suomessa. Projektiosaaminen ja toimitusvarmuus on hankittu ja testattu suurissa projekteissa Suomessa ja Pohjoismaissa.

Kavamet on erikoistunut teräs- ja konepajatuotteiden valmistukseen suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen saakka. Yritys valmistaa asiakkaidensa suunnitelmien ja vaatimusten mukaan erilaisia koneita, laitteita ja kokonaisia tuotantolinjoja. Kavametin strategia on tuottaa laadukkaita tuotteita aina yksittäiskappaleista suurempiin sarjoihin ja kokonaisiin projekteihin kustannustehokkaasti.

Kavamet on tehnyt pitkäjänteisesti työtä tuotteidensa kehittämiseksi ja toimintansa laadun varmistamiseksi yrityksen koko historian ajan. Laatu ja toimitusvarmuus ovat asioita, joihin koko henkilöstö on sitoutunut ja joista ei tingitä missään työvaiheessa.

Kavametin tehdas Torniossa. (Kuva: Kavamet)

Putkisillat biotuotetehtaaseen

Tällä hetkellä Metsä Fibren Kemiin rakennettava biotuotetehdas -projekti työllistää Kavametin lähes kokonaan. Kavamet valmistaa tehtaalle moduulirakenteisten putkisiltojen teräsrakenteet, joiden kokonaispituus tulee olemaan noin 4,5 km.

Projektiin käytetään terästä noin 4,5 tuhatta tonnia. Putkisiltojen runkojen maalaukseen käytetään

Normazinc SE
NOR E-Primer
Normafine 40 HS

-maalaussysteemiä. Projekti alkoi viime vuoden lokakuussa ja jatkuu heinäkuuhun saakka. Maalausaikataulu ja maalien toimitukset ovat oleellisessa osassa projektin onnistumista.

Normazinc SE on sinkkirikas epoksipohjamaali, joka täyttää sinkkipitoisuudeltaan SSPC Paint 20 level 2:n sekä ISO 12944:n vaatimukset. Tuotetta suositellaan käytettäväksi teräspintojen pohjamaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C3-C5. Normazinc SE antaa katodisen suojan ja estää piiloruostumisen kalvon alla.

Nor E-Primer on erikoiskovettajaan perustuva, nopeasti kuivuva epoksipohjamaali, joka kuivuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Nor E-Primeria suositellaan käytettäväksi teräspintojen pohjamaalina rasitusluokissa C2-C4. Tuote soveltuu erityisesti teollisuusrakennusten runkoihin, putkisiltoihin, kuljettimiin ja prosessiteollisuuden kantaviin rakenteisiin.

Normafine 40 HS on korkeakuiva-ainepitoinen, nopeasti kuivuva puolikiiltävä polyuretaanimaali, joka sisältää ruosteenestopigmenttejä. Tuotetta voidaan käyttää kertamaalina suoraan metallille rasitusluokissa C2-C3 helposti maalattavissa teräsrakenteissa ja laitteissa tai pintamaalina rasitusluokissa C2-C5 eri pohjamaalien päälle. Normafine 40 HS on käyttäjäystävällinen tuote: sen ruiskutusviuhka on tasainen ja ruiskutussumua syntyy vähän. Tuote muodostaa mekaanista rasitusta kestävän maalikalvon ja se antaa loistavan säänkeston. Normafine 40 HS säilyttää erinomaisesti värin ja kiillon.

Kavamet luottaa Nor-Maalin nopeuteen

Kavametin valmistama putkisiltamoduuli. Maalaussysteeminä Normazinc SE - Nor E Primer - Normafine 40 HS.

Normafine 40 HS maalipinta teräspalkissa.

Nopeat toimitukset, apua saatavilla tarvittaessa

Kavamet luottaa tuotteidensa pintakäsittelyssä Nor-Maaliin. Yhteistyö Kavametin ja Nor-Maalin välillä on alkanut 2000-luvun alussa, josta lähtien Nor-Maali on toimittanut maaleja Kavametin useisiin projekteihin.

”Kun Nor-Maalilta tilaa maalin edellisenä iltapäivänä, on se tehtaalla käytössä jo seuraavana päivänä”, projekti-insinööri Silja Marjeta kertoo.

Nykyinen maalaussysteemi otettiin käyttöön viime syksynä. Aluksi systeemin pintamaalilla tehtiin muutamia koemaalauksia Kavametilla ja siihen tehtiin joitain muutoksia, jotta tuote toimisi halutulla tavalla. Nyt maalaussysteemillä on maalattu koko putkisiltaprojekti.

Kavametin omistaja ja toimitusjohtaja Kimmo Liljamaa korostaa teknisen tuen tärkeyttä maalitoimittajan kanssa: ”Nor-Maalin myynniltä saa aina nopeasti apua ja suoria vastauksia kysymyksiin.”

”Tämänkin maalaussysteemin kanssa Nor-Maali oli heti valmis muokkaamaan tuotetta, jotta saisimme tuotantomme mahdollisimman sujuvaksi. Tärkeimpiä ominaisuuksia maalille ovat nopea kuivuminen ja tasainen pinnanlaatu”, hän jatkaa.

Silja Marjeta ja Kimmo Liljamaa ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Nor-Maalin kanssa. ”Yhteistyö on toiminut erittäin hyvin. Maalitoimitukset tulevat nopeasti ja apu on aina lähellä, vaikka välimatkaa yrityksillä onkin”, kummatkin kiittävät. ”Nor-Maalin avulla pystymme toimittamaan tilaukset luotettavasti asiakkaille”, Kimmo Liljamaa kiteyttää.

Kavamet luottaa Nor-Maalin nopeuteen

Kavamet luottaa Nor-Maalin nopeuteen. Vasemmalta Nor-Maalin kotimaan myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen sekä Kavametin toimitusjohtaja Kimmo Liljamaa ja projekti-insinööri Silja Marjeta.

Kavamet-Konepaja Oy

  • Perheyritys, sijaitsee Torniossa
  • Perustettu 1984
  • Liikevaihto vuonna 2020 15,4 MEUR
  • Henkilöstöä yhteensä n. 60

Lisää referenssejä: