Kuopion Rakenneasennus maalaa metallirakenteita Nor-Maalin teollisuusmaaleilla

Kuopion Rakenneasennus Oy

Kuopion Rakenneasennus Oy on maalannut terästuotteitaan Nor-Maalin teollisuusmaaleilla jo vuodesta 2011 lähtien. Vuosien saatossa yritys on kasvanut markkinoiden laajennuttua ja tuotantotilat ovat muuttuneet sen myötä. Yritys otti tammikuussa käyttöön uudet pintakäsittelytilat, jotka mahdollistavat suurempien kappaleiden maalauksen energiatehokkaammin.  

Kuopion Rakenneasennus Oy

Kuopion Rakenneasennus Oy on vuonna 1987 perustettu metallirakentamisen erikoisosaaja. Yritys on erikoistunut keskiraskaiden ja raskaiden teräsrakenteiden, kuten runkorakenteiden, siltarunkojen, tasojen, portaiden, piippujen ja säiliöiden valmistukseen sekä asennustyöhön. Palveluihin kuuluvat myös raesuihkupuhdistus ja märkämaalaus sekä työmailla suoritettavat hitsaus-, korjaus-, purku- ja nostotyöt.

Yritys tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua teräsrakentamisessa rakennusliikkeille, infrarakentajille ja vesi- ja lämpölaitosten sekä teollisuuden tarpeisiin. Joustava tuotanto mahdollistaa toimitukset pienistä kappaletoimituksista suuriin rakennekokonaisuuksiin. Suurin osa tuotteista menee Suomen markkinoille, mutta yrityksellä on myös vientiä ulkomaille.

Kuopion Rakenneasennus on perheyritys, jonka toimitusjohtajana toimii Teemu Tilles. Yritys sijaitsee Toivalassa, n. 10 km päässä Kuopiosta. Kuopion Rakenneasennus on kasvanut vuosien saatossa alun kolmen metallimiehen yrityksestä yli 40 metallialan ammattilaista työllistäväksi tilauskonepajaksi. Toimitilat Neulamäen teollisuusalueella vaihdettiin suurempiin vuonna 1997 kysynnän kasvaessa. Tiloihin hankittiin uusia koneita, jotta tuotteita pystyttiin valmistamaan paremmin ja nopeammin.

Markkinoiden laajennuttua 2000-luvun aikana ja tilauskannan vakiinnuttua yritys rakensi uudet toimitilat Toivalan yritysalueelle vuonna 2005. Nykyiset toimitilat ostetttiin vuonna 2014. Vuosien mittaan toimintaa on kehitetty kone- ja kalustohankinnoilla. Uusin investointi on viime vuonna rakennettu pintakäsittelyhalli, jossa yritys suorittaa valmiiden rakenteiden raesuihkupuhdistuksen ja märkämaalauksen.

Nor-Maalin maaleilla

Iso osa Kuopion Rakenneasennuksen tuotannosta vaatii pintakäsittelyn. Yritys on käyttänyt maalauksessaan vuodesta 2011 alkaen Nor-Maalin teollisuusmaaleja. Vuosien varrella käytetyt tuotteet ovat vaihdelleet melko paljon, koska jokainen projekti vaatii omanlaisensa maalaussysteemin. Pääasiassa yritys kuitenkin maalaa epoksi- tai epoksipolyuretaanisysteemeitä, jotka menevät korroosioluokkiin C3-C5.

Yritys käyttää lisäksi myös ns. erikoistuotteita, koska Kuopion Rakenneasennus valmistaa mm. tankkeja, joihin tarvitaan kemikaalinkestäviä pinnoitteita sekä reuna- ja tutkamerkkejä, jotka vaativat upotuksen kestäviä maaleja.

Kuopion Rakenneasennuksen viime aikoina käyttämiä tuotteita ovat olleet mm. epoksipohjamaalit Epocoat 21 HB ja NorECOat FD Primer, epoksipintamaali Norepox HS sekä polyuretaanimaalit Normadur 65 HS ja Normafine 40 HS. Lisäksi käytössä ovat olleet upotusrasitukseen soveltuvat Normastic 405 ja Jotunin Marathon 550 sekä kemikaalitankkien maalaukseen käytetty Tankguard SF.

Uudet pintakäsittelytilat

Kuopion Rakenneasennukselle valmistui tammikuussa uudet pintakäsittelytilat. Uusi esikäsittelytila sekä maalaamo rakennettiin, koska tarvittiin lisää tilaa ja tekniikkaa halutiin päivittää. Kuopion Rakenneasennusta oli auttamassa ilmanvaihdon sekä puhalluslaitteiston suunnittelussa ja toteutuksessa Pekotek Oy, jonka laitteet yrityksellä on nyt käytössään.

Uudet tilat ovat kooltaan 50 x 15 m2 ja mahdollistavat suurempien kappaleiden maalaamisen. Lisäksi suuremmat nosturit takaavat paremman kapasiteetin. Uudessa raepuhallusjärjestelmässä samassa puhalluskammiossa voidaan käyttää sekä teräsraetta että alumiinioksidia. Ilmasiirtoinen järjestelmä yhdistettynä magneettierottimeen erottelee rakeet toisistaan.

Uudessa maalaamossa olosuhteet (lämpötila, ilmankosteus sekä ilmanvaihdon määrä) saadaan säädettyä tarkasti. Ilmanvaihdon kompressoreiden hukkalämpö otetaan talteen ja käytetään tuotantorakennuksen lämmitykseen. Pintakäsittelytilojen uudistus on siis parantanut myös yrityksen energiatehokkuutta ja pienentänyt kuluja. Pintakäsittelyssä työskentelee tällä hetkellä kolme henkilöä.

Uusien tilojen ja suuremman kapasiteetin myötä Kuopion Rakenneasennuksella on mahdollisuus pintakäsitellä oman tuotantonsa lisäksi nyt myös ulkopuolisten maalaustilauksia.

Kuopion Rakenneasennus maalaa metallirakenteita Nor-Maalin teollisuusmaaleilla

Kuopion Rakenneasennuksen uusi maalaamo.

Kuopion Rakenneasennus maalaa metallirakenteita Nor-Maalin teollisuusmaaleilla

Kuopion Rakenneasennus maalaa metallirakenteita Nor-Maalin teollisuusmaaleilla.

Kuopion Rakenneasennus maalaa metallirakenteita Nor-Maalin teollisuusmaaleilla

Kuvassa vasemmalla Nor-Maalin Niko Kallio sekä Kuopion Rakenneasennuksen toimitusjohtaja Teemu Tilles.

Kuopion Rakenneasennuksen tuotantotiloja.

Lisää referenssejä: