ROXONin materiaalinkäsittelylaitteet maalataan Nor-Maalin toimittamilla korroosionestomaaleilla

ROXON

ROXONilla on pitkä historia Nor-maalin kanssa – heidän toimittamat maalit ovat pinnoittaneet ROXONin materiaalinkäsittelylaitteita jo 20 vuoden ajan. Viimeisin Nor-Maalin tuotteilla maalattu projekti valmistui Porin satamaan.

ROXON

ROXON on arvostettu materiaalinkäsittelylaitteiden toimittaja kaivosteollisuudessa. Yritys on toimittanut kuuden vuosikymmenen ajan ratkaisuja asiakkailleen yhdistäen ammattitaitoisesti kokemuksen uusiin teknologisiin trendeihin.

ROXONin palvelut kattavat materiaalinkäsittelylaitteiden koko elinkaaren. Tähän sisältyvät laitteiden suunnittelu, projektinhallinta, kuljetinkomponentit sekä laitteiden huolto ja modernisointi. Materiaalinkäsittelyratkaisuja voidaan toteuttaa muun muassa avolouhoksissa, satamissa, voimalaitoksissa ja kaivoksissa.

Yhteistyössä Nor-Maalin kanssa

ROXONilla on pitkä historia Nor-maalin kanssa – heidän toimittamat maalit ovat pinnoittaneet ROXONin materiaalinkäsittelylaitteita jo 20 vuoden ajan. Yhteistyö yritysten välillä on ollut vahva.

ROXON toteuttaa asiakkailleen projekteja ympäri maailman, joissa maalispeksit määritellään yleensä asiakkailla. Nor-Maali räätälöi ROXONille tapauskohtaisesti asiakkaan vaatimuksiin sopivan maalausjärjestelmän. Maalausjärjestelmien vaatimukset vaihtelevat kohteesta riippuen. Vaatimuksena saattaa olla mm. kemikaalin-, kulutuksen- tai säänkesto. Joskus maalisysteemin pitää olla esimerkiksi isosyanaattivapaa.

Maalien lisäksi Nor-Maali tarjoaa ROXONille tarkastuspalveluita. Tarkastustarve määräytyy usein tilaajan vaatimusten mukaan.

Yritysten yhteistyöllä on ollut vaikutusta myös Nor-Maalin ulkomaankauppaan. Kun ROXON vuosia sitten päätti siirtää tuotantoaan Viroon, alkoi Nor-Maali pohtia myynnin laajentamista ulkomaille. Nor-Maalin ulkomaankauppa sai tästä tuotantomuutoksesta alkusykäyksen ja vienti Viroon aloitettiin.

Porin projekti

Viimeisin yhteistyöprojekti valmistui Porin Tahkoluodon syväsatamaan, jonne ROXON toimitti laivojen kuorman purkuun tarkoitettuja laitteita kuten lastaussuppilon, hihnasyöttimen, murskaimen ja useita kuljettimia.

Porin satamaan menevissä laitteissa käytettiin Epocoat 280 GF epoksimaalia, joka on erittäin hyvin kemiallista ja mekaanista rasitusta kestävä tuote. Maali on vahvistettu lasihiutaleilla. Porin kohteessa maalaussysteemi oli 2 x 200 µm DFT.

Epocoat 280 GF:ää käytetään kovaan ilmastolliseen, lämpö-, kemikaali- ja mekaaniseen rasitukseen tulevilla teräs- ja betonipinnoilla. Tuote antaa erinomaisen suojan korroosiota vastaan ja on erittäin kulutusta kestävä. Epocoat 280 GF soveltuu puukuivaamojen, paineastioiden, paperikoneen kuumapään, jätevesi- ja kuumavesisäiliöiden, kuten massakyyppien suojaukseen. Sitä voidaan käyttää happovuotoalueiden, prosessitilojen ja ajoneuvopesuloiden lattiapinnoitteena. Epocoat 280 GF soveltuu myös laivojen harmaavesitankkeihin ja vedenalaisten osien maalaukseen.

ROXONin materiaalinkäsittelylaitteet maalataan Nor-Maalin korroosionestomaaleillaROXONin materiaalinkäsittelylaitteet maalataan Nor-Maalin korroosionestomaaleilla

Porin satamaan menossa olevia kappaleita maalattuna odottamassa kokoonpanoa.

ROXONin materiaalinkäsittelylaitteet maalataan Nor-Maalin korroosionestomaaleilla

ROXONin materiaalinkäsittelylaitteet maalataan Nor-Maalin toimittamilla korroosionestomaaleilla.

Lisää referenssejä: