Epocoat Aqua Primer – vattenbaserad epoxigrundfärg för krävande rostskyddsmålning

12/6/2023

Epocoat Aqua Primer är en ny epoxigrundfärg från Nor-Maali som kombinerar förstklassiga tekniska egenskaper och miljövänlighet. Med vår vattenbaserade epoxigrundfärg- Epocoat Aqua Primer -kan vi nu erbjuda vattenbaserade målningslösningar på ännu högre nivå för krävande förhållanden.

Epocoat Aqua Primer – premium korrosionsbeständighet

Under den senaste tiden har det skett en markant utvecklingen av vattenbaserade industrifärger. Vi på Nor-Maali arbetar konstant och drivande med att förbättra samt skapa kvalitetsprodukter med minst möjliga miljöpåverkan.   Vi kan nu stolta presentera ännu en vattenbaserad kvalitetsprodukt med högteknisk nivå samt premium korrosionsbeständighet- Epocoat Aqua Primer.

Epocoat Aqua Primer är avsedd som grundfärg för målningssystem i korrosionsklasserna C2–C5 (ISO 12944-2). Produkten kan användas med både vattenbaserade och lösningsmedelsbaserade täckfärger. Epocoat Aqua Primer uppnår t.ex. korrosionsklass C5M med tvåskiktssystem tillsammans med Norepox Aqua DTM med en total filmtjocklek på 180 µm.

Hittills har produkten även testats som målningssystem, bland annat med den vattenbaserade polyuretanfärgen Normadur Aqua DTM, samt med de lösningsmedelsbaserade polyuretanfärgerna Normafine 40 HS och Normadur 65 HS och de lösningsmedelsbaserade epoxitäckfärgerna Norepox HS och Epocoat 210. Alla målningssystem uppnår korrosionsklass C4M med en standardfilmtjocklek på 180 µm. Med ett färgskikt med 80 µm filmtjocklek uppnår produkten korrosionsklass C3M.

Förutom stålytor kan Epocoat Aqua Primer även målas på aluminiumytor och galvaniserade stålytor.

Epocoat Aqua Primer – vattenbaserad epoxigrundfärg

Epocoat Aqua Primer – vattenbaserad epoxigrundfärg för krävande rostskyddsmålning.

Epocoat Aqua Primer är lätt att spruta och torkar snabbt

Epocoat Aqua Primer är en vattenbaserad epoxigrundfärg avsedd för stålkonstruktioner och produktmålning och är lätt att spruta. Sprutplymen är jämn och lämnar ingen färggräns. Epocoat Aqua Primer skapar en mycket jämn grund för täckfärg i målningssystem.

Epocoat Aqua Primer torkar snabbt. Grundfärgen kan målas över med sig själv efter tre timmar och med polyuretanfärger efter fyra timmar (+23 °C). Ett målningssystem som går upp till korrosionsklass C5M kan målas under ett arbetspass.

Det är behagligt att arbeta med Epocoat Aqua Primer eftersom produkten är så gott som luktfri.

Epocoat Aqua Primer är ett säkrare val för industrimålning

Epocoat Aqua Primer är designad för mer ansvarsfull målning med tanke på de tekniska egenskaperna. Tack vare det låga VOC-innehållet är Epocoat Aqua Primer ett säkrare alternativ för både miljön och användaren. Vattenbaserad färg minskar betydligt exponeringen för farliga ämnen, och explosionsrisken i lackeringsanläggningen minskar avsevärt då brandfarliga och explosiva ämnen nästan helt faller ur bruk.

Varför välja Epocoat Aqua Primer?

  • ETT VATTENBASERAT, MILJÖVÄNLIGARE OCH TRYGGARE ALTERNATIV
  • FÖR KRÄVANDE ANTIKORROSIONSMÅLNING
  • ANVÄNDARVÄNLIG – LÄTT ATT SPRUTA, NÄSTAN LUKTFRI
  • SNABBTORKANDE

Epocoat Aqua Primer – vattenbaserad epoxigrundfärg

Fakta bakom ytan: Epocoat Aqua Primer

  • HALVMATT VATTENBUREN EPOXIGRUNDFÄRG
  • VOLYMTORRHALT: 47 %
  • VOC: 55 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE: 5:1
  • BRUKSTID: 5 H
  • KULÖR: GRÅ (NSC S3500-N)

Önskar Ni mer information om Epocoat Aqua Primer är Ni välkomna att kontakta vår svenska försäljningsorganisation.

Epocoat Aqua Primer – vattenbaserad epoxigrundfärg

Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

14/6/2024 Normafloor Aqua är en vattenburen epoxifärg från Nor-Maali, CE-märkt och M1-godkänd, lämplig för betonggolv. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Kavamet ökar sin processeffektivitet med investeringar och Normathane 50 FD

13/6/2024 Verkstaden Kavamet har gjort betydande investeringar för att utveckla sin produktion genom att bygga en ny blästringsanläggning och måleriverkstad. Polyuretantäckfärgen Normathane 50 FD, som företaget använder, har också medfört många fördelar i processen.

Lär känna våra medarbetare:

11/6/2024 Nor-Maalis finska försäljningsteam erbjuder expertservice inom industrifärger. Försäljningschef Vesa Kolehmainen leder teamet, som inkluderar Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen och Ilia Stefanov. Teamet betonar samarbete och snabb, högkvalitativ kundservice, som anpassas sig till kundernas föränderliga behov. Nor-Maali värdesätter långvariga kundrelationer som återspeglar ömsesidigt förtroende.

EPD-miljödeklarationer för Nor-Maalis vattenbaserade produkter

6/6/2024 Nor-Maalis vattenbaserade produkter Epocoat Aqua Primer och Norecryl Aqua DTM är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Tidigare har Nor-Maalis produkter redan haft EPD-miljödeklaration för den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sju lösningsmedelsbaserade färger.

Nor-Maali har beviljats ett ISO 45001-certifikat

4/6/2024 Nor-Maali Oy:s arbetsmiljö- och säkerhetssystem är nu ISO 45001-certifierat. Att Nor-Maali Oy har erhållit ISO 45001-certifikatet är ett konkret bevis på det långsiktiga och effektiva arbete som har bedrivits inom företaget i fråga om arbetsmiljö och säkerhet under flera år.