Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

14/6/2024

Normafloor Aqua är en vattenburen epoxifärg från Nor-Maali, CE-märkt och M1-godkänd, lämplig för betonggolv. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Normafloor Aqua är ett ansvarsfullt val för betonggolv

Normafloor Aqua är utformad för mer ekologisk och säkrare målning med hänsyn till de tekniska egenskaperna. Tack vare sitt låga VOC-innehåll är Normafloor Aqua säker ansvarsfullt produktval, inte bara för miljön, utan även för användaren.

Vårt golvbeläggningssystem är designat för att skydda absorberande och hårda betonggolv mot lindrig mekanisk och kemisk påfrestning. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Normafloor Aqua torkar snabbt

Normafloor Aqua är avsedd att appliceras huvudsakligen som ett tvåskiktssystem. Det första skiktet färg stryks på golvet med hjälp av mohairroller eller målarpensel. Det andra skiktet bör helst appliceras nästa dag, men åtminstone inom 3 till 5 dagar beroende på förhållandena för att garantera tillräcklig vidhäftning mellan färgskikten. Målning utförs med mohairroller eller pensel. Produkten smälter mycket väl in med den äldre ytan, med milda målningskanter.

Normafloor Aqua torkar mycket snabbt. Den målade ytan är gångtorr efter bara sex timmar. Slutresultatet är en mycket plan yta. Eftersom den målade ytan är mycket hård och hållbar är den också lätt att rengöra.

Normafloor Aqua i industrimiljö

Normafloor Aqua passar som golvfärg för flera olika objekt. På denna bild har den applicerats på en fabrikskorridor som ett tvåskiktssystem med roller. I detta specifika område kommer golvet främst att utsättas för mekanisk påfrestning från trucktrafik och ibland för kemikalier som används vid rengöring.

Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

Normafloor Aqua målad på en fabrikskorridor.

 

Förutom industrimiljöer är Normafloor Aqua även en utmärkt golvfärg för många bostadsobjekt tack vare sin M1-klassificering. Detta innebär att den har låga emissioner och bidrar till en god inomhusluft.

Varför välja Normafloor Aqua?

 • ETT VATTENBASERAT OCH SÄKERT VAL FÖR BETONGGOLV
 • CE-CERTIFIERAD
 • M1-KLASSAD
 • ANVÄNDARVÄNLIG – SÅ GOTT SOM LUKTFRI
 • SNABBTORKANDE

FACTA BAKOM YTAN: Normafloor Aqua

 • HALVBLANK VATTENBUREN EPOXIFÄRG FÖR BETONGYTOR
 • VOLYMTORRHALT 46 %
 • VOC 55 G/L
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 4:1
 • BRUKSTID 1,5 H
 • STANDARD KULÖR: RAL 7032, RAL 7035, RAL 7038. ANDRA KULÖRER MED BEGRÄNSNING.

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

Kavamet ökar sin processeffektivitet med investeringar och Normathane 50 FD

13/6/2024 Verkstaden Kavamet har gjort betydande investeringar för att utveckla sin produktion genom att bygga en ny blästringsanläggning och måleriverkstad. Polyuretantäckfärgen Normathane 50 FD, som företaget använder, har också medfört många fördelar i processen.

Lär känna våra medarbetare:

11/6/2024 Nor-Maalis finska försäljningsteam erbjuder expertservice inom industrifärger. Försäljningschef Vesa Kolehmainen leder teamet, som inkluderar Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen och Ilia Stefanov. Teamet betonar samarbete och snabb, högkvalitativ kundservice, som anpassas sig till kundernas föränderliga behov. Nor-Maali värdesätter långvariga kundrelationer som återspeglar ömsesidigt förtroende.

EPD-miljödeklarationer för Nor-Maalis vattenbaserade produkter

6/6/2024 Nor-Maalis vattenbaserade produkter Epocoat Aqua Primer och Norecryl Aqua DTM är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Tidigare har Nor-Maalis produkter redan haft EPD-miljödeklaration för den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sju lösningsmedelsbaserade färger.

Nor-Maali har beviljats ett ISO 45001-certifikat

4/6/2024 Nor-Maali Oy:s arbetsmiljö- och säkerhetssystem är nu ISO 45001-certifierat. Att Nor-Maali Oy har erhållit ISO 45001-certifikatet är ett konkret bevis på det långsiktiga och effektiva arbete som har bedrivits inom företaget i fråga om arbetsmiljö och säkerhet under flera år.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.