Costa Smeraldan pinnassa Nor-maali Oy:n toimittamat maalit

20/12/2019

Meyer Turku lähetti perjantaina 6.12.2019 matkaan viimeisimmän varustamolla valmistuneen loistoristeilijän, Costa Smeraldan. Alus luovutettiin matkalle kohti Barcelonaa, johon matka taittuu maksimissaan 17 solmun nopeudella.


Alus on pinnoitettu Jotunin korkealuokkaisilla laivamaaleilla, joilla varmistetaan suojaus rankoissa merimatkustuksen olosuhteissa. Meyer Turku käyttää Nor-Maali Oy:n toimittamia Jotun-tuotteita muun muassa toimitusvarmuuden, nopeiden toimitusten ja tuotteiden alhaisten VOC-arvojen ansiosta.

Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys monella osa-alueella. Costa Smeralda on Turun telakan kolmas valmistama LNG-alus, eli aluksen polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua. Polttoaineen käytöstä ei tule päästöinä rikkioksidia eikä pienhiukkasia ja se vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää. Energiatehokkuutta on parannettu LED-valaistuksella, sähköjärjestelmään sähköä palauttavilla hisseillä ja aluksen moottorien tuottama lämpö kerätään ja hyödynnetään. Myös aluksen päivittäinen juomavesi tuotetaan merivedestä suolanpoiston avulla.


Lokakuun alussa Costa Smeraldalla tehtiin viikon mittainen merikokeilu lähelle Ruotsin Gotlantia. Merikokeilussa testataan asioita joita telakan omassa altaassa ei ole mahdollista testata, kuten laivan ohjautumista merellä.

Costa Smeraldan sisaralus Costa Toscanan on määrä valmistua Meyer Turun telakalta vuonna 2021.

Costa Smeralda

  • Pituus 337 metriä
  • Leveys 43 metriä
  • 17 kantta
  • 1 628 parvekkeellista hyttiä
  • 11 ravintolaa
  • Kolmen kannen mittainen esiintymisalue ”Colosseo”

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.