Costa Smeraldan pinnassa Nor-maali Oy:n toimittamat maalit

20/12/2019

Meyer Turku lähetti perjantaina 6.12.2019 matkaan viimeisimmän varustamolla valmistuneen loistoristeilijän, Costa Smeraldan. Alus luovutettiin matkalle kohti Barcelonaa, johon matka taittuu maksimissaan 17 solmun nopeudella.


Alus on pinnoitettu Jotunin korkealuokkaisilla laivamaaleilla, joilla varmistetaan suojaus rankoissa merimatkustuksen olosuhteissa. Meyer Turku käyttää Nor-Maali Oy:n toimittamia Jotun-tuotteita muun muassa toimitusvarmuuden, nopeiden toimitusten ja tuotteiden alhaisten VOC-arvojen ansiosta.

Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys monella osa-alueella. Costa Smeralda on Turun telakan kolmas valmistama LNG-alus, eli aluksen polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua. Polttoaineen käytöstä ei tule päästöinä rikkioksidia eikä pienhiukkasia ja se vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää. Energiatehokkuutta on parannettu LED-valaistuksella, sähköjärjestelmään sähköä palauttavilla hisseillä ja aluksen moottorien tuottama lämpö kerätään ja hyödynnetään. Myös aluksen päivittäinen juomavesi tuotetaan merivedestä suolanpoiston avulla.


Lokakuun alussa Costa Smeraldalla tehtiin viikon mittainen merikokeilu lähelle Ruotsin Gotlantia. Merikokeilussa testataan asioita joita telakan omassa altaassa ei ole mahdollista testata, kuten laivan ohjautumista merellä.

Costa Smeraldan sisaralus Costa Toscanan on määrä valmistua Meyer Turun telakalta vuonna 2021.

Costa Smeralda

  • Pituus 337 metriä
  • Leveys 43 metriä
  • 17 kantta
  • 1 628 parvekkeellista hyttiä
  • 11 ravintolaa
  • Kolmen kannen mittainen esiintymisalue ”Colosseo”