Costa Smeraldan pinnassa Nor-maali Oy:n toimittamat maalit

20/12/2019

Meyer Turku lähetti perjantaina 6.12.2019 matkaan viimeisimmän varustamolla valmistuneen loistoristeilijän, Costa Smeraldan. Alus luovutettiin matkalle kohti Barcelonaa, johon matka taittuu maksimissaan 17 solmun nopeudella.


Alus on pinnoitettu Jotunin korkealuokkaisilla laivamaaleilla, joilla varmistetaan suojaus rankoissa merimatkustuksen olosuhteissa. Meyer Turku käyttää Nor-Maali Oy:n toimittamia Jotun-tuotteita muun muassa toimitusvarmuuden, nopeiden toimitusten ja tuotteiden alhaisten VOC-arvojen ansiosta.

Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys monella osa-alueella. Costa Smeralda on Turun telakan kolmas valmistama LNG-alus, eli aluksen polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua. Polttoaineen käytöstä ei tule päästöinä rikkioksidia eikä pienhiukkasia ja se vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää. Energiatehokkuutta on parannettu LED-valaistuksella, sähköjärjestelmään sähköä palauttavilla hisseillä ja aluksen moottorien tuottama lämpö kerätään ja hyödynnetään. Myös aluksen päivittäinen juomavesi tuotetaan merivedestä suolanpoiston avulla.


Lokakuun alussa Costa Smeraldalla tehtiin viikon mittainen merikokeilu lähelle Ruotsin Gotlantia. Merikokeilussa testataan asioita joita telakan omassa altaassa ei ole mahdollista testata, kuten laivan ohjautumista merellä.

Costa Smeraldan sisaralus Costa Toscanan on määrä valmistua Meyer Turun telakalta vuonna 2021.

Costa Smeralda

  • Pituus 337 metriä
  • Leveys 43 metriä
  • 17 kantta
  • 1 628 parvekkeellista hyttiä
  • 11 ravintolaa
  • Kolmen kannen mittainen esiintymisalue ”Colosseo”

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022 Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.