Rikon A/S toimittaa nosturin Marseillen satamaan

23/10/2020

Latvialainen nostolaitteita valmistava Rikon A/S toimittaa suuren satamanosturin Marseillen satamaan (korkeus 46 m). Projektissa käytetty maalaussysteemi oli Barrier – Penguard Express ZP – Hardtop AX. Rikon A/S on latvialaisen jälleenmyyjämme Latfintexin asiakas.

Kyseiseen projektiin pääsi maalitoimittajaksi, jos yrityksellä on ranskalaisten instanssien OHGPI ja GEPI hyväksynnät. Hyväksytyn maalitoimittajan lisäksi myös maalari piti hyväksyttää projektiin. Hyväksynnät liittyvät takuukysymyksiin. Yksi valtuutetuista toimittajista on Jotun. Tässä projektissa yhteistyötä tehtiin Ranskan Jotunin kanssa, jotta hyväksynnät maalaukselle saatiin.

Käytetty maalaussysteemi oli Barrier – Penguard Express ZP – Hardtop AX. Systeemillä on edellä mainitut hyväksynnät. Maalaus suoritettiin Rikonilla Latviassa. Marseillessa tehdään ainoastaan tarvittavat korjausmaalaukset kuljetuksen ja kokoamisen jäljiltä. Maalausprosessin vaaditut tarkastukset suoritti Latfintexin Frosio-tarkastaja Andris Siksma.

Maalaussysteemi DFT (µm)
Barrier 60
Penguard Express ZP 200
Hardtop AX 60
Yhteensä 320

 

Rikon A/S toimittaa satamanosturin Marseillen satamaan

Nosturin osia. Kokoonpano tehdään Marseillessa.

Rikon A/S toimittaa satamanosturin Marseillen satamaan

 

 

 

 

 

 

 

Projektissa käytetyt tuotteet

Barrier on kaksikomponenttinen, polyamidikovetteinen sinkkiepoksimaali. Se sisältää runsaasti sinkkipölyä ja täyttää koostumukseltaan SSPC Paint 20 level 2:n vaatimukset. Tuote tarjoaa erittäin hyvän suojan korroosiota vastaan osana maalijärjestelmää. Käytetään pohjamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa.

Penguard Express ZP on kaksikomponenttinen, amiinikovetteinen epoksimaali. Tuote on nopeasti kuivuva, sinkkifosfaattipigmentoitu, korkeakuiva-ainepitoinen paksukalvomaali. Tuote on suunniteltu erityisesti uudisrakentamiseen, jossa on tärkeää, että tuotteet kuivuvat nopeasti käsittelykelpoisiksi ja uudelleenmaalattaviksi. Voidaan käyttää pohja-, väli- ja pintamaalina tai ainoana maalijärjestelmänä ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa. Voidaan käyttää, kun pinnan lämpötila on alle nolla astetta.

Hardtop AX on kaksikomponenttinen, korkeakuiva-ainepitoinen, kemiallisesti kovettuva, alifaattinen akryylipolyuretaanimaali. Tuotteen pinta on kiiltävä ja kiillon säilyvyys erittäin hyvä. Tuote kestää hyvin kemikaaleja. Tuote ei sisällä United States Environmental Protection Agency:n vaaralliset ilman epäpuhtaudet (HAPs) -listalla olevia luottimia. Pieniä määriä kyseisiä liuottimia voi tulla tiettyjen värien sävytyksen kautta. Käytetään pintamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa.

Rikon nosturi

Kuvassa ovat Rikonin painting teknology Ivanna Anisimova ja Latvian jälleenmyyjän Latfintexin myyntipäällikkö Maris Ozolins.

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.