Rikon A/S toimittaa nosturin Marseillen satamaan

23/10/2020

Latvialainen nostolaitteita valmistava Rikon A/S toimittaa suuren satamanosturin Marseillen satamaan (korkeus 46 m). Projektissa käytetty maalaussysteemi oli Barrier – Penguard Express ZP – Hardtop AX. Rikon A/S on latvialaisen jälleenmyyjämme Latfintexin asiakas.

Kyseiseen projektiin pääsi maalitoimittajaksi, jos yrityksellä on ranskalaisten instanssien OHGPI ja GEPI hyväksynnät. Hyväksytyn maalitoimittajan lisäksi myös maalari piti hyväksyttää projektiin. Hyväksynnät liittyvät takuukysymyksiin. Yksi valtuutetuista toimittajista on Jotun. Tässä projektissa yhteistyötä tehtiin Ranskan Jotunin kanssa, jotta hyväksynnät maalaukselle saatiin.

Käytetty maalaussysteemi oli Barrier – Penguard Express ZP – Hardtop AX. Systeemillä on edellä mainitut hyväksynnät. Maalaus suoritettiin Rikonilla Latviassa. Marseillessa tehdään ainoastaan tarvittavat korjausmaalaukset kuljetuksen ja kokoamisen jäljiltä. Maalausprosessin vaaditut tarkastukset suoritti Latfintexin Frosio-tarkastaja Andris Siksma.

Maalaussysteemi DFT (µm)
Barrier 60
Penguard Express ZP 200
Hardtop AX 60
Yhteensä 320

 

Rikon A/S toimittaa satamanosturin Marseillen satamaan

Nosturin osia. Kokoonpano tehdään Marseillessa.

Rikon A/S toimittaa satamanosturin Marseillen satamaan

 

 

 

 

 

 

 

Projektissa käytetyt tuotteet

Barrier on kaksikomponenttinen, polyamidikovetteinen sinkkiepoksimaali. Se sisältää runsaasti sinkkipölyä ja täyttää koostumukseltaan SSPC Paint 20 level 2:n vaatimukset. Tuote tarjoaa erittäin hyvän suojan korroosiota vastaan osana maalijärjestelmää. Käytetään pohjamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa.

Penguard Express ZP on kaksikomponenttinen, amiinikovetteinen epoksimaali. Tuote on nopeasti kuivuva, sinkkifosfaattipigmentoitu, korkeakuiva-ainepitoinen paksukalvomaali. Tuote on suunniteltu erityisesti uudisrakentamiseen, jossa on tärkeää, että tuotteet kuivuvat nopeasti käsittelykelpoisiksi ja uudelleenmaalattaviksi. Voidaan käyttää pohja-, väli- ja pintamaalina tai ainoana maalijärjestelmänä ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa. Voidaan käyttää, kun pinnan lämpötila on alle nolla astetta.

Hardtop AX on kaksikomponenttinen, korkeakuiva-ainepitoinen, kemiallisesti kovettuva, alifaattinen akryylipolyuretaanimaali. Tuotteen pinta on kiiltävä ja kiillon säilyvyys erittäin hyvä. Tuote kestää hyvin kemikaaleja. Tuote ei sisällä United States Environmental Protection Agency:n vaaralliset ilman epäpuhtaudet (HAPs) -listalla olevia luottimia. Pieniä määriä kyseisiä liuottimia voi tulla tiettyjen värien sävytyksen kautta. Käytetään pintamaalina ilmastorasitukselle altistuvissa kohteissa.

Rikon nosturi

Kuvassa ovat Rikonin painting teknology Ivanna Anisimova ja Latvian jälleenmyyjän Latfintexin myyntipäällikkö Maris Ozolins.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

15/8/2023 Perinteisesti teollisuusmaalauksessa maalaussysteemit on toteutettu kahden kerroksen maalauksella. Pohjamaalilla on luotu korroosioestokyky ja pintamaalilla haluttu ulkonäkö. Kertamaalijärjestelmien käyttö on kuitenkin yleistymässä, sillä ne tarjoavat säästöjä sekä ajassa että kustannuksissa.

Nor-Maalin teollisuusmaalien uutena jälleenmyyjänä Ruotsissa on aloittanut Swepa Stockholm

7/7/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas - Swepa Stockholm. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat nyt entistä laajemmin saatavilla, kun Swepa Stockholm liittyy osaksi Nor-Maalin verkostoa, joka kattaa jo 11 jälleenmyyjää Ruotsissa.

Arctian monitoimijäänmurtaja Nordica sai kuivatelakoinnissa uuden maalipinnan

19/6/2023 MSV Nordica, yksi Arctian omistamista jäänmurtajista, on tunnettu roolistaan Suomen talvimerenkulun turvaamisessa. Jäänmurtokauden loputtua Nordica huollettiin kuivatelakoinnissa Turun Korjaustelakalla toukokuun aikana. Jäissä kulkeva alus altistuu kovalle mekaaniselle rasitukselle ja huollossa mm. jäänmurtajan pohja ja kyljet saivat uuden kestävän maalipinnoitteen.