Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024

Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

EPD-ympäristöseloste

EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöseloste on standardoitu (EN 15804+A2 & ISO 14025 / ISO 21930) raportti, joka kertoo objektiivisesti, mistä tuote on valmistettu ja miten se vaikuttaa ympäristöön tuotteen koko elinkaaren ajan. EPD tarjoaa tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä (Global Warming Potential) sekä sen ympäristövaikutuksista ilmaan, maaperään ja vesistöihin.

EPD-ympäristöselosteet ovat vapaaehtoisia, mutta niiden käyttö kasvaa nopeasti rakennusalalla ympäristövaikutuksien tiedostamisen myötä. EPD:t tukevat hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja siten kestävää kehitystä mm. mahdollistamalla eri materiaalien ja tuotteiden ympäristövaikutusten vertailun. EPD:ssä esitettyjä tietoja voidaan käyttää tietolähteenä kansainvälisissä ympäristöluokitusjärjestelmissä, kuten LEED:ssä sekä BREEAM:ssä.

EPD-tuotteet

Nor-Maalin kahdeksalla tuoteella on nyt EPD-ympäristöseloste: vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä liuotinohenteisilla NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS, Norepox HS, Normafine 40 HS, Normafine 80 ja Normadur 65 HS maaleilla.

Vesiohenteinen Norepox Aqua DTM

Norepox Aqua DTM on nopeasti kuivuva epoksimaali, jolla on alhainen VOC-pitoisuus. Tuote sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä ja sitä suositellaan käytettäväksi pohja-, pinta- tai kertamaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C4. Norepox Aqua on helppo ruiskuttaa ja se muodostaa erittäin tasaisen pinnan. Norepox Aqua DTM on M1-hyväksytty.

Liuotinohenteiset epoksimaalit

EPD-ympäristöseloste on myönnetty Nor-Maalin neljälle liuotinohenteiselle epoksimaalille: NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS sekä Norepox HS. Kaikki neljä tuotetta ovat korkeakuiva-ainepitoisia maaleja, jotka kuivuvat erinomaisesti myös alhaisissa lämpötiloissa. NorECOat FD Primer ja NorECOat HS Primer ovat pohjamaaleja ja Noreguard HS ja Norepox HS pinta- ja yksikerrosmaaleja.

NorECOat FD Primer ja NorECOat HS Primer -tuotteita suositellaan käytettäviksi teräspintojen pohja- ja välimaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5. NorECOat HS Primer soveltuu kohteisiin, joissa edellytetään mastic–tyyppisten maalien käyttöä. Tuote soveltuu myös makea- ja merivesiupotukseen.

Pintamaaleista Noreguard HS sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä ja sillä voidaan maalata paksuja kalvoja. Norepox HS on erikoiskovettajaan perustuva epoksimaali, jolla on erinomaiset pinottavuusominaisuudet. Kumpikin tuote soveltuu kertamaaliksi rasitusluokkiin C2-C3 sekä pintamaaliksi rasitusluokkiin C2-C5.

Liuotinohenteiset polyuretaanimaalit

Nor-Maalin liuotinohenteisista polyuretaanimaaleista EPD-hyväksynnän ovat saaneet Normafine 80 ja Normadur 65 HS sekä nyt uutena tuotteena Normafine 40 HS. Kaikki kolme maalia ovat korkeakuiva-ainepitoisia tuotteita ja ne sisältävät ruosteenestopigmenttejä.

Tuotteet soveltuvat kertamaaleiksi rasitusluokkiin C2-C3 ja pintamaaleiksi rasitusluokkiin C2-C5. Normafine 40 HS puolikiiltävänä ja Normafine 80 kiiltävänä ovat loistavia vaihtoehtoja uusien kohteiden maalaukseen. Puolikiiltävä Normadur 65 HS taas soveltuu hyvin huoltomaaliksi vanhojen maalien päälle erittäin hyvän tartuntansa ansiosta.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste.

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.

Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla

12/12/2023 Nor-Maali tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman polyuretaanimaaleja teräspintojen korroosionestomaalaukseen. Maalauskohteiden värisävyt vaihtelevat vaaleista tummiin, mukaan lukien kirkkaat sävyt. Nor-Maalin polyuretaanimaaleissa myös kirkkailla keltaisilla ja punaisilla sävyillä on hyvä peittokyky.