Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024

Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

EPD-ympäristöseloste

EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöseloste on standardoitu (EN 15804+A2 & ISO 14025 / ISO 21930) raportti, joka kertoo objektiivisesti, mistä tuote on valmistettu ja miten se vaikuttaa ympäristöön tuotteen koko elinkaaren ajan. EPD tarjoaa tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä (Global Warming Potential) sekä sen ympäristövaikutuksista ilmaan, maaperään ja vesistöihin.

EPD-ympäristöselosteet ovat vapaaehtoisia, mutta niiden käyttö kasvaa nopeasti rakennusalalla ympäristövaikutuksien tiedostamisen myötä. EPD:t tukevat hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja siten kestävää kehitystä mm. mahdollistamalla eri materiaalien ja tuotteiden ympäristövaikutusten vertailun. EPD:ssä esitettyjä tietoja voidaan käyttää tietolähteenä kansainvälisissä ympäristöluokitusjärjestelmissä, kuten LEED:ssä sekä BREEAM:ssä.

EPD-tuotteet

Nor-Maalin kahdeksalla tuotteella on nyt EPD-ympäristöseloste: vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä liuotinohenteisilla NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS, Norepox HS, Normafine 40 HS, Normafine 80 ja Normadur 65 HS maaleilla.

Vesiohenteinen Norepox Aqua DTM

Norepox Aqua DTM on nopeasti kuivuva epoksimaali, jolla on alhainen VOC-pitoisuus. Tuote sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä ja sitä suositellaan käytettäväksi pohja-, pinta- tai kertamaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C4. Norepox Aqua on helppo ruiskuttaa ja se muodostaa erittäin tasaisen pinnan. Norepox Aqua DTM on M1-hyväksytty.

Liuotinohenteiset epoksimaalit

EPD-ympäristöseloste on myönnetty Nor-Maalin neljälle liuotinohenteiselle epoksimaalille: NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS sekä Norepox HS. Kaikki neljä tuotetta ovat korkeakuiva-ainepitoisia maaleja, jotka kuivuvat erinomaisesti myös alhaisissa lämpötiloissa. NorECOat FD Primer ja NorECOat HS Primer ovat pohjamaaleja ja Noreguard HS ja Norepox HS pinta- ja yksikerrosmaaleja.

NorECOat FD Primer ja NorECOat HS Primer -tuotteita suositellaan käytettäviksi teräspintojen pohja- ja välimaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5. NorECOat HS Primer soveltuu kohteisiin, joissa edellytetään mastic–tyyppisten maalien käyttöä. Tuote soveltuu myös makea- ja merivesiupotukseen.

Pintamaaleista Noreguard HS sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä ja sillä voidaan maalata paksuja kalvoja. Norepox HS on erikoiskovettajaan perustuva epoksimaali, jolla on erinomaiset pinottavuusominaisuudet. Kumpikin tuote soveltuu kertamaaliksi rasitusluokkiin C2-C3 sekä pintamaaliksi rasitusluokkiin C2-C5.

Liuotinohenteiset polyuretaanimaalit

Nor-Maalin liuotinohenteisista polyuretaanimaaleista EPD-hyväksynnän ovat saaneet Normafine 80 ja Normadur 65 HS sekä nyt uutena tuotteena Normafine 40 HS. Kaikki kolme maalia ovat korkeakuiva-ainepitoisia tuotteita ja ne sisältävät ruosteenestopigmenttejä.

Tuotteet soveltuvat kertamaaleiksi rasitusluokkiin C2-C3 ja pintamaaleiksi rasitusluokkiin C2-C5. Normafine 40 HS puolikiiltävänä ja Normafine 80 kiiltävänä ovat loistavia vaihtoehtoja uusien kohteiden maalaukseen. Puolikiiltävä Normadur 65 HS taas soveltuu hyvin huoltomaaliksi vanhojen maalien päälle erittäin hyvän tartuntansa ansiosta.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste.

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.