Jotacote Universal S120 maailmanlaajuisille markkinoille

23/12/2020

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n, maailman ensimmäisen PSPC-hyväksytyn liuotinvapaan kertamaalin, maailmanlaajuisesti. Tuotetta on jo käytetty Koillis-Aasian ja Länsi-Euroopan johtavilla telakoilla vuodesta 2017 lähtien. Sitä on maalattu 12 toimitettuun sekä kuuteen valmistuvaan alukseen. Lisäksi neljä muuta projektia on varmistettu. Yleispohjamaalina Jotacote Universal S120:stä voidaan käyttää useimmilla alueilla aluksissa ja se on yhteensopiva useimpien pintamaalien, pohjamaalien ja erilaisten shopprimereiden kanssa yksinkertaistaen tuotantoprosessia.

Liuotinvapaa tuote – merkittävä vähennys VOC-päästöihin

Jotacote Universal S120 on liuotinvapaa pohjamaali, jonka VOC-päästöt ovat vain 8 g/L. Maali noudattaa CEPE:n määrittämää liuotinvapaan tuotteen määritelmää. Jotacote Universal S120 vastaa EU:n VOC-liuottimia koskevaa direktiiviä (1999/13) sisältämällä raaka-aineita, joiden kiehumispiste on yli 250 °C.

Laivanrakennuksessa noin 60-70% uudisrakennusprojektin kokonaismaalimäärästä on epoksipohjamaaleja. Liuotinvapaana tuotteena Jotacote Universal S120 voi vähentää merkittävästi VOC- ja CO2-päästöjä. Myös tulipalon riski on huomattavasti pienempi liuotinvapaalla tuotteella.

Kertamaali painolastitankeille – parempi tuotantotehokkuus

Jotacote Universal S120 – liuotinvapaa PSPC-hyväksytty kertamaalijärjestelmä – yksinkertaistaa painolastitankkien maalausta ja säästää aikaa 43%. Jotacote Universal S120 parantaa siis merkittävästi tuotannon tehokkuutta.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Jotacote Universal S120 säästää 43% aikaa painolastitankkien maalauksessa. (https://jotunimages.azureedge.net/images/image/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

CovalloxTM Teknologia – Maksimaalinen suoja korroosiota vastaan

Covallox™ Teknologia on patenttihakemusvaiheessa oleva ensimmäinen laatuaan markkinoilla oleva ratkaisu, joka sisältää kovalenttisia sidoksia tavallisten epoksin vetysidosten lisäksi.

Tyypillisessä epoksimaalissa sähkömagneettiset vetysidokset muodostavat tarvittavan tartunnan maalin ja teräksen välille. Jotun Covallox™ Teknologia vahvistaa tartuntaa kovalenttisilla sidoksilla, jotka ovat kymmenen kertaa vetysidoksia vahvempia. Ajan myötä vesi syrjäyttää tyypillisen epoksimaalin teräksen pinnasta korvaamalla niiden väliset vetysidokset. Tämä johtaisi korroosion leviämiseen maalin alla. Covallox™ Teknologian tapauksessa vesi ei pysty syrjäyttämään kovalenttisia sidoksia, mikä vähentää merkittävästi korroosioriskiä.

Covallox™ Teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevan tartunnan alustaan tarjoten kestävyyttä ja korroosionkestoa. Se tarjoaa elinikäistä suojaa aluksille, erityisesti painolastitankeissa, mikä johtaa kustannusetuihin.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Covallox™ Teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen. (https://jotunimages.azureedge.net/images/images/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

Jotacote Universal S120 on saatavilla nyt Nor-Maalin kautta Suomessa ja Baltiassa.

Lisätietoja:
marine@nor-maali.fi

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia

12/7/2021 Jotun Hull Skating Solutions pitää aluksen rungon puhtaana ja minimoi siten suorituskyvyn häviöt. Samalla hiilijalanjälki pienenee.

Valmistatko teräsrakenteita Ruotsin markkinalle? Nor-Maalin teollisuusmaaleista löytyvät ratkaisut SundaHus ja Byggvarubedömningen hyväksynnöillä.

30/6/2021 Kattava valikoima Nor-Maalin teollisuusmaaleista on hyväksytty SundaHus ja Byggvarubedömningen -kriteerein.

Nor-Maalin tuotekehityskemisti Lena Ammosova kertoo vesiohenteisen epoksimaalin Norepox Aqua DTM:n kehitystyöstä

23/6/2021 Lena Ammosova työskentelee Nor-Maalin laboratoriossa tuotekehityskemistinä. Tässä artikkelissa hän kertoo vesiohenteisen kertamaalin Norepox Aqua DTM:n kehitystyöstä.

Nor-Maali vahvistaa organisaatiotaan Ruotsissa – Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi

10/6/2021 Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi 1.6.2021 alkaen Nor-Maalin Ruotsin organisaatioon.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021 Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.