Jotacote Universal S120 maailmanlaajuisille markkinoille

23/12/2020

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n, maailman ensimmäisen PSPC-hyväksytyn liuotinvapaan kertamaalin, maailmanlaajuisille markkinoille. Tuotetta on jo käytetty Koillis-Aasian ja Länsi-Euroopan johtavilla telakoilla vuodesta 2017 lähtien. Sitä on maalattu 12 toimitettuun sekä kuuteen valmistuvaan alukseen. Lisäksi neljä muuta projektia on varmistettu. Yleispohjamaalina Jotacote Universal S120:stä voidaan käyttää useimmilla alueilla aluksissa ja se on yhteensopiva useimpien pintamaalien, pohjamaalien ja erilaisten shopprimereiden kanssa yksinkertaistaen tuotantoprosessia.

Liuotinvapaa tuote – merkittävä vähennys VOC-päästöihin

Jotacote Universal S120 on liuotinvapaa pohjamaali, jonka VOC-päästöt ovat vain 8 g/L. Maali noudattaa CEPE:n määrittämää liuotinvapaan tuotteen määritelmää. Jotacote Universal S120 noudattaa EU:n VOC-liuottimia koskevaa direktiiviä (1999/13)  sisältämällä raaka-aineita, joiden kiehumispiste on yli 250 °C.

Laivanrakennuksessa noin 60-70% uudisrakennusprojektin kokonaismaalimäärästä on epoksipohjamaaleja. Liuotinvapaana tuotteena Jotacote Universal S120 voi vähentää merkittävästi VOC- ja CO2-päästöjä. Myös tulipalon riski on huomattavasti pienempi liuotinvapaalla tuotteella.

Kertamaali painolastitankeille – parempi tuotantotehokkuus

Jotacote Universal S120 – liuotinvapaa PSPC-hyväksytty kertamaalijärjestelmä – yksinkertaistaa painolastitankkien maalausta ja säästää aikaa 43%. Jotacote Universal S120 parantaa siis merkittävästi tuotannon tehokkuutta.

Jotacote Universal S120 säästää aikaa ja kustannuksia painolastitankkien maalauksessa.

Jotacote Universal S120 säästää 43% aikaa painolastitankkien maalauksessa. (https://jotunimages.azureedge.net/images/image/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

CovalloxTM Teknologia – Maksimaalinen suoja korroosiota vastaan

Covallox™ Teknologia on patenttihakemusvaiheessa oleva ensimmäinen laatuaan markkinoilla oleva ratkaisu, joka sisältää kovalenttisia sidoksia tavallisten epoksin vetysidosten lisäksi.

Tyypillisessä epoksimaalissa sähkömagneettiset vetysidokset muodostavat tarvittavan tartunnan maalin ja teräksen välille. Jotun Covallox™ Teknologia vahvistaa tartuntaa kovalenttisilla sidoksilla, jotka ovat kymmenen kertaa vetysidoksia vahvempia. Ajan myötä vesi syrjäyttää tyypillisen epoksimaalin teräksen pinnasta korvaamalla niiden väliset vetysidokset. Tämä johtaisi korroosion leviämiseen maalin alla. Covallox™ Teknologian tapauksessa vesi ei pysty syrjäyttämään kovalenttisia sidoksia, mikä vähentää merkittävästi korroosioriskiä.

Covallox™ Teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevan tartunnan alustaan tarjoten kestävyyttä ja korroosionkestoa Se tarjoaa elinikäistä suojaa aluksille, erityisesti painolastitankeissa, joka johtaa kustannusetuihin.

Covallox ™ teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen.

Covallox™ Teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen. (https://jotunimages.azureedge.net/images/images/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jotacote Universal S120 on saatavilla nyt Nor-Maalin kautta Suomessa ja Baltiassa.

Lisätietoja:
marine@nor-maali.fi

Mardi Grasin teräspinnat on maalattu Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

18/1/2021 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Mardi Gras -loistoristeilijän keskellä koronakriisiä. Teräspintojen maalit Mardi Gras -alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.

Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla jo seitsemältä jakelijalta Ruotsissa

3/12/2020 Olemme jälleen laajentaneet toimintaamme ja Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla jo seitsemältä jakelijalta Ruotsissa. Olemme solmineet kaksi uutta jälleenmyyntisopimusta. Jälleenmyyjäverkostoomme ovat liittyneet Färg & Bygg i Malmö AB Malmöstä and Syntema i Arbrå AB Arbråsta.

Nor-Maali on avannut venäjänkieliset verkkosivut

29/10/2020 Nor-Maali on avannut venäjänkieliset verkkosivut palvelemaan kasvavaa venäläistä asiakaskuntaa.

Nor-Maali parantaa myyntiverkostoaan Ruotsissa – Oma varasto Tukholmaan

29/10/2020 Nor-Maali parantaa myyntiverkostoaan Ruotsissa ja on avannut oman varaston Tukholmaan. Ruotsissa olevalla varastolla pyritään nostamaan palvelutasoa ja parantamaan toimitusnopeutta paikallisten asiakkaiden ja jälleenmyyjien tarpeisiin.

Oü Nor-Maali – Nopeaa palvelua Baltiassa

28/10/2020 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali perustettiin vuonna 2015 palvelemaan Baltian markkinoita. Nor-Maali haluaa tytäryhtiönsä avulla varmistaa nopean ja joustavan palvelun näillä markkinoilla. Tärkeässä osassa toimintaa ovat asiakkaiden kuunteleminen, tekninen tuki sekä käytännönläheinen neuvonta.