Jotacote Universal S120 maailmanlaajuisille markkinoille

23/12/2020

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n, maailman ensimmäisen PSPC-hyväksytyn liuotinvapaan kertamaalin, maailmanlaajuisesti. Tuotetta on jo käytetty Koillis-Aasian ja Länsi-Euroopan johtavilla telakoilla vuodesta 2017 lähtien. Sitä on maalattu 12 toimitettuun sekä kuuteen valmistuvaan alukseen. Lisäksi neljä muuta projektia on varmistettu. Yleispohjamaalina Jotacote Universal S120:stä voidaan käyttää useimmilla alueilla aluksissa ja se on yhteensopiva useimpien pintamaalien, pohjamaalien ja erilaisten shopprimereiden kanssa yksinkertaistaen tuotantoprosessia.

Liuotinvapaa tuote – merkittävä vähennys VOC-päästöihin

Jotacote Universal S120 on liuotinvapaa pohjamaali, jonka VOC-päästöt ovat vain 8 g/L. Maali noudattaa CEPE:n määrittämää liuotinvapaan tuotteen määritelmää. Jotacote Universal S120 vastaa EU:n VOC-liuottimia koskevaa direktiiviä (1999/13) sisältämällä raaka-aineita, joiden kiehumispiste on yli 250 °C.

Laivanrakennuksessa noin 60-70% uudisrakennusprojektin kokonaismaalimäärästä on epoksipohjamaaleja. Liuotinvapaana tuotteena Jotacote Universal S120 voi vähentää merkittävästi VOC- ja CO2-päästöjä. Myös tulipalon riski on huomattavasti pienempi liuotinvapaalla tuotteella.

Kertamaali painolastitankeille – parempi tuotantotehokkuus

Jotacote Universal S120 – liuotinvapaa PSPC-hyväksytty kertamaalijärjestelmä – yksinkertaistaa painolastitankkien maalausta ja säästää aikaa 43%. Jotacote Universal S120 parantaa siis merkittävästi tuotannon tehokkuutta.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Jotacote Universal S120 säästää 43% aikaa painolastitankkien maalauksessa. (https://jotunimages.azureedge.net/images/image/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

CovalloxTM Teknologia – Maksimaalinen suoja korroosiota vastaan

Covallox™ Teknologia on patenttihakemusvaiheessa oleva ensimmäinen laatuaan markkinoilla oleva ratkaisu, joka sisältää kovalenttisia sidoksia tavallisten epoksin vetysidosten lisäksi.

Tyypillisessä epoksimaalissa sähkömagneettiset vetysidokset muodostavat tarvittavan tartunnan maalin ja teräksen välille. Jotun Covallox™ Teknologia vahvistaa tartuntaa kovalenttisilla sidoksilla, jotka ovat kymmenen kertaa vetysidoksia vahvempia. Ajan myötä vesi syrjäyttää tyypillisen epoksimaalin teräksen pinnasta korvaamalla niiden väliset vetysidokset. Tämä johtaisi korroosion leviämiseen maalin alla. Covallox™ Teknologian tapauksessa vesi ei pysty syrjäyttämään kovalenttisia sidoksia, mikä vähentää merkittävästi korroosioriskiä.

Covallox™ Teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevan tartunnan alustaan tarjoten kestävyyttä ja korroosionkestoa. Se tarjoaa elinikäistä suojaa aluksille, erityisesti painolastitankeissa, mikä johtaa kustannusetuihin.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Covallox™ Teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen. (https://jotunimages.azureedge.net/images/images/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

Jotacote Universal S120 on saatavilla nyt Nor-Maalin kautta Suomessa ja Baltiassa.

Lisätietoja:
marine@nor-maali.fi

Tallinkin MyStar maalattiin Nor-Maalin toimittamilla maaleilla

3/1/2023 Rauma Marine Construction on luovuttanut asiakkaalleen Tallinkille MyStar –matkustaja-autolautan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin maaleilla. Käytössä olleita tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop XPF ja Marathon IQ2.

Nor-Maalin jälleenmyyjäverkosto laajeni Tanskaan!

13/12/2022 Nor-Maalin jälleenmyyjäverkostoon on liittynyt uusimpana tulokkaana Sadolin Glostrup A/S. Tämän yhteistyön myötä Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla nyt myös Tanskassa.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022 Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.