Jotacote Universal S120 maailmanlaajuisille markkinoille

23/12/2020

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n, maailman ensimmäisen PSPC-hyväksytyn liuotinvapaan kertamaalin, maailmanlaajuisesti. Tuotetta on jo käytetty Koillis-Aasian ja Länsi-Euroopan johtavilla telakoilla vuodesta 2017 lähtien. Sitä on maalattu 12 toimitettuun sekä kuuteen valmistuvaan alukseen. Lisäksi neljä muuta projektia on varmistettu. Yleispohjamaalina Jotacote Universal S120:stä voidaan käyttää useimmilla alueilla aluksissa ja se on yhteensopiva useimpien pintamaalien, pohjamaalien ja erilaisten shopprimereiden kanssa yksinkertaistaen tuotantoprosessia.

Liuotinvapaa tuote – merkittävä vähennys VOC-päästöihin

Jotacote Universal S120 on liuotinvapaa pohjamaali, jonka VOC-päästöt ovat vain 8 g/L. Maali noudattaa CEPE:n määrittämää liuotinvapaan tuotteen määritelmää. Jotacote Universal S120 vastaa EU:n VOC-liuottimia koskevaa direktiiviä (1999/13) sisältämällä raaka-aineita, joiden kiehumispiste on yli 250 °C.

Laivanrakennuksessa noin 60-70% uudisrakennusprojektin kokonaismaalimäärästä on epoksipohjamaaleja. Liuotinvapaana tuotteena Jotacote Universal S120 voi vähentää merkittävästi VOC- ja CO2-päästöjä. Myös tulipalon riski on huomattavasti pienempi liuotinvapaalla tuotteella.

Kertamaali painolastitankeille – parempi tuotantotehokkuus

Jotacote Universal S120 – liuotinvapaa PSPC-hyväksytty kertamaalijärjestelmä – yksinkertaistaa painolastitankkien maalausta ja säästää aikaa 43%. Jotacote Universal S120 parantaa siis merkittävästi tuotannon tehokkuutta.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Jotacote Universal S120 säästää 43% aikaa painolastitankkien maalauksessa. (https://jotunimages.azureedge.net/images/image/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

CovalloxTM Teknologia – Maksimaalinen suoja korroosiota vastaan

Covallox™ Teknologia on patenttihakemusvaiheessa oleva ensimmäinen laatuaan markkinoilla oleva ratkaisu, joka sisältää kovalenttisia sidoksia tavallisten epoksin vetysidosten lisäksi.

Tyypillisessä epoksimaalissa sähkömagneettiset vetysidokset muodostavat tarvittavan tartunnan maalin ja teräksen välille. Jotun Covallox™ Teknologia vahvistaa tartuntaa kovalenttisilla sidoksilla, jotka ovat kymmenen kertaa vetysidoksia vahvempia. Ajan myötä vesi syrjäyttää tyypillisen epoksimaalin teräksen pinnasta korvaamalla niiden väliset vetysidokset. Tämä johtaisi korroosion leviämiseen maalin alla. Covallox™ Teknologian tapauksessa vesi ei pysty syrjäyttämään kovalenttisia sidoksia, mikä vähentää merkittävästi korroosioriskiä.

Covallox™ Teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevan tartunnan alustaan tarjoten kestävyyttä ja korroosionkestoa. Se tarjoaa elinikäistä suojaa aluksille, erityisesti painolastitankeissa, mikä johtaa kustannusetuihin.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Covallox™ Teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen. (https://jotunimages.azureedge.net/images/images/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

Jotacote Universal S120 on saatavilla nyt Nor-Maalin kautta Suomessa ja Baltiassa.

Lisätietoja:
marine@nor-maali.fi

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.

Normafine 40 HS:lle EPD-ympäristöseloste

15/3/2024 Nor-Maalin liuotinohenteinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali on saanut EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä kuudella liuotinohenteisella maalilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.