Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021

Nor-Maali tarjoaa Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.

NORSOK M-501 standardi asettaa vaatimukset offshore-rakenteissa käytettyjen pintakäsittelymateriaalien valinnalle, pinnan esikäsittelylle, suojapinnoitteen levitysmenetelmille ja tarkastukselle. Järjestelmän tavoitteena on suojata asennus mahdollisimman vähäisellä huoltotarpeella. Nämä maalausjärjestelmät ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa vaativissa teollisissa kohteissa, koska Norsok M-501 järjestelmä 1 täyttää ISO 12944-9 CX -vaatimukset.

Norjan öljyteollisuus kehitti NORSOK-standardit riittävän turvallisuuden ja kustannustehokkuuden varmistamiseksi öljyteollisuuden kehitykselle ja toiminnalle. Osa vuonna 1994 aloitettua hanketta oli offshore-rakenteiden pinnoitteita koskevan standardin kehittäminen. Uuden standardin oli tarkoitus korvata öljy-yhtiöiden omia spesifikaatiota ja yhtenäistää käytäntöjä sekä käytettyjä pinnoitejärjestelmiä. Hankkeen tuloksena luotiin NORSOK M-501 standardi: Surface preparation and protective coating. Maalien lisäksi standardi kattaa myös metallipinnoiteet ja ruiskutettavien passiivisten palosuojapinnoitteiden levityksen.

NORSOK M-501 -standardi jakaa maaliyhdistelmät yhdeksään ryhmään käyttökohteiden mukaan. Kullekin ryhmälle esitetään esimerkkiyhdistelmiä sekä vaatimukset systeemin kestosta. NORSOK M-501 -standardin vaatimukset täyttävät maaliyhdistelmät soveltuvat offshore-rakenteisiin, mutta myös muihin vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuihin rakenteisiin, joissa maaliyhdistelmältä vaaditaan hyviä korroosionesto-ominaisuuksia ja pitkää kestoikää. Norsok M-501 projekteissa tarkastajalta vaaditaan Frosio-sertifikaatti. Nor-Maali pystyy tarjoamaan teknistä tukea ja tarkastuspalveluita näihin projekteihin.

Jotunin tarjoamat yhdeksän NORSOK M-501-standardin mukaista järjestelmää löydät TÄÄLTÄ. JMC Technical Service Manager Petri Hirvensalo auttaa mielellään, mikäli tarvitset lisätietoa.

Jotun Hull Skating Solutions puhdistaa alusten rungot ja pienentää polttoainekustannuksia

12/7/2021 Jotun Hull Skating Solutions pitää aluksen rungon puhtaana ja minimoi siten suorituskyvyn häviöt. Samalla hiilijalanjälki pienenee.

Valmistatko teräsrakenteita Ruotsin markkinalle? Nor-Maalin teollisuusmaaleista löytyvät ratkaisut SundaHus ja Byggvarubedömningen hyväksynnöillä.

30/6/2021 Kattava valikoima Nor-Maalin teollisuusmaaleista on hyväksytty SundaHus ja Byggvarubedömningen -kriteerein.

Nor-Maalin tuotekehityskemisti Lena Ammosova kertoo vesiohenteisen epoksimaalin Norepox Aqua DTM:n kehitystyöstä

23/6/2021 Lena Ammosova työskentelee Nor-Maalin laboratoriossa tuotekehityskemistinä. Tässä artikkelissa hän kertoo vesiohenteisen kertamaalin Norepox Aqua DTM:n kehitystyöstä.

Nor-Maali vahvistaa organisaatiotaan Ruotsissa – Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi

10/6/2021 Anna Strindlund on nimitetty aluemyyntipäälliköksi 1.6.2021 alkaen Nor-Maalin Ruotsin organisaatioon.

Norepox Aqua DTM – vesiohenteinen epoksimaali takaa kestävyyden ympäristöystävällisesti

31/5/2021 Vaativat olosuhteet asettavat pintaa suojaavalle maalille korkeat kriteerit, eivätkä vain sen teknisille ominaisuuksille, vaan myös sen ympäristövaikutusten suhteen. Meillä onkin ilo esitellä Norepox Aqua DTM, ensimmäinen vesiohenteinen epoksimaalimme, joka paitsi vastaa ympäristöhaasteisiin myös yltää liuotinohenteisten verrokkiensa tasolle niin helppokäyttöisyydessään kuin korroosionkestävyydessään.