Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021

Nor-Maali tarjoaa Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.

NORSOK M-501 standardi asettaa vaatimukset offshore-rakenteissa käytettyjen pintakäsittelymateriaalien valinnalle, pinnan esikäsittelylle, suojapinnoitteen levitysmenetelmille ja tarkastukselle. Järjestelmän tavoitteena on suojata asennus mahdollisimman vähäisellä huoltotarpeella. Nämä maalausjärjestelmät ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa vaativissa teollisissa kohteissa, koska Norsok M-501 järjestelmä 1 täyttää ISO 12944-9 CX -vaatimukset.

Norjan öljyteollisuus kehitti NORSOK-standardit riittävän turvallisuuden ja kustannustehokkuuden varmistamiseksi öljyteollisuuden kehitykselle ja toiminnalle. Osa vuonna 1994 aloitettua hanketta oli offshore-rakenteiden pinnoitteita koskevan standardin kehittäminen. Uuden standardin oli tarkoitus korvata öljy-yhtiöiden omia spesifikaatiota ja yhtenäistää käytäntöjä sekä käytettyjä pinnoitejärjestelmiä. Hankkeen tuloksena luotiin NORSOK M-501 standardi: Surface preparation and protective coating. Maalien lisäksi standardi kattaa myös metallipinnoiteet ja ruiskutettavien passiivisten palosuojapinnoitteiden levityksen.

NORSOK M-501 -standardi jakaa maaliyhdistelmät yhdeksään ryhmään käyttökohteiden mukaan. Kullekin ryhmälle esitetään esimerkkiyhdistelmiä sekä vaatimukset systeemin kestosta. NORSOK M-501 -standardin vaatimukset täyttävät maaliyhdistelmät soveltuvat offshore-rakenteisiin, mutta myös muihin vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuihin rakenteisiin, joissa maaliyhdistelmältä vaaditaan hyviä korroosionesto-ominaisuuksia ja pitkää kestoikää. Norsok M-501 projekteissa tarkastajalta vaaditaan Frosio-sertifikaatti. Nor-Maali pystyy tarjoamaan teknistä tukea ja tarkastuspalveluita näihin projekteihin.

Jotunin tarjoamat yhdeksän NORSOK M-501-standardin mukaista järjestelmää löydät TÄÄLTÄ. JMC Technical Service Manager Petri Hirvensalo auttaa mielellään, mikäli tarvitset lisätietoa.

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.