Jotun NORSOK M-501 standardin mukaiset maalausjärjestelmät

8/4/2021

Nor-Maali tarjoaa Suomen ja Baltian markkinoille Jotunin tuotteilla toteutettavia NORSOK M-501 standardin mukaisia maalausjärjestelmiä offshore-rakenteiden korroosiosuojaukseen.

NORSOK M-501 standardi asettaa vaatimukset offshore-rakenteissa käytettyjen pintakäsittelymateriaalien valinnalle, pinnan esikäsittelylle, suojapinnoitteen levitysmenetelmille ja tarkastukselle. Järjestelmän tavoitteena on suojata asennus mahdollisimman vähäisellä huoltotarpeella. Nämä maalausjärjestelmät ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa vaativissa teollisissa kohteissa, koska Norsok M-501 järjestelmä 1 täyttää ISO 12944-9 CX -vaatimukset.

Norjan öljyteollisuus kehitti NORSOK-standardit riittävän turvallisuuden ja kustannustehokkuuden varmistamiseksi öljyteollisuuden kehitykselle ja toiminnalle. Osa vuonna 1994 aloitettua hanketta oli offshore-rakenteiden pinnoitteita koskevan standardin kehittäminen. Uuden standardin oli tarkoitus korvata öljy-yhtiöiden omia spesifikaatiota ja yhtenäistää käytäntöjä sekä käytettyjä pinnoitejärjestelmiä. Hankkeen tuloksena luotiin NORSOK M-501 standardi: Surface preparation and protective coating. Maalien lisäksi standardi kattaa myös metallipinnoiteet ja ruiskutettavien passiivisten palosuojapinnoitteiden levityksen.

NORSOK M-501 -standardi jakaa maaliyhdistelmät yhdeksään ryhmään käyttökohteiden mukaan. Kullekin ryhmälle esitetään esimerkkiyhdistelmiä sekä vaatimukset systeemin kestosta. NORSOK M-501 -standardin vaatimukset täyttävät maaliyhdistelmät soveltuvat offshore-rakenteisiin, mutta myös muihin vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuihin rakenteisiin, joissa maaliyhdistelmältä vaaditaan hyviä korroosionesto-ominaisuuksia ja pitkää kestoikää. Norsok M-501 projekteissa tarkastajalta vaaditaan Frosio-sertifikaatti. Nor-Maali pystyy tarjoamaan teknistä tukea ja tarkastuspalveluita näihin projekteihin.

Jotunin tarjoamat yhdeksän NORSOK M-501-standardin mukaista järjestelmää löydät TÄÄLTÄ. JMC Technical Service Manager Petri Hirvensalo auttaa mielellään, mikäli tarvitset lisätietoa.

Nor-Maalin vesiohenteiset teollisuusmaalit uudistavat teollista maalausta

26/10/2023 Vesiohenteiset teollisuusmaalit ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille liuotinohenteisille maaleille. Niiden suosio on vähitellen kasvanut teollisuusmaalauksessa, jossa on tärkeää minimoida VOC-päästöt. Metallipinnoille tarkoitetut vesiohenteiset teollisuusmaalit tarjoavat useita etuja käyttäjille.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023 Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.