Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022

Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

Monet toimijat yrittävät tällä hetkellä laskea maalauskustannuksia mm. laskemalla maalaamon lämpötilaa sekä vähentämällä uunien käyttöä. Normafine 40 HS on toimiva tuote myös alhaisempiin lämpötiloihin.

Normafine 40 HS kuivuu nopeasti sekä huoneenlämpötilassa että alhaisemmissa lämpötiloissa. Tuote toimii jopa 0 °C asteessa. Tuotteen pinta on tarpeeksi kova pakattavaksi seuraavana aamuna maalauksesta. Korjausmaalauksen tarve vähenee.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali.

Kertamaalina C3-korroosioluokkaan

Yksi tapa pienentää maalauskustannuksia on vaihtaa useamman maalikerroksen maalaussysteemi kertamaaliin. Tässäkin tapauksessa Normafine 40 HS tarjoaa käyttäjälle tärkeän edun.

Normafine 40 HS sisältää korroosionestopigmenttejä ja sitä voidaan käyttää kertamaalina rasitusluokissa C2-C3. Tuote läpäisee C3M-rasitusluokan 120 µm kuivakalvolla. Korroosioneston lisäksi Normafine 40 HS tarjoaa polyuretaanimaalina hyvän säänkestävyyden. Epoksi-polyuretaanisysteemissä tuotetta käytetään epoksipohjamaalin kanssa rasitusluokissa C2-C5.

Kustannustehokas tuote maalausprosessiin

Normafine 40 HS:n maalausominaisuudet ovat hyvät ja maali on helppo ruiskuttaa. Tuotteen ruiskutusviuhka on tasainen ja pölyäminen vähäistä. Normafine 40 HS:llä voi ruiskuttaa myös paksuja kalvoja (160 μm DFT).

Jos etsit kustannustehokasta, korkeakuiva-ainepitoista, puolikiiltävää polyuretaanimaalia, olet löytänyt sen: Normafine 40 HS on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Tuote toimii haastavammissakin olosuhteissa ja takaa luotettavan lopputuloksen.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Normafine 40 HS maalattuna Jämsän Maalimestareilla Jyväskylässä sijaitsevaan projektiin. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Miksi valita Normafine 40 HS?

 • NOPEA KUIVUMINEN – MYÖS ALHAISEMMISSA LÄMPÖTILOISSA
 • KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS – ALHAISEMPI VOC-PITOISUUS
 • HYVÄ KORROOSIONESTOKYKY – KERTAMAALILLA HALUTTUUN RASITUSLUOKKAAN
 • HELPPO RUISKUTTAA – MYÖS KORKEAT KALVONPAKSUUDET (160 µm DFT)
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Kavametin valmistama putkisilta on maalattu Normafine 40 HS:llä.

Faktoja pinnan takaa: NORMAFINE 40 HS

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIPOLYURETAANIMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C3
 • KUIVA-AINETILAVUUS 66%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 9:1
 • KÄYTTÖAIKA: 1 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Carnival Celebration -loistoristeilijän teräspinnat maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

10/11/2022 Meyer Turun telakka on luovuttanut asiakkaalleen Carnival Corporationille Carnival Celebration -loistoristeilijän. Teräspintojen maalit alukseen toimitti Nor-Maali Oy yhdessä Jotunin kanssa. Käytettyjä tuotteita olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX, Baltoflake ja Chemflake Special.

Norecryl 50: säänkestävä vaihtoehto epoksimaalille – ilman isosyanaattia

14/10/2022 Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Kestävä maalipinta säiliöihin ja putkistoihin – huoltomaalaus Normadur 65 HS:llä

27/9/2022 Nord Terminal Paldiskin öljytuoteterminaalin säiliöt ja putkistot huoltomaalattiin Normadur 65 HS:llä. Maalaustyön urakoitsijana toimi Oü Nor-Maalin pitkäaikainen asiakas Oü Korund.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer sekä Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän!

23/9/2022 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer ja Norepox Aqua DTM ovat saaneet M1-hyväksynnän. Tuotteet ovat läpäisseet Sisäilmayhdistys ry:n tiukimman rakennusmateriaalipäästöluokituksen, joka kertoo, että tuote on hajuton ja vähäpäästöinen.

”Voiko pakkasella maalata?” – Lämmön säästö teollisuusmaalaamoissa

7/9/2022 Energiakriisi on tuonut esille kysymyksiä lämmön säästämisestä märkämaalaamoissa. Sähkön, kaasun, öljyn, pellettien tms. lämmönlähteiden hinnat ovat nousseet merkittävästi sekä saatavuus heikentynyt ja toimitusajat venyneet liian pitkiksi. Voidaanko lämpötilaa laskea maalaamoissa? Mitä tällöin pitää huomioida? Nor-Maalin Teknisen Palvelun päällikkö Juhani Korajoki kertoo kylmempien maalausolosuhteiden vaikutuksista tuotantoprosessiin.