Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022

Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

Monet toimijat yrittävät tällä hetkellä laskea maalauskustannuksia mm. laskemalla maalaamon lämpötilaa sekä vähentämällä uunien käyttöä. Normafine 40 HS on toimiva tuote myös alhaisempiin lämpötiloihin.

Normafine 40 HS kuivuu nopeasti sekä huoneenlämpötilassa että alhaisemmissa lämpötiloissa. Tuote toimii jopa 0 °C asteessa. Tuotteen pinta on tarpeeksi kova pakattavaksi seuraavana aamuna maalauksesta. Korjausmaalauksen tarve vähenee.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali.

Kertamaalina C3-korroosioluokkaan

Yksi tapa pienentää maalauskustannuksia on vaihtaa useamman maalikerroksen maalaussysteemi kertamaaliin. Tässäkin tapauksessa Normafine 40 HS tarjoaa käyttäjälle tärkeän edun.

Normafine 40 HS sisältää korroosionestopigmenttejä ja sitä voidaan käyttää kertamaalina rasitusluokissa C2-C3. Tuote läpäisee C3M-rasitusluokan 120 µm kuivakalvolla. Korroosioneston lisäksi Normafine 40 HS tarjoaa polyuretaanimaalina hyvän säänkestävyyden. Epoksi-polyuretaanisysteemissä tuotetta käytetään epoksipohjamaalin kanssa rasitusluokissa C2-C5.

Kustannustehokas tuote maalausprosessiin

Normafine 40 HS:n maalausominaisuudet ovat hyvät ja maali on helppo ruiskuttaa. Tuotteen ruiskutusviuhka on tasainen ja pölyäminen vähäistä. Normafine 40 HS:llä voi ruiskuttaa myös paksuja kalvoja (160 μm DFT).

Jos etsit kustannustehokasta, korkeakuiva-ainepitoista, puolikiiltävää polyuretaanimaalia, olet löytänyt sen: Normafine 40 HS on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Tuote toimii haastavammissakin olosuhteissa ja takaa luotettavan lopputuloksen.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Normafine 40 HS maalattuna Jämsän Maalimestareilla Jyväskylässä sijaitsevaan projektiin. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Miksi valita Normafine 40 HS?

 • NOPEA KUIVUMINEN – MYÖS ALHAISEMMISSA LÄMPÖTILOISSA
 • KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS – ALHAISEMPI VOC-PITOISUUS
 • HYVÄ KORROOSIONESTOKYKY – KERTAMAALILLA HALUTTUUN RASITUSLUOKKAAN
 • HELPPO RUISKUTTAA – MYÖS KORKEAT KALVONPAKSUUDET (160 µm DFT)
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Kavametin valmistama putkisilta on maalattu Normafine 40 HS:llä.

Faktoja pinnan takaa: NORMAFINE 40 HS

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIPOLYURETAANIMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C3
 • KUIVA-AINETILAVUUS 66%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 9:1
 • KÄYTTÖAIKA: 1 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023 Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

15/8/2023 Perinteisesti teollisuusmaalauksessa maalaussysteemit on toteutettu kahden kerroksen maalauksella. Pohjamaalilla on luotu korroosioestokyky ja pintamaalilla haluttu ulkonäkö. Kertamaalijärjestelmien käyttö on kuitenkin yleistymässä, sillä ne tarjoavat säästöjä sekä ajassa että kustannuksissa.