Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali – nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

23/11/2022

Maalauskustannuksien alentamista mietitään tällä hetkellä monessa teollisuusmaalaamossa. Miten säästää energiaa, mutta kuitenkin säilyttää laatu ja nopeus? Maalauskustannuksiin voidaan vaikuttaa mm. maalin kuivumislämpötilalla ja maalaussysteemin kerroslukumäärällä. Oikeanlaisella tuotevalinnalla on siis suuri merkitys prosessin kokonaiskustannuksiin. Nykyisessä energiatilanteessa Normafine 40 HS on kustannustehokas vaihtoehto sekä pinta- että kertamaaliksi.

Nopeampaa kuivumista alhaisessa lämpötilassa

Monet toimijat yrittävät tällä hetkellä laskea maalauskustannuksia mm. laskemalla maalaamon lämpötilaa sekä vähentämällä uunien käyttöä. Normafine 40 HS on toimiva tuote myös alhaisempiin lämpötiloihin.

Normafine 40 HS kuivuu nopeasti sekä huoneenlämpötilassa että alhaisemmissa lämpötiloissa. Tuote toimii jopa 0 °C asteessa. Tuotteen pinta on tarpeeksi kova pakattavaksi seuraavana aamuna maalauksesta. Korjausmaalauksen tarve vähenee.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali.

Kertamaalina C3-korroosioluokkaan

Yksi tapa pienentää maalauskustannuksia on vaihtaa useamman maalikerroksen maalaussysteemi kertamaaliin. Tässäkin tapauksessa Normafine 40 HS tarjoaa käyttäjälle tärkeän edun.

Normafine 40 HS sisältää korroosionestopigmenttejä ja sitä voidaan käyttää kertamaalina rasitusluokissa C2-C3. Tuote läpäisee C3M-rasitusluokan 120 µm kuivakalvolla. Korroosioneston lisäksi Normafine 40 HS tarjoaa polyuretaanimaalina hyvän säänkestävyyden. Epoksi-polyuretaanisysteemissä tuotetta käytetään epoksipohjamaalin kanssa rasitusluokissa C2-C5.

Kustannustehokas tuote maalausprosessiin

Normafine 40 HS:n maalausominaisuudet ovat hyvät ja maali on helppo ruiskuttaa. Tuotteen ruiskutusviuhka on tasainen ja pölyäminen vähäistä. Normafine 40 HS:llä voi ruiskuttaa myös paksuja kalvoja (160 μm DFT).

Jos etsit kustannustehokasta, korkeakuiva-ainepitoista, puolikiiltävää polyuretaanimaalia, olet löytänyt sen: Normafine 40 HS on suunniteltu sekä teräsrakenteiden että koneiden ja laitteiden maalaukseen. Tuote toimii haastavammissakin olosuhteissa ja takaa luotettavan lopputuloksen.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Normafine 40 HS maalattuna Jämsän Maalimestareilla Jyväskylässä sijaitsevaan projektiin. (Kuva: Jämsän Maalimestarit)

Miksi valita Normafine 40 HS?

 • NOPEA KUIVUMINEN – MYÖS ALHAISEMMISSA LÄMPÖTILOISSA
 • KORKEA KUIVA-AINEPITOISUUS – ALHAISEMPI VOC-PITOISUUS
 • HYVÄ KORROOSIONESTOKYKY – KERTAMAALILLA HALUTTUUN RASITUSLUOKKAAN
 • HELPPO RUISKUTTAA – MYÖS KORKEAT KALVONPAKSUUDET (160 µm DFT)
 • KUSTANNUSTEHOKASTA MAALAAMISTA – NOPEA MAALAUSPROSESSI KORKEAKUIVA-AINEPITOISELLA KERTAMAALILLA

Lisätietoja tuotteesta myynnistämme.

Nor-Maalin korkeakuiva-ainepitoinen Normafine 40 HS polyuretaanimaali

Kavametin valmistama putkisilta on maalattu Normafine 40 HS:llä.

Faktoja pinnan takaa: NORMAFINE 40 HS

 • PUOLIKIILTÄVÄ, KORKEAKUIVA-AINEPITOINEN AKRYYLIPOLYURETAANIMAALI
 • KÄY SEKÄ PINTA- ETTÄ KERTAMAALIKSI
 • TERÄSRAKENTEET JA TUOTEMAALAUS KERTAMAALINA RASITUSLUOKISSA C2-C3
 • KUIVA-AINETILAVUUS 66%
 • VOC-ARVO: 300 G/L
 • SEKOITUSSUHDE: 9:1
 • KÄYTTÖAIKA: 1 H 30 MIN
 • SAATAVILLA RAL-, NCS S-, KY- JA SSG-SÄVYISSÄ

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.