Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

15/8/2023

Perinteisesti teollisuusmaalauksessa maalaussysteemit on toteutettu kahden kerroksen maalauksella. Pohjamaalilla on luotu korroosioestokyky ja pintamaalilla haluttu ulkonäkö. Kertamaalijärjestelmien käyttö on kuitenkin yleistymässä, sillä ne tarjoavat säästöjä sekä ajassa että kustannuksissa.

Standardoidut suojamaaliyhdistelmät

Perinteinen maalausjärjestelmä koostuu lähes aina pohjamaalista ja pintamaalista, tai jopa useammista kerroksista pohjamaalia / välimaalia. ISO 12944-5-korroosiosuojausstandardissa rasitusluokan C3 maalausjärjestelmät sisältävät yleensä kaksi kerrosta maalia, rasitusluokan C4 systeemit usein myös kolme kerrosta maalia ja rasitusluokan C5 systeemit yleensä aina vähintään kolme kerrosta maalia.

Korroosionestokyvyn kannalta ajateltuna ainakin rasitusluokassa C3 on mahdollista käyttää kertamaalijärjestelmiä, osittain myös rasitusluokissa C4 ja C5. Kalvonpaksuutta kasvattamalla tämä ainakin onnistuu. Kertamaalijärjestelmissä maalaus pitää suorittaa huolellisesti, jottei pintakäsiteltävän kohteen maalipintaan jää liian alhaisia kalvonpaksuuksia tai jopa maalaamattomia kohtia.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

Normafine 80 polyuretaanimaalilla maalattu säiliö.

Kertamaalissa yhdistyvät pohja- ja pintamaalin ominaisuudet

Nor-Maalissa useat uudet tuotteet suunnitellaan käytettäviksi kertamaaleina. Myös olemassa olevista tuotteista useimmat toimivat direct-to-metal-maaleina. Perinteisissä kahden kerroksen systeemeissä korroosionestokyky on luotu pohjamaalilla ja ulkonäkö sekä mahdollinen säänkesto pintamaalilla. Kertamaaleissa nämä ominaisuudet on yhdistetty samaan tuotteeseen.

Kertamaalien korroosionesto-ominaisuudet ovat selkeästi parempia kuin pintamaalien. Ne on suunniteltu kestämään samanlaista rasitusta kuin pohjamaalit maalaussysteemeissä. Nor-Maalin kertamaalit on yleensä tarkoitettu rasitusluokkaan C3, mutta joukosta löytyy myös poikkeuksia. Osa kertamaaleista toimii myös rasitusluokissa C4 ja C5.

Kertamaalien pinnanlaatu ja mahdolliset säänkesto-ominaisuudet eroavat kuitenkin pohjamaalien ominaisuuksista. Kertamaalien pinnanlaatu on parempi kuin pohjamaaleilla ja vastaa pintamaalien pinnanlaatua. Jos kyseessä on ulkona käytettävä kertamaali, on tuotteesta tehty myös säänkestävä.

Norepox HS epoksimaali teräsrakenteiden pinnassa.

Nor-Maalin kaksikomponenttiset kertamaalit

Nor-Maali tarjoaa kaksikomponenttisia kertamaaleja useissa eri tuoteryhmissä: polyuretaani-, epoksi- ja akryylimaaleissa, sekä liuotin- että vesiohenteisena.

Liuotinohenteisista polyuretaanimaaleista löytyy tuotteet kaikkiin tarvittaviin kiiltoluokkiin: Normafine 20 (puolihimmeä), Normafine 40 HS (puolikiiltävä), Normafine 80 (kiiltävä) sekä Normafine HS (täyskiiltävä). Kertapolyuretaanimaalit tarjoavat hyvän korroosionestokyvyn sekä loistavan säänkeston.

Myös liuotinohenteisissa epoksimaleissa Nor-Maali tarjoaa kertamaaleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Epoksimaalit on suunniteltu pääsääntöisesti korroosionestoon ja kemikaalinkestoon, jolloin niiltä ei yleensä vaadita niin paljon pintaominaisuuksia tai UV-kestoa. Lisäksi epoksit itsessään luovat niin hyvän korroosiosuojan, että niissä ei välttämättä tarvita erikseen aktiivisia korroosionestopigmenttejä. Liuotinohenteisia epoksikertamaalejamme ovat mm. Norepox HS, Noreguard HS, Normastic 405 ja Epotex HB.

Yksi liuotinohenteisista kertamaaleistamme on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylimaali. Tuotteella on erinomainen korroosionestokyky ja sitä voidaankin käyttää kertamaalina jopa rasitusluokassa C5. Norecryl 50 tarjoaa lisäksi säänkestoa, joten sitä voidaan käyttää myös ulkokohteissa.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

Isosyanaattivapaa akryylimaali Norecryl 50 sopii kertamaaliksi rasitusluokkiin C3-C5.

Myös vesiohenteisista tuotteistamme löytyy kertamaaleja: puolikiiltävä epoksimaali Norepox Aqua DTM sekä kiiltävä polyuretaanimaali Normadur Aqua DTM. Lisäksi pian on tulossa kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali Norecryl Aqua DTM.

Norepox Aqua DTM sopii kertamaaliksi sisätiloihin tuleviin tuotteisiin sekä teräsrakenteisiin. Normadur Aqua DTM tarjoaa erinomaisen säänkeston ja sopii tuotemaalaukseen, kun halutaan kiiltävä ja näyttävä maalipinta.

Normadur Aqua DTM on kiiltävä ja kestävä vesiohenteinen polyuretaanikertamaali.

Kertamaalin etuja:

  • YHDELLÄ TUOTTEELLA KORROOSIOSUOJA JA PINTAOMINAISUUDET
  • NOPEAMPI MAALAUSPROSESSI – YKSI MAALAUSKERTA
  • PIENEMMÄT KOKONAISKUSTANNUKSET
  • VAIN YKSI TUOTE – PIENEMPI LAITE- JA VARASTOINTITARVE
Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

Normafine HS polyuretaanimaalilla maalattu lumiaura.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023 Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

Nor-Maalin teollisuusmaalien uutena jälleenmyyjänä Ruotsissa on aloittanut Swepa Stockholm

7/7/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas - Swepa Stockholm. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat nyt entistä laajemmin saatavilla, kun Swepa Stockholm liittyy osaksi Nor-Maalin verkostoa, joka kattaa jo 11 jälleenmyyjää Ruotsissa.