Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla

12/12/2023

Nor-Maali tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman polyuretaanimaaleja teräspintojen korroosionestomaalaukseen. Maalauskohteiden värisävyt vaihtelevat vaaleista tummiin, mukaan lukien kirkkaat sävyt. Nor-Maalin polyuretaanimaaleissa myös kirkkailla keltaisilla ja punaisilla sävyillä on hyvä peittokyky.

Nor-Maali tarjoaa korkealaatuisia polyuretaanimaaleja korroosionestomaalaukseen. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. Normafine 80, Normafine HS, Normadur 65 HS, Normadur 90 HS ja Normadur Aqua DTM. Näitä tuotteita yhdistää yksi olennainen seikka, jota asiakas ei välttämättä tule aina ajatelleeksi: värilliset perusmaalit, jotka tarjoavat erinomaisen peittokyvyn.

Maalien sävytys

Teollisuusmaalauksessa väreillä ja sävyillä on merkitystä. Väreillä luodaan mielikuvia ja tunnistettavuutta koneisiin ja laitteisiin. Useilla konemerkeillä ja laitevalmistajilla onkin omat merkkisävynsä. Tuotteen ulkonäöllä on merkitystä myyntitilanteessa, mutta värit voivat olla myös turvallisuustekijä monessa teollisessa kohteessa.

Kun maaleista tarvitaan satoja eri sävyjä, on sävytys järkevin tapa toteuttaa ne. Kaikkien eri värien sijaan Nor-Maali valmistaa muutamia perusmaaleja, joista voidaan sävyttää kaikki halutut sävyt. Näin varastomäärät pystytään pitämään pienempinä. Useimmissa Nor-Maalin tuotteissa on kolme eri perusmaalia, joiden valkoisuusaste vaihtelee. Lisäksi muutamista tuotteista valmistetaan myös keltaista ja punaista perusmaalia, sekä joistain myös oranssia, tarjoten hyvän peittokyvyn eri sävyille.

Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla

Normadur 65 HS oranssissa sävyssä.

Nor-Maalin polyuretaanimaalit

Nor-Maalin Normafine 80, Normafine HS, Normadur 65 HS, Normadur 90 HS ja Normadur Aqua DTM polyuretaanimaaleista valmistetaan värillisiä perusmaaleja. Kaikista näistä tehdään keltaista perusmaalia, ja osasta valmistetaan lisäksi punaista. Laajin perusmaalivärivalikoima on Normadur 65 HS:llä, josta valmistetaan kolmea eri valkoisuusastetta sekä keltaista, punaista ja oranssia perusmaalia.

Näistä tuotteista Normafine 80, Normafine HS, Normadur 65 HS ja Normadur Aqua DTM ovat suunniteltu käytettäviksi kertamaaleina. Tämä tarkoittaa, että niiden on tarjottava riittävä peittokyky myös ilman erillistä pohjamaalia.

Kun maali sävytetään kirkkaasta perusmaalista, usein esimerkiksi keltaisten sävyjen kanssa ongelmaksi tulee maalin valuvuus. Maaliin joudutaan lisäämään suuri määrä pastaa, jotta sävy saadaan oikeaksi ja peittokyky riittävän hyväksi. Suuri pastan määrä ohentaa maalia ja sen tiksotropia huononee. Värillisten perusmaalien kanssa nämä valumaongelmat poistuvat. Kun peittokyky ja perussävy on tehty maaliin pigmenttien muodossa, ei pastoja tarvitse käyttää niin paljon. Maalaustyön haasteet vähenevät, kun maalilla pystyy ruiskuttamaan paksumpia ja peittävämpiä kalvoja.

Valumisongelmien lisäksi myös kuivumiseen liittyvät haasteet helpottavat. Kun maaliin lisätään runsaasti sävytyspastaa, se voi usein hidastaa maalin kuivumisprosessia. Käytettäessä värillisiä perusmaaleja, kuivumisnopeus pysyy paremmin vakiona, koska sävytyspastan määrä on huomattavasti vähäisempi.

Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla

Normafine 80 ja Normafine HS maalien keltaisilla sävyillä on hyvä peittokyky.

Etuja värillisistä perusmaaleista:

  • PAREMPI PEITTOKYKY – MYÖS KERTAMAALEILLA
  • PAREMPI MAALATTAVUUS – VÄRILLISET PERUSMAALIT PYSYVÄT PAREMMIN YLHÄÄLLÄ
  • NOPEAMPI KUIVUMINEN – PIENEMPI SÄVYTYSPASTAN TARVE
Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla

Parempi peittokyky värillisillä perusmaaleilla.

Nopeuta tuotantoasi Nor-Maalin Normathane 50 FD polyuretaanipintamaalilla

7/2/2024 Normathane 50 FD on Nor-Maalin uusi liuotinohenteinen polyuretaanipintamaali, joka takaa tuotannon nopean läpimenoajan. Yhdessä nopeasti kuivuvan epoksipohjamaalin kanssa tämä puolikiiltävä polyuretaanipintamaali tehostaa tuotantoprosessiasi.

Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa

11/1/2024 Nor-Maali Oy:n tytäryhtiö Oü Nor-Maali laajentaa liiketoimintaansa Virossa. Yritys on avannut uuden toimipisteen Narvaan, joka on tunnettu Itä-Viron teollisuuskeskuksena. Uuden toimipisteen avulla Nor-Maali pyrkii vahvistamaan toimintaansa Itä-Viron alueella.

Maailman suurin risteilijä Icon of the Seas maalattiin Nor-maali Oy:n toimittamilla maaleilla

14/12/2023 Meyer Turun rakentama loistoristeilijä Icon of the Seas lähti telakalta marraskuun lopussa. Aluksen teräspinnat maalattiin Nor-Maali Oy:n toimittamilla Jotunin laadukkailla maaleilla, joista käytössä olivat mm. Jotamastic 90, Hardtop AX ja SeaQuantum Classic S.

Nor-Maalin vesiohenteiset teollisuusmaalit uudistavat teollista maalausta

26/10/2023 Vesiohenteiset teollisuusmaalit ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille liuotinohenteisille maaleille. Niiden suosio on vähitellen kasvanut teollisuusmaalauksessa, jossa on tärkeää minimoida VOC-päästöt. Metallipinnoille tarkoitetut vesiohenteiset teollisuusmaalit tarjoavat useita etuja käyttäjille.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.