Heurekan kevyen liikenteen silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

26/9/2023

Korroosiotyö Korkal on korjausmaalannut Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Heurekan kevyen liikenteen sillan Nor-Maalin SILKO-maalisysteemillä LIVI B.2+ Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS.

Korroosiotyö Korkal Oy

Vuonna 1992 perustettu Korroosiotyö Korkal on porilainen yritys, jonka toimiala on pintakäsittely ja maalaus. Yrityksessä on 12 työntekijää ja toimitusjohtajana toimii Kalevi Kallionkieli.

Korroosiotyö Korkal tarjoaa palveluitaan mm. infrastruktuurin, petrokemian ja huoltomaalauksen aloilta. Yritys tekee projektiluontoisia maalauksia paikan päällä kohteissa sekä asiakkaiden tiloissa. Tyypillisiä maalauskohteita ovat sillat, säiliöt sekä kunnossapitomaalaus tehdastiloissa.

Korroosiotyö Korkal on perustettu vuonna 1992, mutta toimitusjohtaja Kalevi Kallionkieli on toiminut alalla huomattavasti kauemmin. Hänellä on pitkä kokemus projektimaalauksista Suomessa.

Heurekan silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

Silta huputettuna maalauksen aikana.

Heurekan kevyen liikenteen silta

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heurekan kevyen liikenteen silta kulkee Tikkurilantieltä Keravanjoen yli Heurekaan. Silta on tyypiltään vinoköysisilta ja se valmistui vuonna 1989.

Korroosiotyö Korkal huoltomaalasi Heurekan kevyen liikenteen sillan kesän 2023 aikana osana sillan laajempaa kunnostustyötä. Sillan valaistus sekä osia sillan rakenteista uusitaan. Sillan värähtelyä vähennetään asentamalla vaimentimia. Koko remontin olisi tarkoitus valmistua joulukuussa 2023.

Silta maalattiin kunnostustyön aikana osittain. Maalausjärjestelmänä projektissa oli Nor-Maalin LIVI B2+ -systeemi Normastic 405Normastic 405Normadur 65 HS, yht. 310 µm DFT.

Heurekan silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

Normastic 405 ja Normadur 65 HS maalipintoja.

SILKO-maalausjärjestelmät uudis- ja uusintamaalaukseen

SILKO 3.351 Uudis- ja uusintamaalauksen maalausjärjestelmät on ryhmitelty standardin SFS-EN ISO 12944-2 mukaisten ympäristön rasitusluokkien (C3 / C5 / Im1 – Im3) mukaan. Siltojen uudis- ja uusintamaalauksissa kestävyysvaatimus (SFS-EN ISO 12944-1) on luokka VH (very high, yli 25 vuotta).

Väylävirasto käyttää maalausjärjestelmien merkintään omia LIVI-alkuisia tunnuksia ja järjestelmät on ryhmitelty kolmeen eri ryhmään: LIVI A, LIVI B ja LIVI C. Ryhmässä LIVI A ovat maalausjärjestelmät, joissa käytetään sinkkipohjaisia pohjamaaleja. Näitä maalausjärjestelmiä käytetään ensisijaisesti uusien siltojen maalauksessa. Ryhmässä LIVI B ovat muut kuin sinkkipohjaiset maalausjärjestelmät. Näitä maalausjärjestelmiä käytetään ensisijaisesti korjauskohteissa ja muissa erikoiskohteissa. Ryhmästä LIVI C löytyvät kuuma- ja ruiskusinkityille pinnoille käytettävät maalausjärjestelmät.

Väyläviraston kohteissa saa käyttää ainoastaan Väyläviraston käyttöönsä soveltuvaksi arvioimia maalausjärjestelmiä SILKO 3.351-ohjeen mukaisesti. Väylävirasto ylläpitää erillistä luetteloa, joka sisältää maalivalmistajien maalausjärjestelmät, jotka Väylävirasto on arvioinut käyttöön soveltuviksi. Nor-Maalin SILKO-maalijärjestelmät löydät täältä.

Heurekan silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä

Heurekan silta korjausmaalattiin Nor-Maalin SILKO-maalausjärjestelmällä.

Nor-Maalin vesiohenteiset teollisuusmaalit uudistavat teollista maalausta

26/10/2023 Vesiohenteiset teollisuusmaalit ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille liuotinohenteisille maaleille. Niiden suosio on vähitellen kasvanut teollisuusmaalauksessa, jossa on tärkeää minimoida VOC-päästöt. Metallipinnoille tarkoitetut vesiohenteiset teollisuusmaalit tarjoavat useita etuja käyttäjille.

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

27/9/2023 Norecryl Aqua DTM on Nor-Maalin uusi vesiohenteinen 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa imuruoppaajaa Puolaan

8/9/2023 Uudenkaupungin Työvene rakentaa tällä hetkellä Puolaan toimitettavaa imuruoppaajaa. Teräsalus maalataan Nor-Maalin toimittamilla Jotunin maaleilla. Päätuotteena maalauksissa on Jotacote Universal S120, jonka avulla VOC-päästöt pystytään pitämään alhaisina. 

Nor-Maali Sverige esittelee uuden yhteistyökumppanin: Tinter Jönköping

4/9/2023 Nor-Maalin Ruotsin jälleenmyyjäverkostoon on saatu uusi tulokas – Tinter Jönköping. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin Jönköpingin alueella. Nor-Maalin teollisuusmaalit ovat saatavilla Ruotsissa jo 12 jälleenmyyjältä.

Nor-Maalin kertamaaleilla aika- ja kustannussäästöjä

15/8/2023 Perinteisesti teollisuusmaalauksessa maalaussysteemit on toteutettu kahden kerroksen maalauksella. Pohjamaalilla on luotu korroosioestokyky ja pintamaalilla haluttu ulkonäkö. Kertamaalijärjestelmien käyttö on kuitenkin yleistymässä, sillä ne tarjoavat säästöjä sekä ajassa että kustannuksissa.