Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024

Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

EPD-tuotteet

Nor-Maalin yhdeksällä tuotteella on nyt EPD-ympäristöseloste: vesiohenteisilla Epocoat Aqua Primer, Norecryl Aqua DTM ja Norepox Aqua DTM maaleilla sekä liuotinohenteisilla NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS, Norepox HS, Normafine 40 HS, Normafine 80 ja Normadur 65 HS maaleilla.

Vesiohenteiset tuotteet

Epocoat Aqua Primer on epoksipohjamaali, jossa yhdistyvät ensiluokkaiset tekniset ominaisuudet sekä ympäristöystävällisyys. Tuote on tarkoitettu pohjamaaliksi maalaussysteemeihin korroosioluokissa C3-C5 (ISO 12944-2) ja sitä voi käyttää sekä vesiohenteisten että liuotinohenteisten pintamaalien kanssa. Esimerkiksi kahden kerroksen systeeminä yhdessä Norepox Aqua DTM:n kanssa Epocoat Aqua Primer saavuttaa korroosioluokan C5M 180 µm kokonaismaalikalvolla. Kertamaalina Epocoat Aqua Primer saavuttaa korroosioluokan C3M 80 µm maalikalvolla.

Norecryl Aqua DTM on 2-komponenttinen akryylikertamaali, jossa yhdistyvät epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien säänkesto. Tämä ympäristöystävällinen kertamaali on myös käyttäjäturvallinen tuote, koska se ei sisällä isosyanaattia. Norecryl Aqua DTM on suunniteltu kertamaaliksi (DTM) korroosioluokkiin C2-C3. Tuote yltää rasitusluokkaan C3-M 120 µm kuivakalvolla tehden siitä erinomaisen valinnan tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Norepox Aqua DTM on nopeasti kuivuva epoksimaali, jolla on alhainen VOC-pitoisuus. Tuote sisältää aktiivisia ruosteenestopigmenttejä ja sitä suositellaan käytettäväksi pohja-, pinta- tai kertamaalina epoksimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C4. Norepox Aqua on helppo ruiskuttaa ja se muodostaa erittäin tasaisen pinnan. Norepox Aqua DTM on M1-hyväksytty.

EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille: Norecryl Aqua DTM.

Liuotinohenteiset tuotteet

Nor-Maalin liuotinohenteisista epoksimaaleista NorECOat FD Primerilla, NorECOat HS Primerilla, Noreguard HS:llä sekä Norepox HS:llä on EPD-ympäristöseloste. Kaikki neljä tuotetta ovat korkeakuiva-ainepitoisia maaleja, jotka kuivuvat erinomaisesti myös alhaisissa lämpötiloissa. NorECOat FD Primer ja NorECOat HS Primer ovat pohjamaaleja ja Noreguard HS ja Norepox HS pinta- ja yksikerrosmaaleja.

Nor-Maalin liuotinohenteisista polyuretaanimaaleista EPD-hyväksynnän ovat saaneet Normafine 40 HS, Normafine 80 ja Normadur 65 HS. Kaikki kolme maalia ovat korkeakuiva-ainepitoisia tuotteita ja ne sisältävät ruosteenestopigmenttejä.

EPD-ympäristöseloste

EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöseloste on standardoitu (EN 15804+A2 & ISO 14025 / ISO 21930) raportti, joka kertoo objektiivisesti, mistä tuote on valmistettu ja miten se vaikuttaa ympäristöön tuotteen koko elinkaaren ajan. EPD tarjoaa tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä (Global Warming Potential) sekä sen ympäristövaikutuksista ilmaan, maaperään ja vesistöihin.

EPD-ympäristöselosteet ovat vapaaehtoisia, mutta niiden käyttö kasvaa nopeasti rakennusalalla ympäristövaikutuksien tiedostamisen myötä. EPD:t tukevat hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja siten kestävää kehitystä mm. mahdollistamalla eri materiaalien ja tuotteiden ympäristövaikutusten vertailun. EPD:ssä esitettyjä tietoja voidaan käyttää tietolähteenä kansainvälisissä ympäristöluokitusjärjestelmissä, kuten LEED:ssä sekä BREEAM:ssä.

EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

Lue lisää:
Epocoat Aqua Primer – vesiohenteinen epoksipohjamaali vaativaan korroosionestomaalaukseen

Nor-Maalin uusi vesiohenteinen Norecryl Aqua DTM on säänkestävä vaihtoehto korroosionestomaalaukseen – ilman isosyanaattia

Nor-Maalin Normafine 80 – korkeakuiva-aineinen kiiltävä polyuretaanipinta- ja kertamaali on suunniteltu nopearytmiseen maalausprosessiin

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.

Syntema Norr kansainväliseen yhteistyöhön suomalaisen Nor-Maalin kanssa – suuri investointi pohjoiseen

22/3/2024 Syntema Norr on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen maalinvalmistajan Nor-Maalin kanssa. Yhteistyö keskittyy tarjoamaan paikallisille teollisuusyrityksille pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivia maalausjärjestelmiä, joissa painopiste on ympäristö- ja käyttäjäystävällisissä tuotteissa.