Nor-Maalis teknisk service

22/2/2021

Nor-Maali erbjuder högkvalitativ teknisk rådgivningar för att ge optimala resultat för kundernas  behov. Juhani Korajoki är ansvarig  för den tekniska servicen av Nor-Maali varumärke (bränd).

Redan vid början var det klart för grundarna att nyckeln till Nor-Maalis framgång inte bara skulle vara högkvalitativa produkter utan också ett nära samarbete med våra kunder – att lyssna noga på deras behov och att förse dem med tekniskt stöd och ge dem praktiska råd.

Nor-Maalis tekniska rådgivining består av ett samarbete med teknisk försäljning, uveckling- och provmålning. Nor-Maali har också inspektörer för fartygs varv. Nor-Maali ska alltid ha hög service nivå och ett bra exempel på detta är att mer än 50% av vår tekniska avdelning har Frosio-certificat.

I Nor-Maalis teknisk support söker vi konstant efter nya och förbättrade lösningar för att skapa ett mervärde och mer hållbara lösningar för dig som kund . Vi strävar hela tiden efter att utveckla målningsprocesser tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. I våra lösningar fokuserar vi på att minska kunder’s VOC och förbättra produkt-och använding säkerhet. Utvecklingen av miljö- och produktsäkerhet är också viktig för oss.

Våra Tjänster:

  • Teknisk service och produktsupport
  • Målningsspecifikationer
  • Processutveckling
  • Problemlösning och felsökning – reklamationer
  • Utbildningar – färglära, rostskyddsmålning
  • Inspektionstjänster

Juhani Korajoki, teknisk servicechef

En teknisk serviceavdelning inrättades för Nor-Maali-varumärkets produkter för ungefär ett år sedan, och Juhani Korajoki valdes till dess position. I och med att Nor-Maalis verksamhet expanderade ville Nor-Maali säkerställa att man kan hålla en hög service nivå i sin serviceförmåga med en heltäckande och snabb service.

Juhani Korajoki har en lång historia på Nor-Maali, då han sedan 2002 arbetat i det finska säljteamet. Teknisk rådgivning har redan blivit en självklarhet i försäljningsarbetet, men nu är han ansvarig för funktionerna i den tekniska tjänsten som helhet.

Juhani’s arbetsuppgifter omfattar upprättande av tekniska rapporter och arbetsinstruktioner för Finland och utlandet, teknisk telefonrådgivning.  Han deltar i provmålningar, håller externa och interna utbildningar och förbereder specifikationer. Han samarbetar också mycket med forskning och utveckling även testning av produkter och målningssystem när han försöker hitta lösningar för kundens behov.

Korajoki deltar även i möten med olika instanser gällande expertråd med ytbehandling, såsom Trafikledsverkets Silko stålarbetsgrupp, stålstrukturföreningens granskningsnämnd för brandkåren och Kemesta.

Nor-Maali erbjuder högkvalitativ teknisk rådgivningar

Juhani Korajoki, teknisk servicechef

Utöver sina arbetsuppgifter som teknisk servicechef arbetar han fortfarande som försäljningsingenjör med ansvar för Östra Finland och Jyväskylä.

För tekniska frågor, kontakta oss!

Juhani Korajoki

Manager, Technical Service
(Finnish/English)
tel. +358 3874 6523 
mob. +358 400 428 108

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.