Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024

Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Vi är stolta över att presentera den nya Normathane 50 FD polyuretantäckfärgen, designat för korrosionsmålning på stålytor tillsammans med en epoxigrundfärg. Produkten representerar modern polyuretanfärgteknologi samtidigt som den erbjuder tillförlitligheten hos traditionella polyuretanbeläggningar.

Extrem torkhastighet

Den främsta fördelen med Normathane 50 FD täckfärg är den extremt snabba torktid. Denna egenskap accelererar inte bara torkprocessen i måleriet utan möjliggör också snabb packning och montering av målade delar. Normathane 50 FD blir hanteringstorr redan 1,5 timmar vid +23°C efter applicering.

Trots den snabba torkning är appliceringen av produkten fortfarande enkel. Normathane 50 FD har en brukstid på 1 timme och färgfilmens öppettid är relativt lång jämfört med dess torktid, vilket möjliggör målning av även komplexa delar innan färgfilmen torkar för mycket.

Tillsammans med en epoxigrundfärg

Normathane 50 FD är en täckfärg som är designad för ett korrosionsskyddsmålningssystem i kombination med en snabbtorkande epoxigrundfärg. Nor-Maalis rekommendationer för primers att använda är NorECOat FD Primer och NorECOat HS Primer med högre torrhalt. Tack vare den snabba torktiden kan ett tvåskiktssystem målas under ett arbetspass.

I tvåskiktssystem uppnås korrosionsskydd med epoxigrundfärgen, medan väderbeständighet och ythårdhet ges av polyuretantäckfärgen. Genom att öka filmtjockleken på epoxifärgen kan den önskade korrosivitetsklassen uppnås.

Förbättra Er produktionshastighet med Normathane 50 FD

Förbättra Er produktionshastighet med Normathane 50 FD.

Mer miljövänlig HAPs-fri lösningsmedelskomposition

Även om Normathane 50 FD är en lösningsmedelsbaserad produkt, är dess lösningsmedelssammansättning HAPs-fri (Hazardous Air Pollutants free). Produkten innehåller således inte lösningsmedel som skulle frigöra giftiga eller skadliga kemikalier i luften. Av denna anledning är Normathane 50 FD ett säkrare lösningsmedelsbaserat färgalternativ för både miljön och användaren.

Regleringen blir allt striktare i många länder gällande användningen av industrifärg. Utsläpp måste minskas, och HAPs-fria produkter hjälper företag att följa reglerna. En ansvarsfull användare väljer en HAPs-fri produkt.

Varför ska jag välja Normathane 50 FD?

  • SNABBTORKANDE – SNABBARE PRODUKTIONSPROCESS
  • REPRESENTERAR MODERN POLYURETANFÄRGTEKNOLOGI
  • LÖSNINGSMEDELSSAMMANSÄTTNING FRI FRÅN HAPs – ETT MILJÖVÄNLIGARE FÄRGALTERNATIV
  • TILLSAMMANS MED EN EPOXIGRUNDFÄRG – HÖGKVALITATIVT MÅLNINGSSYSTEM

Förbättra Er produktionshastighet med Normathane 50 FD

FAKTA BAKOM YTAN: Normathane 50 FD

  • HALVBLANK, LÖSNINGSMEDELBASERAD POLYURETAN TÄCKFÄRG
  • VOLYMTORRHALT: 61 %
  • VOC: 370 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE: 5:1
  • BRUKSTIDE: 1 H
  • KULÖRER: RAL, NCS S, KY OCH SSG.

Be våra försäljare om mer information om denna nya polyuretanfärg.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.

Nor-Maalis vattenburna industrifärger förnyar industriell målning

13/11/2023 Vattenburna industrifärger är ett miljövänligare alternativ till traditionella lösningsmedelsbaserade färger. Deras popularitet har gradvis ökat inom industriell målning, där det är viktigt att minimera VOC-utsläpp. Vattenburna industrifärger avsedda för metalliska ytor erbjuder användare flera fördelar.