Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024

Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

Syntema

Syntema Norr har sedan starten haft ambitionen att arbeta med produkter av högsta möjliga kvalitet. I och med det nytecknade partneravtalet med finländska Nor-Maali förstärks den ambitionen. Lars-Göran Fransson är färgtekniker på Syntema med en rad kunder i Norr- och Västerbotten och han välkomnar samarbetet.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali

Lars-Göran Fransson, färgtekniker på Syntema. Foto: Syntema.

”Tillsammans med Nor-Maali kan vi på Syntema Norr öka vår flexibilitet och med korta ledtider ta fram produkter utifrån våra kunders specifika önskemål med krav på miljö- och användarvänlighet”, säger han och fortsätter: ”Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder en problemfri vardag, den bästa tekniska lösningen till rätt pris kombinerat med ett utpräglat miljötänk. Tillsammans med Nor-Maali ska vi ta ytterligare steg framåt.”

Nor-Maali

Redan när Nor-Maali grundades 1987 fanns det en stor erfarenhet inom företaget. De fyra grundarna hade sedan tidigare arbetat lång tid i branschen innan de gick samman för att köpa en färgfabrik i Lahtis i Finland. Än i dag är Nor-Maali familjeägt med samma fyra familjer som majoritetsägare och bolaget drivs på samma sätt nu som då med stort fokus på flexibilitet.

”Vi har fokus på att vara en snabb och flexibel partner för våra kunder genom innovativa produkter och teknisk support. Med korta beslutsvägar, en platt organisation och en – i praktiken – direktlinje in till labbet kan vi lokalanpassa produkter snabbt vilket för oss flexibel i vår förmåga att möta kunders behov”, säger Anna Strindlund på Nor-Maali och fortsätter: ”Vi strävar inte efter att bli störst i världen, men vi strävar efter att bli bäst lokalt. Med vårt partnerskap med Syntema Norr tror vi att vi kan skapa värde för de lokala verksamheterna. Vi tror mycket på det här samarbetet och ser fram emot att bli ännu starkare i norra Sverige.”

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali. Anna Strindlund, Area Sales Manager på Nor-Maali.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali

Nor-Maalis förmåga att skräddarsy produkter är kanske det främsta skälet till Syntema Norr väljer att samarbeta med familjeföretaget.

”Timingen på det här samarbetet är perfekt då branschens snabba utveckling i fråga om krav på miljö- och användarvänlighet inte kommer att sakta ned. Med Nor-Maali är vi säkra på att vi kommer att ligga långt framme i de här frågorna”, säger Lars-Göran Fransson.

Partnerskapet mellan Syntema och Nor-Maali blev officiellt i mars. För mer information, kontakta Mikael Vårstrand eller Anna Strindlund.

 

Syntema Norr ingår i Umeå Färg & Tapet AB som är ett familjeägt företag sedan 1942. Färg & Tapet driver även två konsument- och yrkesbutiker i Umeå och Skellefteå under Happy homes varumärke. Inom SyntemaNorr säljer de färglösningar och utrustning inom trä-, metall-, rostskydd.

Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

14/6/2024 Normafloor Aqua är en vattenburen epoxifärg från Nor-Maali, CE-märkt och M1-godkänd, lämplig för betonggolv. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Kavamet ökar sin processeffektivitet med investeringar och Normathane 50 FD

13/6/2024 Verkstaden Kavamet har gjort betydande investeringar för att utveckla sin produktion genom att bygga en ny blästringsanläggning och måleriverkstad. Polyuretantäckfärgen Normathane 50 FD, som företaget använder, har också medfört många fördelar i processen.

Lär känna våra medarbetare:

11/6/2024 Nor-Maalis finska försäljningsteam erbjuder expertservice inom industrifärger. Försäljningschef Vesa Kolehmainen leder teamet, som inkluderar Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen och Ilia Stefanov. Teamet betonar samarbete och snabb, högkvalitativ kundservice, som anpassas sig till kundernas föränderliga behov. Nor-Maali värdesätter långvariga kundrelationer som återspeglar ömsesidigt förtroende.

EPD-miljödeklarationer för Nor-Maalis vattenbaserade produkter

6/6/2024 Nor-Maalis vattenbaserade produkter Epocoat Aqua Primer och Norecryl Aqua DTM är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Tidigare har Nor-Maalis produkter redan haft EPD-miljödeklaration för den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sju lösningsmedelsbaserade färger.

Nor-Maali har beviljats ett ISO 45001-certifikat

4/6/2024 Nor-Maali Oy:s arbetsmiljö- och säkerhetssystem är nu ISO 45001-certifierat. Att Nor-Maali Oy har erhållit ISO 45001-certifikatet är ett konkret bevis på det långsiktiga och effektiva arbete som har bedrivits inom företaget i fråga om arbetsmiljö och säkerhet under flera år.