Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS med hög volymtorrhalt – är ett kostnadseffektivt alternativ för dagens utmaningar vid målning

21/12/2022

Många industriella lackeringsanläggningar funderar just nu på hur man ska minska kostnaderna, exempelvis hur man kan minska energiförbrukningen men ändå behålla kvaliteten. Lackeringskostnaderna kan påverkas bland annat genom temperaturen i ugnen och antalet skikt i målningssystemet. Rätt produktval av färg har stor betydelse för processens totala kostnader. I en problematisk energisituation är Normafine 40 HS är ett kostnadseffektivt alternativ och kan användas både som täck- och enskiktsfärg.

Snabbare torkning vid låg temperatur

Många aktörer försöker just nu sänka produktionskostnaderna för målning till exempel genom att sänka temperaturen i lackeringsanläggningen och minska användningen av ugnar. Normafine 40 HS egenskaper passar för denna utmaning.

Normafine 40 HS torkar snabbt, både i rumstemperatur och vid lägre temperaturer. Produkten fungerar ända nere vid 0 °C. Tack vare den snabba torkningen är ythårdheten hos Normafine 40 HS tillräckligt bra för att objektet ska kunna packas nästa morgon efter målning. Behovet av bättringsmålning minskar.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS.

Som enskiktsfärg för korrosionsklass C3

Ett sätt att minska målningskostnaderna är att byta ut målningssystem med flera lager färg mot enskiktsfärg. Även i det fallet erbjuder Normafine 40 HS en viktig fördel för användaren.

Färgen innehåller rostskyddspigment och kan användas som enskiktsfärg i korrosionsklasserna C2–C3. Normafine 40 HS klarar korrosionsklass C3M med 120 µm torrfilm. Som polyuretanfärg erbjuder Normafine 40 HS dessutom bra väderbeständighet. I epoxi-polyuretansystemet användas produkten med en epoxiprimer i korrosionsklasserna C2-C5.

Kostnadseffektiv produkt för målningsprocessen

Normafine 40 HS har goda målningsegenskaper och färgen är lätt att applicera. Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är jämn och slät. Det är lätt att spraya höga filmtjocklekar med Normafine 40 HS (160 μm DFT).

Om du söker en kostnadseffektiv, halvblank polyuretanfärg med hög volymtorrhalt har du hittat den: Normafine 40 HS är avsedd för målning av såväl stålkonstruktioner som maskiner och utrustning. Produkten fungerar även under de mest utmanande förhållanden och garanterar ett pålitligt slutresultat.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Stålkonstruktioner målade med Normafine 40 HS i Jämsän Maalimestarit. (Image: Jämsän Maalimestarit)

Varför välja Normafine 40 HS?

 • SNABBTORKANDE – ÄVEN VID LÄGRE TEMPERATURER
 • HÖG VOLYMTORRHALT – LÄGRE VOC
 • GOD KORROSIONSBESTÄNDIGHET – SOM ENSKIKTSFÄRG FÖR KORROSIONSKLASS C3
 • LÄTT ATT SPRUTA – ÄVEN HÖGA FILMTJOCKLEKAR (160 µm DFT)
 • KOSTNADSEFEKTIV MÅLNING – SNABB MÅLNINGSPROCESS MED HÖG VOLYMTORRHALT ENSKIKTSFÄRG

Kontakta gärna våra försäljningsansvariga om ni önskar mer information om produkten.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Rörbromodul tillverkad av Kavamet är målad med Normafine 40 HS.

Fakta bakom ytan: NORMAFINE 40 HS

 • HALVBLANK, HÖGTORRHALTS AKRYL POLYURETANFÄRG
 • TÄCKFÄRG OCH ENSKIKTSFÄRG
 • ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER OCH MASKINERI OCH UTRUSTNING SOM ENSKIKTSFÄRG I KORROSIVITETSKLASSER C2-C3
 • VOLYMTORRHALT: 66%
 • VOC-VÄRDE: 300 G/L
 • BLANDSNINGSFÖRHÅLLANDE (volymdelar): 9:1
 • BRUKSTID: 1 H 30 MIN
 • KULÖR: RAL, NCS S, KY OCH SSG

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.