Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS med hög volymtorrhalt – är ett kostnadseffektivt alternativ för dagens utmaningar vid målning

21/12/2022

Många industriella lackeringsanläggningar funderar just nu på hur man ska minska kostnaderna, exempelvis hur man kan minska energiförbrukningen men ändå behålla kvaliteten. Lackeringskostnaderna kan påverkas bland annat genom temperaturen i ugnen och antalet skikt i målningssystemet. Rätt produktval av färg har stor betydelse för processens totala kostnader. I en problematisk energisituation är Normafine 40 HS är ett kostnadseffektivt alternativ och kan användas både som täck- och enskiktsfärg.

Snabbare torkning vid låg temperatur

Många aktörer försöker just nu sänka produktionskostnaderna för målning till exempel genom att sänka temperaturen i lackeringsanläggningen och minska användningen av ugnar. Normafine 40 HS egenskaper passar för denna utmaning.

Normafine 40 HS torkar snabbt, både i rumstemperatur och vid lägre temperaturer. Produkten fungerar ända nere vid 0 °C. Tack vare den snabba torkningen är ythårdheten hos Normafine 40 HS tillräckligt bra för att objektet ska kunna packas nästa morgon efter målning. Behovet av bättringsmålning minskar.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS.

Som enskiktsfärg för korrosionsklass C3

Ett sätt att minska målningskostnaderna är att byta ut målningssystem med flera lager färg mot enskiktsfärg. Även i det fallet erbjuder Normafine 40 HS en viktig fördel för användaren.

Färgen innehåller rostskyddspigment och kan användas som enskiktsfärg i korrosionsklasserna C2–C3. Normafine 40 HS klarar korrosionsklass C3M med 120 µm torrfilm. Som polyuretanfärg erbjuder Normafine 40 HS dessutom bra väderbeständighet. I epoxi-polyuretansystemet användas produkten med en epoxiprimer i korrosionsklasserna C2-C5.

Kostnadseffektiv produkt för målningsprocessen

Normafine 40 HS har goda målningsegenskaper och färgen är lätt att applicera. Vid sprutmålning uppstår minimalt med sprutdamm. Den målade ytan är jämn och slät. Det är lätt att spraya höga filmtjocklekar med Normafine 40 HS (160 μm DFT).

Om du söker en kostnadseffektiv, halvblank polyuretanfärg med hög volymtorrhalt har du hittat den: Normafine 40 HS är avsedd för målning av såväl stålkonstruktioner som maskiner och utrustning. Produkten fungerar även under de mest utmanande förhållanden och garanterar ett pålitligt slutresultat.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Stålkonstruktioner målade med Normafine 40 HS i Jämsän Maalimestarit. (Image: Jämsän Maalimestarit)

Varför välja Normafine 40 HS?

 • SNABBTORKANDE – ÄVEN VID LÄGRE TEMPERATURER
 • HÖG VOLYMTORRHALT – LÄGRE VOC
 • GOD KORROSIONSBESTÄNDIGHET – SOM ENSKIKTSFÄRG FÖR KORROSIONSKLASS C3
 • LÄTT ATT SPRUTA – ÄVEN HÖGA FILMTJOCKLEKAR (160 µm DFT)
 • KOSTNADSEFEKTIV MÅLNING – SNABB MÅLNINGSPROCESS MED HÖG VOLYMTORRHALT ENSKIKTSFÄRG

Kontakta gärna våra försäljningsansvariga om ni önskar mer information om produkten.

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS

Rörbromodul tillverkad av Kavamet är målad med Normafine 40 HS.

Fakta bakom ytan: NORMAFINE 40 HS

 • HALVBLANK, HÖGTORRHALTS AKRYL POLYURETANFÄRG
 • TÄCKFÄRG OCH ENSKIKTSFÄRG
 • ALLMÄNNA STÅLKONSTRUKTIONER OCH MASKINERI OCH UTRUSTNING SOM ENSKIKTSFÄRG I KORROSIVITETSKLASSER C2-C3
 • VOLYMTORRHALT: 66%
 • VOC-VÄRDE: 300 G/L
 • BLANDSNINGSFÖRHÅLLANDE (volymdelar): 9:1
 • BRUKSTID: 1 H 30 MIN
 • KULÖR: RAL, NCS S, KY OCH SSG

Normafloor Aqua – vattenbaserad nyhet för betongytor

21/3/2023 Normafloor Aqua är den nya epoxifärgen i Nor-Maalis växande utbud av vattenbaserade produkter. Produkten är också vår första vattenbaserade lösning för betonggolv. CE-certifierade och M1-godkända Normafloor Aqua är ett utmärkt val för byggarbetsplatser där golvfärgen måste vara lågutsläppande och användarvänlig.

Nor-Maali presenterar stolt vår nya samarbetspartner: Sadolin Glostrup A/S

15/12/2022 Nor-Maali kan stolt presentera att Sadolin Glostrup A/S är vår nya samarbetspartner. Med denna professionella återförsäljare ser vi framemot att kunna betjäna kunder också i Danmark.

Norecryl 50: ett väderbeständigt alternativ till epoxifärg – utan isocyanat

20/10/2022 Hur uppnår man korrosionsbeständighet hos epoxier och väderbeständighet hos polyuretaner i ett målningssystem där man inte vill använda isocyanater? Svaret är Norecryl 50, en isocyanatfri akrylenskiktsfärg.

Normadur 65 HS är ett perfekt val även för underhållsmålning – passar väl till tankar och rörledningar.

28/9/2022 Tankarna och rörledningarna i Nord Terminal Paldiski petroleums terminal i Estland underhållsmålades med Normadur 65 HS. Entreprenör för målningsprojektet var Nor-Maalis långvariga kund, Oü Korund.

Mer ansvarsfulla alternativ i målningsprocessen – vattenbaserade industrifärger

28/9/2022 Industriella målningsprocesser kan genomföras ansvarsfullt. Genom att välja en vattenbaserad färg blir processen både miljövänligare och säkrare för användaren. I framtiden kommer vattenbaserad färg att bli vanligare även inom industrimålning.