Normafloor Aqua – vattenbaserad nyhet för betongytor

21/3/2023

Normafloor Aqua är den nya epoxifärgen i Nor-Maalis växande utbud av vattenbaserade produkter. Produkten är också vår första vattenbaserade lösning för betonggolv. CE-certifierade och M1-godkända Normafloor Aqua är ett utmärkt val för byggarbetsplatser där golvfärgen måste vara lågutsläppande och användarvänlig.

Normafloor Aqua är ett ansvarsfullt val för betonggolv

Normafloor Aqua är utformad för mer ekologisk och säkrare målning med hänsyn till de tekniska egenskaperna. Tack vare sitt låga VOC-innehåll är Normafloor Aqua säker inte bara för miljön, utan även för användaren. Vattenbaserad färg minskar betydligt exponeringen för farliga ämnen.

Normafloor Aqua är en användarvänlig produkt även vad gäller lukten. På grund av de vattenbaserade råvarorna är produkten nästan luktfri och därför mycket behaglig att måla med.

CE-certifierade och M1-godkända Normafloor Aqua skyddar betongytorna

Normafloor Aqua är en CE-certifierad produkt, så den kan användas som betongbeläggning för alla byggarbetsplatser. Färgen är även M1-godkänd, så den är ett utmärkt alternativ för projekt där byggmaterialet måste vara lågutsläppande.

Vårt golvbeläggningssystem är designat för att skydda absorberande och hårda betonggolv mot lindrig mekanisk och kemisk påfrestning. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Nästan luktfria Normafloor Aqua torkar snabbt

Normafloor Aqua är en vattenbaserad epoxifärg för betonggolv och bildar en mycket slät och elegant yta. Produkten är enkel och snabb att applicera. Att arbeta med Normafloor Aqua är behagligt eftersom produkten är så gott som luktfri. Man kan måla även om det finns andra i närheten.

Normafloor Aqua är avsedd att appliceras huvudsakligen som ett tvåskiktssystem. Det första skiktet färg stryks på golvet med hjälp av mohairroller eller målarpensel. Det andra skiktet bör helst appliceras nästa dag, men åtminstone inom 3 till 5 dagar beroende på förhållandena för att garantera tillräcklig vidhäftning mellan färgskikten. Ytmålning utförs med mohairroller eller pensel. Produkten smälter mycket väl in med den äldre ytan, och målningskanterna märks knappt alls.

Normafloor Aqua torkar mycket snabbt. Den målade ytan är gångtorr efter bara sex timmar1. Slutresultatet är en mycket plan yta. Eftersom den målade ytan är mycket hård och hållbar är den också lätt att rengöra.

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor.

Varför välja Normafloor Aqua?

 • ETT VATTENBASERAT OCH SÄKERT VAL FÖR BETONGGOLV
 • CE-CERTIFIERAD
 • M1-KLASSAD
 • ANVÄNDARVÄNLIG – SÅ GOTT SOM LUKTFRI
 • SNABBTORKANDE

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Fakta bakom ytan: Normafloor Aqua

 • HALVBLANK VATTENBUREN EPOXIFÄRG FÖR BETONGYTOR
 • VOLYMTORRHALT 46 %
 • VOC 55 G/L
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 4:1
 • BRUKSTID 1,5 H
 • STANDARD KULÖR: RAL 7032, RAL 7035, RAL 7038, NSC S3500-N. ANDRA KULÖRER MED BEGRÄNSNING.

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

 

1 TDS (23 °C)

Nor-Maalis polyuretanfärg Normafine 40 HS med hög volymtorrhalt – är ett kostnadseffektivt alternativ för dagens utmaningar vid målning

21/12/2022 Många industriella lackeringsanläggningar funderar just nu på hur man ska minska kostnaderna, exempelvis hur man kan minska energiförbrukningen men ändå behålla kvaliteten. Lackeringskostnaderna kan påverkas bland annat genom temperaturen i ugnen och antalet skikt i målningssystemet. Rätt produktval av färg har stor betydelse för processens totala kostnader. I en problematisk energisituation är Normafine 40 HS är ett kostnadseffektivt alternativ och kan användas både som täck- och enskiktsfärg.

Nor-Maali presenterar stolt vår nya samarbetspartner: Sadolin Glostrup A/S

15/12/2022 Nor-Maali kan stolt presentera att Sadolin Glostrup A/S är vår nya samarbetspartner. Med denna professionella återförsäljare ser vi framemot att kunna betjäna kunder också i Danmark.

Norecryl 50: ett väderbeständigt alternativ till epoxifärg – utan isocyanat

20/10/2022 Hur uppnår man korrosionsbeständighet hos epoxier och väderbeständighet hos polyuretaner i ett målningssystem där man inte vill använda isocyanater? Svaret är Norecryl 50, en isocyanatfri akrylenskiktsfärg.

Normadur 65 HS är ett perfekt val även för underhållsmålning – passar väl till tankar och rörledningar.

28/9/2022 Tankarna och rörledningarna i Nord Terminal Paldiski petroleums terminal i Estland underhållsmålades med Normadur 65 HS. Entreprenör för målningsprojektet var Nor-Maalis långvariga kund, Oü Korund.

Mer ansvarsfulla alternativ i målningsprocessen – vattenbaserade industrifärger

28/9/2022 Industriella målningsprocesser kan genomföras ansvarsfullt. Genom att välja en vattenbaserad färg blir processen både miljövänligare och säkrare för användaren. I framtiden kommer vattenbaserad färg att bli vanligare även inom industrimålning.