Normafloor Aqua – vattenbaserad nyhet för betongytor

21/3/2023

Normafloor Aqua är den nya epoxifärgen i Nor-Maalis växande utbud av vattenbaserade produkter. Produkten är också vår första vattenbaserade lösning för betonggolv. CE-certifierade och M1-godkända Normafloor Aqua är ett utmärkt val för byggarbetsplatser där golvfärgen måste vara lågutsläppande och användarvänlig.

Normafloor Aqua är ett ansvarsfullt val för betonggolv

Normafloor Aqua är utformad för mer ekologisk och säkrare målning med hänsyn till de tekniska egenskaperna. Tack vare sitt låga VOC-innehåll är Normafloor Aqua säker inte bara för miljön, utan även för användaren. Vattenbaserad färg minskar betydligt exponeringen för farliga ämnen.

Normafloor Aqua är en användarvänlig produkt även vad gäller lukten. På grund av de vattenbaserade råvarorna är produkten nästan luktfri och därför mycket behaglig att måla med.

CE-certifierade och M1-godkända Normafloor Aqua skyddar betongytorna

Normafloor Aqua är en CE-certifierad produkt, så den kan användas som betongbeläggning för alla byggarbetsplatser. Färgen är även M1-godkänd, så den är ett utmärkt alternativ för projekt där byggmaterialet måste vara lågutsläppande.

Vårt golvbeläggningssystem är designat för att skydda absorberande och hårda betonggolv mot lindrig mekanisk och kemisk påfrestning. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Nästan luktfria Normafloor Aqua torkar snabbt

Normafloor Aqua är en vattenbaserad epoxifärg för betonggolv och bildar en mycket slät och elegant yta. Produkten är enkel och snabb att applicera. Att arbeta med Normafloor Aqua är behagligt eftersom produkten är så gott som luktfri. Man kan måla även om det finns andra i närheten.

Normafloor Aqua är avsedd att appliceras huvudsakligen som ett tvåskiktssystem. Det första skiktet färg stryks på golvet med hjälp av mohairroller eller målarpensel. Det andra skiktet bör helst appliceras nästa dag, men åtminstone inom 3 till 5 dagar beroende på förhållandena för att garantera tillräcklig vidhäftning mellan färgskikten. Ytmålning utförs med mohairroller eller pensel. Produkten smälter mycket väl in med den äldre ytan, och målningskanterna märks knappt alls.

Normafloor Aqua torkar mycket snabbt. Den målade ytan är gångtorr efter bara sex timmar1. Slutresultatet är en mycket plan yta. Eftersom den målade ytan är mycket hård och hållbar är den också lätt att rengöra.

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor.

Varför välja Normafloor Aqua?

 • ETT VATTENBASERAT OCH SÄKERT VAL FÖR BETONGGOLV
 • CE-CERTIFIERAD
 • M1-KLASSAD
 • ANVÄNDARVÄNLIG – SÅ GOTT SOM LUKTFRI
 • SNABBTORKANDE

Normafloor Aqua – Nor-Maalis vattenbaserad nyhet för betongytor

Fakta bakom ytan: Normafloor Aqua

 • HALVBLANK VATTENBUREN EPOXIFÄRG FÖR BETONGYTOR
 • VOLYMTORRHALT 46 %
 • VOC 55 G/L
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 4:1
 • BRUKSTID 1,5 H
 • STANDARD KULÖR: RAL 7032, RAL 7035, RAL 7038, NSC S3500-N. ANDRA KULÖRER MED BEGRÄNSNING.

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

 

1 TDS (23 °C)

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.