Nor-Maalis nya vattenburna akrylfärg Norecryl Aqua DTM är ett väderbeständigt alternativ vid korrosionsskyddsmålning – utan isocyanater

27/9/2023

Norecryl Aqua DTM är Nor-Maalis nya vattenburna 2-komponents akrylfärg som kombinerar korrosionsbeständigheten från epoxifärger och väderbeständigheten från polyuretanfärger. Denna miljövänliga enskiktsfärg är också användarvänlig – den är isocyanatfri.

Norecryl Aqua DTM – väderbeständigt korrosionsskydd utan isocyanater

Norecryl Aqua DTM kombinerar det bästa från epoxifärger och polyuretanfärger: korrosionsbeständighet, väderbeständighet och slät yta.

Färgen erbjuder samma korrosionsbeständighet som epoxifärger, men är till skillnad från dem även väderbeständig. Epoxi kritar och bleks i solljus, medan Norecryl Aqua DTM behåller färgen och glansen, precis som polyuretanfärger. Norecryl Aqua DTM har en slät och elegant yta, liksom polyuretanfärger i allmänhet.

Norecryl Aqua DTM är en enskiktsfärg (DTM) i korrosionsklass C2–C3. Den uppnår korrosivitetsklass C3-M vid 120 µm torrskikt, vilket gör den till ett utmärkt val för produktmålning och stålkonstruktioner.

Norecryl Aqua DTM är ett säkrare val vid industrimålning

Norecryl Aqua DTM är utformad för säkrare målning med hänsyn till de tekniska egenskaperna. Den innehåller inte isocyanater, vilket gör den till ett säkrare val för användaren. Norecryl Aqua DTM erbjuder dock egenskaper som förknippas med polyuretanfärger, som god väderbeständighet.

Norecryl Aqua DTM har en VOC-halt på endast 58 g/L, vilket gör den till ett säkrare alternativ för användaren och miljön.

Nor-Maalis nya vattenburna Norecryl Aqua DTM

NISO-enskiktsfärg med lång brukstid

Isocyanatfria Norecryl Aqua DTM är ett kostnadseffektivt färgalternativ när man vill ha ett väderbeständigt korrosionsskydd. Färgen har en brukstid på 8 h, vilket är mycket långt jämfört med många polyuretanfärger. Färgsvinnet minskar och målningsobjekt blir klart snabbare, då genomloppstiden är snabbare än vid användning av ett tvåskiktsystem.

Norecryl Aqua DTM är dessutom en akrylfärg som är lätt att spruta. Sprutplymen är jämn och lämnar inga sprutlinjer. Färgen behöver inte förtunnas för sprutning. Norecryl Aqua DTM är användarvänlig med mild lukt.

Norecryl Aqua DTM torkar snabbt. Produkten är hanteringstorr i rumstemperatur redan efter 4 timmar.

Varför ska jag välja Norecryl Aqua DTM?

  • ISOCYANATFRI – ETT SÄKRARE VAL FÖR ANVÄNDAREN
  • VATTENBUREN, LÄGRE VOC-UTSLÄPP – ETT MILJÖVÄNLIGARE ALTERNATIV
  • ENSKIKTSFÄRG – SNABBARE MÅLNINGSPROCESS
  • LÅNG BRUKSTID – UNDERLÄTTAR MÅLNINGSPROCESSEN, MINSKAR MÄNGDEN FÄRGSVINN
Nor-Maalis nya vattenburna Norecryl Aqua DTM

Nor-Maalis nya vattenburna Norecryl Aqua DTM.

FAKTA BAKOM YTAN: Norecryl Aqua DTM

  • HALVBLANK VATTENBUREN ISOCYANATFRI AKRYLFÄRG
  • VOLYMTORRHALT: 50 %
  • VOC: 58 G/L
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE: 4:1
  • BRUKSTID: 8 H
  • KULÖRER: RAL OCH NCS S

Be våra säljare om mer information om denna nya generationens akrylfärg.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.