Letar du efter mer miljövänlig och användarvänlig polyuretan? Normadur Aqua DTM är en miljövänlig enskiktsfärg för utmanande industriella applikationer!

26/2/2021

Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan förnyar ytbehandlingen. Normadur Aqua DTM gör det möjligt att välja en vattenburen polyuretanbeläggning även för utmanande industriella tillämpningar, såsom maskiner och utrustning (ACE & OEM).

Nor-Maali skapade för 25 år sedan – den första enskikts polyuretanbeläggningen med låg lösningsmedelshalt som tillverkades i Finland – Normadur 65 HS. Sedan dess har vi utvecklat en rad produkter med lågt lösningsmedelsinnehåll. Nu har vi även utvecklat en överlägsen vattenburen enskikts polyuretanbeläggning – Normadur Aqua DTM.

Normadur Aqua DTM finns som lagerprodukt. Normadur Aqua DTM kan nyanseras i t.ex. RAL– och NCS S-kulörer men även andra kulörer på begäran.

Hittills har främst lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar varit valet inom industriell målning – vanligtvis är dem lättare att använda och ger bra korrosionsbeständighet. Men eftersom trenden går mot strängare lagstiftning kommer användarna av lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar att ställas inom en snar framtid för utmaningar med flyktiga organiska föreningar. Flyktiga organiska föreningar (VOC) från färger orsakar skada på både människor och miljön. Nor-Maalis blanka polyuretanbeläggning Normadur Aqua DTM minskar avsevärt VOCs.

Ett bättre val för miljö och användare – investera i framtiden

Som vattenburen ytbeläggning är Normadur Aqua DTM mer miljövänlig och säkrare för användaren: Mestadels avdunstar vatten i luften. Att byta till vattenburna eller hybridsystem minskar VOC-utsläppen avsevärt. Säkerheten i dina lokaler förbättras också. Exponeringen för brandfarliga och farliga ämnen minskar vid användning av vattenburna produkter.

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan.

Utmärkt sprutning, finish och hållbarhet – Den bästa vattenbaserade lösningen för dina behov

Med Normadur Aqua DTM kan den önskade filmtjockleken sprutas i en applicering. Vid utvecklingen av Normadur Aqua DTM var miljövänlighet och användarsäkerhet viktigt, men det var alltid tydligt att kvaliteten borde vara minst lika bra eller helst bättre än med traditionella lösningsmedelsbaserade färger. Detta blev ett krav för oss själva som överskreds tydligt. I Normadur Aqua DTM är kvaliteten i en egen klass:

 • ÖNSKAD FILMTJOCKLEK KAN SPRUTAS I EN APPLICERING
  Med Normadur Aqua DTM kan 200 μm DFT filmtjocklek uppnås utan nålsstick, vilket är en multipel filmtjocklek jämfört med många andra vattenburna polyuretanbeläggningar. Hög filmtjocklek är en obestridlig fördel, särskilt vid sprutning av komplexa strukturer.
 • HÅLLBARHET
  Normadur Aqua DTM är en mycket nötningsbeständig ytbeläggning som behåller sin höga glans samt kulör under lång tid. Tack vare sin riktigt hårda yta är produktens väder- och korrosionsbeständighets egenskaper fantastiska.
 • LÅNG BRUKSTID OCH SNABB TORKNING
  Tre timmars brukstid för färgblandningen underlättar målarens arbete och möjliggör fortsatt bearbetning av komplexa strukturer. Produkten torkar snabbt och skapar en blank och mycket hård yta.

Möt Nor-Maalis Tekniker Miika Bergdahl – här är hans råd för att applicera Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM

1/4/2021 Stabila målningsförhållanden garanterar en robust och förstklassig yta när man målar med Nor-Maalis vattenburna produkter som t.ex. Normadur Aqua DTM. Förutom de omgivande faktorerna, såsom luftfuktighet och temperatur, finns det flera praktiska råd att följa säger Nor-Maalis tekniker Miika Bergdahl. Läs här nedan mera om Miika och om hans appliceringstips.

Nor-Maalis NorECOat-producter med hög torrhalt gör ditt målande mer miljövänligt

29/3/2021 Nor-Maalis produkter med hög torrhalt NorECOat FD Primer, NorECOat HS Primer, Noreguard HS och Nor E-Primer använder teknik baserad på naturliga och förnybara råvaror.

Tillväxt i Ryssland – Ett brett nätverk betjänar Dig snabbt

22/2/2021 För Nor-Maali i Ryssland var året 2020 ett år av både tillväxt och geografisk expansion. Försäljningen av Nor-Maali-produkter ökade med över 25 % jämfört med föregående år och ett antal nya återförsäljare började sälja Nor-Maalis produkter runt om i Ryssland.

Färger påverkar starkt – Nor-Maali erbjuder spektakulära nyanser

22/2/2021 Nor-Maali har ett omfattande utbud av rostskyddsfärger för stålytor. Färgnyansering är en väsentlig del av detta. Alla våra täckfärger går att få i olika kulörer bl.a. RAL, NCS S, SSG, RR kulörer. Färgnyanseringen är därför en viktig del av vår kundservice.

Nor-Maalis teknisk service

22/2/2021 Nor-Maali erbjuder högkvalitativ teknisk rådgivningar för att ge optimala resultat för kundernas behov. Juhani Korajoki är ansvarig för den tekniska servicen av Nor-Maali varumärke (bränd).
Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

NORMADUR AQUA DTM

Snabb fakta:

 • VOLYM TORRHALT 54 %
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 6:1 VOLYM
 • VOC 99 G / L
 • 3 TIMMARS BRUKSTID
 • UTMÄRKT UV-RESISTANS
 • 200 µm DFT NÅLSTICKSFRI FILMTJOCKLEK
 • ENSKIKT 120 µm DFT: C3-M / C4-L
 • TÄCKFÄRG I MILJÖKLASSERNA C2-C5 PÅ OLIKA GRUNDFÄRGER
 • HYBRIDSYSTEM t.ex. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
Produktinformation