Letar du efter en mera miljövänlig och användarvänlig polyuretan? Normadur Aqua DTM är en miljövänlig enskiktsfärg för krävande industriella applikationer!

26/2/2021

Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretanfärg förnyar ytbehandlingen. Normadur Aqua DTM gör det möjligt att välja en vattenburen polyuretanfärg även för krävande industriella tillämpningar, såsom maskiner och utrustning (ACE & OEM).

Nor-Maali skapade för 25 år sedan – den första enskikts polyuretanbeläggningen med låg lösningsmedelshalt som tillverkades i Finland – Normadur 65 HS. Sedan dess har vi utvecklat en rad produkter med lågt lösningsmedelsinnehåll. Nu har vi även utvecklat en överlägsen vattenburen enskikts polyuretanfärg – Normadur Aqua DTM.

Normadur Aqua DTM fins som lagerprodukt. Normadur Aqua DTM kan nyanseras i t.ex. RAL– och NCS S-kulörer men även andra kulörer kan fås på begäran.

Hittills har främst lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar varit valet inom industriell målning – vanligtvis är de lättare att använda och ger en bra korrosionsbeständighet. Men eftersom trenden går mot strängare lagstiftning kommer användarna av lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar snart att ställas inför utmaningar med VOC (flyktiga organiska föreningar). Dessa förorsakar skada på både människor och miljön. Nor-Maalis blanka polyuretanfärg Normadur Aqua DTM minskar avsevärt VOC.

Ett bättre val för miljö och användare – investera i framtiden

Som vattenburen ytbeläggning är Normadur Aqua DTM mer miljövänlig och säkrare för användaren: I huvudsak är det bara vatten som avdunstar i luften. Att byta till ett vattenburet- eller hybridsystem minskar VOC-utsläppen avsevärt. Säkerheten i dina lokaler förbättras också. Exponeringen för brandfarliga och farliga ämnen minskar också vid användningen av vattenburna produkter.

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan.

Utmärkt sprutning, finish och hållbarhet – Den bästa vattenbaserade lösningen för dina behov

Med Normadur Aqua DTM kan den önskade filmtjockleken uppnås i en applicering. Vid utvecklingen av Normadur Aqua DTM var miljövänlighet och användarsäkerhet viktiga, men det var också klart att kvaliteten skulle vara minst lika bra eller helst bättre än med traditionella lösningsmedelsbaserade färger. Detta krav som vi ställde oss själva kunde till och med överskridas. Normadur Aqua DTMs kvalitet är helt i en egen klass:

 • ÖNSKAD FILMTJOCKLEK KAN SPRUTAS I EN APPLICERING
  Med Normadur Aqua DTM kan man uppnå 200 μm DFT filmtjocklek uppnås utan nålsstick i färgfilmen. Detta är en betydligt högre filmtjocklek jämfört med många andra vattenburna polyuretanfärger. Möjligheten att applicera en hög filmtjocklek ger en klar fördel, särskilt vid sprutning av komplexa strukturer.
 • HÅLLBARHET
  Normadur Aqua DTM är en mycket nötningsbeständig ytbeläggning som bibehåller sin höga glans och kulör under lång tid. Tack vare sin verkligt hårda yta är produktens väder- och korrosionsbeständighets egenskaper fantastiska.
 • LÅNG BRUKSTID OCH SNABB TORKNING
  Tre timmars brukstid för färgblandningen underlättar målarens arbete och möjliggör fortsatt bearbetning av komplexa strukturer. Produkten torkar snabbt och ger en blank och mycket hård yta.

Normadur 65 HS är ett perfekt val även för underhållsmålning – passar väl till tankar och rörledningar.

28/9/2022 Tankarna och rörledningarna i Nord Terminal Paldiski petroleums terminal i Estland underhållsmålades med Normadur 65 HS. Entreprenör för målningsprojektet var Nor-Maalis långvariga kund, Oü Korund.

Mer ansvarsfulla alternativ i målningsprocessen – vattenbaserade industrifärger

28/9/2022 Industriella målningsprocesser kan genomföras ansvarsfullt. Genom att välja en vattenbaserad färg blir processen både miljövänligare och säkrare för användaren. I framtiden kommer vattenbaserad färg att bli vanligare även inom industrimålning.

Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer och Norepox Aqua DTM är nu M1-godkända!

23/9/2022 Nor-Maalis vattenburna produkter Akvanor 100 SG, Akvanor 81 Primer och Norepox Aqua DTM är nu M1-godkända. Produkterna har klarat den strängaste emissionsklassificeringen för konstruktionsmaterial från Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate.

”Kan man måla när det är kallt?” – Värmebesparing i industriella lackeringsanläggningar

20/9/2022 Energikrisen har väckt frågor om värmebesparing i industriella lackeringsanläggningar. Priserna på el, gas, olja, pellets och andra värmekällor har ökat markant och deras tillgänglighet har minskat. Kan temperaturen sänkas i lackeringsanläggningar? Vad bör man tänka på i så fall? Juhani Korajoki, chef för Nor-Maalis Tekniska Service, berättar om hur kallare målningsförhållanden påverkar produktionsprocessen.

Nor-Maali Sverige presenterar stolt vår nya samarbetspartner: Färg-In Skellefteå och Leksands Industrifärg

1/9/2022 Nor-Maali Sverige kan stolt presentera att Färg-In Skellefteå och Leksands Industrifärg (LIFAB) är våra nya samarbetspartners.
Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

NORMADUR AQUA DTM

Snabb fakta:

 • VOLYM TORRHALT 54 %
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 6:1 VOLYM
 • VOC 99 G / L
 • 3 TIMMARS BRUKSTID
 • UTMÄRKT UV-RESISTANS
 • 200 µm DFT NÅLSTICKSFRI FILMTJOCKLEK
 • ENSKIKT 120 µm DFT: C3-M / C4-L
 • TÄCKFÄRG I MILJÖKLASSERNA C2-C5 PÅ OLIKA GRUNDFÄRGER
 • HYBRIDSYSTEM t.ex. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
Produktinformation