Letar du efter en mera miljövänlig och användarvänlig polyuretan? Normadur Aqua DTM är en miljövänlig enskiktsfärg för krävande industriella applikationer!

26/2/2021

Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretanfärg förnyar ytbehandlingen. Normadur Aqua DTM gör det möjligt att välja en vattenburen polyuretanfärg även för krävande industriella tillämpningar, såsom maskiner och utrustning (ACE & OEM).

Nor-Maali skapade för 25 år sedan – den första enskikts polyuretanbeläggningen med låg lösningsmedelshalt som tillverkades i Finland – Normadur 65 HS. Sedan dess har vi utvecklat en rad produkter med lågt lösningsmedelsinnehåll. Nu har vi även utvecklat en överlägsen vattenburen enskikts polyuretanfärg – Normadur Aqua DTM.

Normadur Aqua DTM fins som lagerprodukt. Normadur Aqua DTM kan nyanseras i t.ex. RAL– och NCS S-kulörer men även andra kulörer kan fås på begäran.

Hittills har främst lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar varit valet inom industriell målning – vanligtvis är de lättare att använda och ger en bra korrosionsbeständighet. Men eftersom trenden går mot strängare lagstiftning kommer användarna av lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar snart att ställas inför utmaningar med VOC (flyktiga organiska föreningar). Dessa förorsakar skada på både människor och miljön. Nor-Maalis blanka polyuretanfärg Normadur Aqua DTM minskar avsevärt VOC.

Ett bättre val för miljö och användare – investera i framtiden

Som vattenburen ytbeläggning är Normadur Aqua DTM mer miljövänlig och säkrare för användaren: I huvudsak är det bara vatten som avdunstar i luften. Att byta till ett vattenburet- eller hybridsystem minskar VOC-utsläppen avsevärt. Säkerheten i dina lokaler förbättras också. Exponeringen för brandfarliga och farliga ämnen minskar också vid användningen av vattenburna produkter.

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan.

Utmärkt sprutning, finish och hållbarhet – Den bästa vattenbaserade lösningen för dina behov

Med Normadur Aqua DTM kan den önskade filmtjockleken uppnås i en applicering. Vid utvecklingen av Normadur Aqua DTM var miljövänlighet och användarsäkerhet viktiga, men det var också klart att kvaliteten skulle vara minst lika bra eller helst bättre än med traditionella lösningsmedelsbaserade färger. Detta krav som vi ställde oss själva kunde till och med överskridas. Normadur Aqua DTMs kvalitet är helt i en egen klass:

  • ÖNSKAD FILMTJOCKLEK KAN SPRUTAS I EN APPLICERING
    Med Normadur Aqua DTM kan man uppnå 200 μm DFT filmtjocklek uppnås utan nålsstick i färgfilmen. Detta är en betydligt högre filmtjocklek jämfört med många andra vattenburna polyuretanfärger. Möjligheten att applicera en hög filmtjocklek ger en klar fördel, särskilt vid sprutning av komplexa strukturer.
  • HÅLLBARHET
    Normadur Aqua DTM är en mycket nötningsbeständig ytbeläggning som bibehåller sin höga glans och kulör under lång tid. Tack vare sin verkligt hårda yta är produktens väder- och korrosionsbeständighets egenskaper fantastiska.
  • LÅNG BRUKSTID OCH SNABB TORKNING
    Tre timmars brukstid för färgblandningen underlättar målarens arbete och möjliggör fortsatt bearbetning av komplexa strukturer. Produkten torkar snabbt och ger en blank och mycket hård yta.

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.
Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

NORMADUR AQUA DTM

Snabb fakta:

  • VOLYM TORRHALT 54 %
  • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 6:1 VOLYM
  • VOC 99 G / L
  • 3 TIMMARS BRUKSTID
  • UTMÄRKT UV-RESISTANS
  • 200 µm DFT NÅLSTICKSFRI FILMTJOCKLEK
  • ENSKIKT 120 µm DFT: C3-M / C4-L
  • TÄCKFÄRG I MILJÖKLASSERNA C2-C5 PÅ OLIKA GRUNDFÄRGER
  • HYBRIDSYSTEM t.ex. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
Produktinformation