Letar du efter en mera miljövänlig och användarvänlig polyuretan? Normadur Aqua DTM är en miljövänlig enskiktsfärg för krävande industriella applikationer!

26/2/2021

Nor-Maalis nya vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretanfärg förnyar ytbehandlingen. Normadur Aqua DTM gör det möjligt att välja en vattenburen polyuretanfärg även för krävande industriella tillämpningar, såsom maskiner och utrustning (ACE & OEM).

Nor-Maali skapade för 25 år sedan – den första enskikts polyuretanbeläggningen med låg lösningsmedelshalt som tillverkades i Finland – Normadur 65 HS. Sedan dess har vi utvecklat en rad produkter med lågt lösningsmedelsinnehåll. Nu har vi även utvecklat en överlägsen vattenburen enskikts polyuretanfärg – Normadur Aqua DTM.

Normadur Aqua DTM fins som lagerprodukt. Normadur Aqua DTM kan nyanseras i t.ex. RAL– och NCS S-kulörer men även andra kulörer kan fås på begäran.

Hittills har främst lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar varit valet inom industriell målning – vanligtvis är de lättare att använda och ger en bra korrosionsbeständighet. Men eftersom trenden går mot strängare lagstiftning kommer användarna av lösningsmedelsbaserade ytbeläggningar snart att ställas inför utmaningar med VOC (flyktiga organiska föreningar). Dessa förorsakar skada på både människor och miljön. Nor-Maalis blanka polyuretanfärg Normadur Aqua DTM minskar avsevärt VOC.

Ett bättre val för miljö och användare – investera i framtiden

Som vattenburen ytbeläggning är Normadur Aqua DTM mer miljövänlig och säkrare för användaren: I huvudsak är det bara vatten som avdunstar i luften. Att byta till ett vattenburet- eller hybridsystem minskar VOC-utsläppen avsevärt. Säkerheten i dina lokaler förbättras också. Exponeringen för brandfarliga och farliga ämnen minskar också vid användningen av vattenburna produkter.

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan

Nor-Maalis vattenburna Normadur Aqua DTM polyuretan.

Utmärkt sprutning, finish och hållbarhet – Den bästa vattenbaserade lösningen för dina behov

Med Normadur Aqua DTM kan den önskade filmtjockleken uppnås i en applicering. Vid utvecklingen av Normadur Aqua DTM var miljövänlighet och användarsäkerhet viktiga, men det var också klart att kvaliteten skulle vara minst lika bra eller helst bättre än med traditionella lösningsmedelsbaserade färger. Detta krav som vi ställde oss själva kunde till och med överskridas. Normadur Aqua DTMs kvalitet är helt i en egen klass:

 • ÖNSKAD FILMTJOCKLEK KAN SPRUTAS I EN APPLICERING
  Med Normadur Aqua DTM kan man uppnå 200 μm DFT filmtjocklek uppnås utan nålsstick i färgfilmen. Detta är en betydligt högre filmtjocklek jämfört med många andra vattenburna polyuretanfärger. Möjligheten att applicera en hög filmtjocklek ger en klar fördel, särskilt vid sprutning av komplexa strukturer.
 • HÅLLBARHET
  Normadur Aqua DTM är en mycket nötningsbeständig ytbeläggning som bibehåller sin höga glans och kulör under lång tid. Tack vare sin verkligt hårda yta är produktens väder- och korrosionsbeständighets egenskaper fantastiska.
 • LÅNG BRUKSTID OCH SNABB TORKNING
  Tre timmars brukstid för färgblandningen underlättar målarens arbete och möjliggör fortsatt bearbetning av komplexa strukturer. Produkten torkar snabbt och ger en blank och mycket hård yta.

Nor-Maalis miljösystem har certifierats för ISO 14001:2015 och uppfyller nu alla kraven I standarden

29/9/2021 Nor-Maali har den 20.09.2021 blivit certifierad för ISO 14001:2015. Kvalitet, säkerhet och ansvar har alltid varit vägledande för vår verksamhet ända sedan grundandet av företaget.

Ny modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet

29/9/2021 Letar du efter ett kostnadseffektiv halvblank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Normafine 40 HS är utformad för allmänna stålkonstruktioner och maskiner & utrustning. Den här akryl polyuretanfärg kan användas som täckfärg eller som enskiktsfärg (DTM).

Alucroms underhållsavdelning målade Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis målningssystem godkänt av Trafikledsverket

28/9/2021 Alucrom Oy har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro i Ristijärvi, Finland med Nor-Maalis bromålningssytem Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS. Systemet är godkänt av Trafikledsverket.

Nor-Maalis styrka är att noggrant lyssna, förstå behoven samt ge teknisk support med praktiska råd-en perfekt matchning till våra affärsprinciper, säger Johan Klahr på Tinter i Skaraborg AB.

3/9/2021 Tinter AB och Nor-Maali har ett långvarigt distributör samarbete, först i Göteborgsområdet och från 2021 även i Tinter AB´s lokation i Skövde, Tinter i Skaraborg AB.

Nor-Maalis Normafine 80 – modern högtorrhalts polyuretantäckfärg & DTM – designad för snabbt flöde

30/8/2021 Letar du efter en modern blank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Nor-Maalis Normafine 80 är utformad för ytor där kraven på hållbarhet och snyggt slutresultat värdesätts. Den har premium sprut appliceringsfunktioner, vilket säkerställer ett utmärkt utseende. Dessutom är färgfilmsytan hård – hållbar med toppmodern nötningsbeständighet.
Nor-Maalin vesiohenteinen Normadur Aqua DTM polyuretaanimaali

NORMADUR AQUA DTM

Snabb fakta:

 • VOLYM TORRHALT 54 %
 • BLANDNINGSFÖRHÅLLANDE 6:1 VOLYM
 • VOC 99 G / L
 • 3 TIMMARS BRUKSTID
 • UTMÄRKT UV-RESISTANS
 • 200 µm DFT NÅLSTICKSFRI FILMTJOCKLEK
 • ENSKIKT 120 µm DFT: C3-M / C4-L
 • TÄCKFÄRG I MILJÖKLASSERNA C2-C5 PÅ OLIKA GRUNDFÄRGER
 • HYBRIDSYSTEM t.ex. Epocoat 21 PR, NorECOat FD PR, NorECOat HS PR, Normazinc SE
Produktinformation