NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg – trygg och hållbar

21/12/2021

När ett objekt har höga krav på hållbar yta samt hög ytfinish så är vår nya täckfärg NoreFast HS ditt säkra val. Med vår nya teknologi NoreFast HS så kan man påskynda målningsprocessen genom att använda NoreFast HS som täckfärg. Trots att produkten har en brukstid på 3 timmar så kan man ha en packbar produkt efter 1 timmes torktid i rumstemperatur.

Tack vare NoreFast HS utmärkta nya teknologiska egenskap så sparar man både tid och energi i produktionsprocessen. Ytan tål utmanande väderförhållanden och har utmärkt UV-hållbarhet.

Ny teknologi betyder en ekonomisk, säker och hållbar täckfärg

NoreFast är jämförbar med polyuretaner tack vare sina egenskaper, men färgen isocyanatfri. I jämförelse med traditionell polyuretanfärg så har NoreFast HS en lång brukstid men torktiden är klart kortare. Så har den av alla våra produkter den klart snabbaste torktiden- och i samma klass som dom  snabbaste polyaspartics färgerna men utan isocyanat.

Den snabbtorkande täckfärgen minskar den totala kostnaden för målningsprocessen genom att spara tid, energi och arbete. Lång brukstid betyder att man har god tid på sig att slutföra täckmålningen.

Nor-Maalis produtksortiments nyaste medlem har både kvalitet och klass. Tack vare hållbarheten och den blanka ytan så är NoreFast HS ytterst lämplig till exempel för maskiners ytor son även kräver finess.

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

Med NoreFast HS så sparer du både natur och resurser

Vi på Nor-Maali känner väl till industrifärger och deras beteende på olika ytor och förhållanden. Vi gör målmedvetet arbete att utveckla industrifärger till objekt där traditionella lösningar inte fungerar. I våra produkter så betonar vi speciellt hållbarhetsegenskaper, minska VOC-utsläpp och även appliceringsegenskaperna.

I NoreFast HS utveckling så har vi satsat på både miljö och hållbarhet i utmanande förhållanden. Färgens volymtorrhalt (77 vol-%) minskar VOC-utsläppen (Volatile Organic Compounds) som är skadlig både för människor och natur.

Förutom att NoreFast HS är ekologisk så sparar man även energiresursser, då ytan torkar snabbt utan ugn. En times torktid i rumstemperatur sparar otroligt mycket för dig och även miljön.

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

Med dom här kombinationerna får man det bästa slutresultatet med NoreFast HS:

För att få ett hållbart och energisparande slutresultat med NoreFast HS, rekomederar vi att tillsammans använda våra tre epoxigrundfärger.

 • Normazinc Plus ger effektivt rostskydd och NoreFast HS kan övermålas redan efter 30 minuter.
 • Den högtorrhaltiga och snabbtorkande Norecoat FD Primer kan övermålas redan efter 3 timmar.
 • Högtorrhalt NorECOat HS Primer: Minskar VOC-utsläppen (78 vol%) och kan övermålas efter fyra timmar.

Varför välja NoreFast HS?

 • ISOCYANATFRI – TRYGGARE VAL FÖR ANVÄNDAREN
 • YTTERST SNABBTORKANDE – KAN PACKAS REDAN EFTER EN TIMMES TID
 • SNYGGT SLUTRESULTAT – BLANK YTA FÖR KRÄVANDE ACE & OEM TILLÄMPNIGAR
 • UTMÄRKT UV-HÅLLBARHET
 • HÖG VOLYMTORRHALT – MINDRE VOC-UTSLÄPP
 • SNABB TORKTID I RUMSTEMPERATUR – BESPARANDE I ENERGIKOSTNADER
NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg.

NoreFast HS

FAKTA BAKOM YTAN

 • ISOCYANATFRI
 • YTTERST SNABBTORKANDE
 • BLANK TÄCKFÄRG
 • HÖG VOLYMTORRHALT (77%)
 • 3 TIMMARS BRUKSTID
 • TORKTID 23 °C 1 H; 15 °C 1,5 H
 • UTMÄRKT KULÖR OCH GLANS HÅLLBARHET

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

 

NOREFAST HS PRODUKTINFORMATION

Produktutveckling hos Nor-Maali – WE MAKE IT TO LAST

23/12/2021 Nor-Maali har från allra första början utvecklat högkvalitativa och lättanvända produkter till sina kunder. Att hitta nya lösningar, teknologier och arbetssätt har alltid varit viktigt för företaget. Under de senaste decennierna har kundernas behov förändrats – vid sidan av funktionalitet och hållbarhet spelar miljövänlighet och säkerhet en allt viktigare roll. Vårt främsta mål är att tillhandahålla rätt lösning för våra kunders behov, kombinerat med högklassig teknisk support – oavsett om det är fråga om en lösningsmedelsbaserad eller vattenbaserad lösning eller en modern isocyanatfri lösning (NISO).

Nor-Maalis miljösystem har certifierats för ISO 14001:2015 och uppfyller nu alla kraven I standarden

29/9/2021 Nor-Maali har den 20.09.2021 blivit certifierad för ISO 14001:2015. Kvalitet, säkerhet och ansvar har alltid varit vägledande för vår verksamhet ända sedan grundandet av företaget.

Ny modern Normafine 40 HS – designad för målning med hög kapacitet

29/9/2021 Letar du efter ett kostnadseffektiv halvblank högvolymtorrhalts polyuretanfärg? Normafine 40 HS är utformad för allmänna stålkonstruktioner och maskiner & utrustning. Den här akryl polyuretanfärg kan användas som täckfärg eller som enskiktsfärg (DTM).

Alucroms underhållsavdelning målade Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis målningssystem godkänt av Trafikledsverket

28/9/2021 Alucrom Oy har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro i Ristijärvi, Finland med Nor-Maalis bromålningssytem Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS. Systemet är godkänt av Trafikledsverket.

Nor-Maalis styrka är att noggrant lyssna, förstå behoven samt ge teknisk support med praktiska råd-en perfekt matchning till våra affärsprinciper, säger Johan Klahr på Tinter i Skaraborg AB.

3/9/2021 Tinter AB och Nor-Maali har ett långvarigt distributör samarbete, först i Göteborgsområdet och från 2021 även i Tinter AB´s lokation i Skövde, Tinter i Skaraborg AB.