NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg – trygg och hållbar

21/12/2021

När ett objekt har höga krav på hållbar yta samt hög ytfinish så är vår nya täckfärg NoreFast HS ditt säkra val. Med vår nya teknologi NoreFast HS så kan man påskynda målningsprocessen genom att använda NoreFast HS som täckfärg. Trots att produkten har en brukstid på 3 timmar så kan man ha en packbar produkt efter 1 timmes torktid i rumstemperatur.

Tack vare NoreFast HS utmärkta nya teknologiska egenskap så sparar man både tid och energi i produktionsprocessen. Ytan tål utmanande väderförhållanden och har utmärkt UV-hållbarhet.

Ny teknologi betyder en ekonomisk, säker och hållbar täckfärg

NoreFast är jämförbar med polyuretaner tack vare sina egenskaper, men färgen isocyanatfri. I jämförelse med traditionell polyuretanfärg så har NoreFast HS en lång brukstid men torktiden är klart kortare. Så har den av alla våra produkter den klart snabbaste torktiden- och i samma klass som dom  snabbaste polyaspartics färgerna men utan isocyanat.

Den snabbtorkande täckfärgen minskar den totala kostnaden för målningsprocessen genom att spara tid, energi och arbete. Lång brukstid betyder att man har god tid på sig att slutföra täckmålningen.

Nor-Maalis produtksortiments nyaste medlem har både kvalitet och klass. Tack vare hållbarheten och den blanka ytan så är NoreFast HS ytterst lämplig till exempel för maskiners ytor son även kräver finess.

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

Med NoreFast HS så sparer du både natur och resurser

Vi på Nor-Maali känner väl till industrifärger och deras beteende på olika ytor och förhållanden. Vi gör målmedvetet arbete att utveckla industrifärger till objekt där traditionella lösningar inte fungerar. I våra produkter så betonar vi speciellt hållbarhetsegenskaper, minska VOC-utsläpp och även appliceringsegenskaperna.

I NoreFast HS utveckling så har vi satsat på både miljö och hållbarhet i utmanande förhållanden. Färgens volymtorrhalt (77 vol-%) minskar VOC-utsläppen (Volatile Organic Compounds) som är skadlig både för människor och natur.

Förutom att NoreFast HS är ekologisk så sparar man även energiresursser, då ytan torkar snabbt utan ugn. En times torktid i rumstemperatur sparar otroligt mycket för dig och även miljön.

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

Med dom här kombinationerna får man det bästa slutresultatet med NoreFast HS:

För att få ett hållbart och energisparande slutresultat med NoreFast HS, rekomederar vi att tillsammans använda våra tre epoxigrundfärger.

  • Normazinc Plus ger effektivt rostskydd och NoreFast HS kan övermålas redan efter 30 minuter.
  • Den högtorrhaltiga och snabbtorkande Norecoat FD Primer kan övermålas redan efter 3 timmar.
  • Högtorrhalt NorECOat HS Primer: Minskar VOC-utsläppen (78 vol%) och kan övermålas efter fyra timmar.

Varför välja NoreFast HS?

  • ISOCYANATFRI – TRYGGARE VAL FÖR ANVÄNDAREN
  • YTTERST SNABBTORKANDE – KAN PACKAS REDAN EFTER EN TIMMES TID
  • SNYGGT SLUTRESULTAT – BLANK YTA FÖR KRÄVANDE ACE & OEM TILLÄMPNIGAR
  • UTMÄRKT UV-HÅLLBARHET
  • HÖG VOLYMTORRHALT – MINDRE VOC-UTSLÄPP
  • SNABB TORKTID I RUMSTEMPERATUR – BESPARANDE I ENERGIKOSTNADER
NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg

NoreFast är en snabbtorkande isocyanatfri täckfärg.

NoreFast HS

FAKTA BAKOM YTAN

  • ISOCYANATFRI
  • YTTERST SNABBTORKANDE
  • BLANK TÄCKFÄRG
  • HÖG VOLYMTORRHALT (77%)
  • 3 TIMMARS BRUKSTID
  • TORKTID 23 °C 1 H; 15 °C 1,5 H
  • UTMÄRKT KULÖR OCH GLANS HÅLLBARHET

Mer information om produkten från våra försäljningsexperter.

 

NOREFAST HS PRODUKTINFORMATION

Syntema Norr i nytt internationellt samarbete med finska Nor-Maali – storsatsar i norr

21/3/2024 Syntema Norr har tecknat partnerskapsavtal med finländska färgtillverkaren Nor-Maali. Samarbetet innebär att små och stora industriföretag erbjuds färgsystem som är särskilt anpassade för nordiska förhållanden med stort fokus på miljö- och användarvänliga produkter.

EPD-miljödeklaration för Normafine 40 HS

19/3/2024 Nor-Maalis lösningsmedelsbaserade Normafine 40 HS polyuretanfärg är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Flera av Nor-Maalis produkter, exempelvis den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sex lösningsmedelsbaserade färger, har redan EPD miljövarudeklaration verifierats.

Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland

14/3/2024 Nor-Maali Oy:s dotterbolag Oü Nor-Maali utvidgar sin verksamhet i Estland. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Narva, känd som det industriella navet i östra Estland. Denna nya anläggning är en del av Nor-Maalis strategi att stärka sin närvaro i regionen i östra Estland.

Förbättra Er produktionshastighet med Nor-Maalis Normathane 50 FD polyuretantäckfärg

7/2/2024 Normathane 50 FD är Nor-Maalis nya lösningsmedelsbaserade polyuretantäckfärg, designad för att säkerställa ett snabbt produktionsflöde. Tillsammans med en snabbtorkande epoxigrundfärg, kan denna halvblanka polyuretantäckfärg minska Er produktionstid.

Förbättrad opacitet med färgade baser

15/12/2023 Nor-Maali erbjuder sina kunder ett omfattande sortiment av polyuretanfärger för korrosionsskyddsmålning av stålytor. Färgerna på objekten som ska målas varierar från ljusa till mörka, inklusive klara nyanser. I Nor-Maalis polyuretanfärger har även de klara gula och röda nyanserna god opacitet.